avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate hadrian2013

Activitate hadrian2013

Conditii Casco.

Buna ziua,
Am postat mai devreme un topic, nu imi apare salvat, nu inteleg de ce.
Repostez pe scurt o intrebare:
In cazul unui contract CASCO, dupa reparatie nu mi s-a dat dreptul de a pastra o piesa(o janta deteriorata usor care a fost inlocuita).
Prin conditiile generale nu am gasit vreo mentiune, service-ul si inspectorul de daune sustin ca piesa se caseaza si nu mi se da dreptul sa o pastrez.
Din ce cred, piesa , fiind parte a masinii, proprietate personala, chiar si avariata este proprietatea mea. Nu gasesc vreo referire sa se faca un transfer de proprietate catre asigurator, chiar daca a fost inlocuita.
Sunt indreptatiti sa o pastreze sau e un abuz?
Cei din service mi-au zis ca s-au facut fraude multe si asiguratorii prefera asa.
Pentru mine, cand nu voi mai avea casco peste X ani, poate imi va fi de folos ca sa am acea piesa (macar de rezerva) decat nimic(defectul e mai mult estetic, mai mult a insistat agentul constatator sa o schimbe).
Aprecizez orice sfat.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Intre timp, administratorul a oferit posibilitatea de a achizitiona "telecomenzi" si altor proprietari de apartamente(nu neaparat proprietari de loc de parcare), pe "promisiunea ca nu se incalca dreptul posesorilor de locuri de parcare. Adica , pe "romaneste" , "intrii, iti rezolvi problema si iesi cat mai repede.
Oficial si legal nu s-a intreprins nimic momentan,
Practic sunt o groaza de situatii unde e nevoie de acces(descarcat mobila, o bunicuta batrana care nu merge bine sau e invalida, un copil cu , carut, etc)
Va multumesc pt raspuns.
Am facut o petitie la Inspectoratul de Politie PH. , mi s-a raspuns in termenul de 30 zile ca a fost chemat pentru identificare soferul autotrenului,
Nu au fost intrunite conditiile prevazute de art 75 OUG 195/2002, deci nu este accident de circulatie.
Mi s-a comunicat ca , contraventiile se fac de politistul rutier si se face cu mijloace omologate.
Prin acest eveniment nu se incalca vreo prevedere legala, nu se impune vreo contraventie.
Daca doresc sa recuperez vreun prejudiciu, trebuie sa ma adresez unei instante.

Citez de pe un site :
Poliţia Română este, în esenţă, o instituţie a statului de drept, democratic, care oferă servicii publice în interesul cetăţeanului. Fie că-i apără sau protejează viaţa sau bunurile acumulate, fie că întreprinde măsuri de prevenirea comiterii unor contravenţii sau infracţiuni şi de menţinerea ordinii şi liniştii publice, sancţionând, atunci când constată, orice încălcare a prevederilor legale, poliţia îndeplineşte un necesar şi oportun rol social.

Deci, concluzia mea : vai de viata noastra.
Incident rutier .
Buna ziua,
Va cer ajutorul pentru o problema survenita sambata.
Circulam pe un drum judetean langa Mizil, in afara localitatii. Din sens opus vine un autocamion cu un fel de bena/platforma goala cu viteza ce lasa in urma lui un nor de resturi. Dupa ce ne intersectam ma loveste o piatra si imi sparge parbrizul. Nu am casco, masina are 16 ani vechime dar tin la ea si nu am avut niciun geam spart in 12 ani de cand o am pe drumurile tarii.
Dupa ce merg la alte 3 sectii de Politie( nu mai intru in detalii), ajung intr-un final la cea din comuna de care face parte acel sector de drum.
Pe scurt, ofiterul de acolo vede filmarea, imi da dreptate(oarecum, adica ba se facea ca era o piatra de pe jos, ba ca e din bena, ba ca e nor de resturi, ba ca nu e....) verbal insa imi spune clar ca nu imi poate da un PV de stabilire a vinovatului(chiar daca se vede ca platforma aceea avea resturi ,ca a sarit piatra, etc), cu toate pozele prezentate si imi ofera doar autorizatie de reparatie si sa ma duc in instanta sa il trag la raspundere pe vinovat.
La insistentele mele (eram la 100km de casa), suna administratorul firmei ce detinea camionul, ii spune ca ne dorim o rezolvare amiabila, si daca ii poate oferi numarul de telefon. Acesta accepta , spune ca daca vede filmarea si se convinge ne despagubeste.
Ofiterul mi-a spus ca identificarea celuilalt conducator se face doar daca primesc o cerere de la o instanta, eu nu pot face acest lucru. Nu au mail, au doar fax.
Nu l-a chemat pe celalalt sofer , nu l-a notificat, nimic, deci va dati seama.
A doua zi (a treia dupa incident) il sun , toata ziua a tergiversat (invoca diverse motive), la final spune ca poate imi ofera RCA-ul si atat.
Am sunat la Euroins(compania unde are RCA) si cei de acolo au spus ca fara PV de constatare vinovat , nu am ce cauta la ei, nu au ce face cu filmarea mea.
Politia nu vrea sau nu poate sa stabilieasca, RCA-ul nu vrea sa deconteze, vinovatul tergiverseaza.
Degeaba am camera de bord.
Din alte informatii pe care am putut sa le obtin, singura varianta e sa merg in instanta, la (parchetul de pe langa???) judecatoria Mizil (inteleg ca nu se poate decat acolo, unde e arondata comuna, nu la mine in zona), deci la peste 100km si asta cu avocat(asa mi-au zis la telefon).
Din alta sursa mi s-a zis sa trimit pe mailul judecatoriei o cerere prin care fac o sesizare de distrugere.
Alta sursa mi-a spus sa repar pe banii mei si apoi sa am dovada pentru a cere despagubire (nu doar o proforma de parbriz de la o firma,etc).
De la un politist(in 4 sectii de politie am aflat 4 versiuni) am aflat ca pot face o petitie online la politie sau poate IPJ PH.
Sunt in corzi, nu prea stiu ce sa mai fac. Nu e nici aproape Judecatoria sau Politia de acolo, deci sunt oare condamnat sa raman cu paguba?
Mai pot face ceva?
Apreciez orice sfat.

Va multumesc ,
Adrian.
Buna ziua,
Deschid acest topic pentru o nelamurire care le am.
Tatalui meu(66 ani) ii expira permisul in martie. El a fost sa faca vizita medicala la un spital din orasul unde sta, acolo dupa ce s-a dus pe la mediul de familie, oftalmolog, etc i s-a zis ca din cauza ca are diabet, permisul(sau vizita medicala, nu a inteles clar)va fi prelungit doar cu 1 an, nu cu 5 cum e standard la >65 ani(asa i s-a zis). E adevarat?
In spatiile din bloc( scara, lift, curte interioara/parcare subterana) este in acest moment(16dec2020) obligatorie purtarea mastilor de protectie?
Am cautat azi pe net si nu am gasit exact raspunsul(raspunsuri mai vechi din vara-toamna, doar site-uri de stiri ,ba ca ar fi doar pe fiecare localitate decisa aceasta problema,etc). Exista o lege care acopera zona asta?
Speta in cauza- Voluntari, Ilfov.
Va multumesc
Răspuns la discuția Incetare contract munca
Va multumesc pentru raspuns.
Daca angajatorul nu doreste incheierea contractului de munca cu acordul partilor,inseamna ca tata e obligat legal sa faca preavizul,nu?
Cu sau fara preaviz,daca angajatorul nu ii restituie primul salariu,este legal acest lucru?
Răspuns la discuția Incetare contract munca
In mod normal,tata ar fi incetat lucrul cu preaviz ,numai ca mama s-a imbolnavit intre timp,a stat cca 10 zile in spital la reanimare si terapie intensiva si acum e praf,la pat,acasa.
E nevoie de cineva sa stea cu ea.
El nu a depus inca demisia,doar a facut cerere de concediu pt perioada cat a stat in spital,adica zilele trecute,plus cele din saptamana asta.
Practic,de luni,se termina zilele de concediu care le-a cerut,mama ramane acasa,iar el ori e fortat sa stea x zile in preaviz(nu stiu cate sunt-10 calendaristice,15?!?),ori demisioneaza dar aia nu ii dau salariul retinut drept garantie.

Salutare!
Rog ajutor pentru o problema din familie.
Mama e bolnava,e tinuta la pat in ultima perioada.
Tata lucreaza la o firma de paza.
Acolo la angajare i-au retinut primul salariu ca si garantie.
In februarie a depus actele de pensionare iar in aprilie a primit deja decizia,e iesit la pensie(au venit deja primele 2 pensii).
Odata ca el doreste sa termine cu serviciul,sa se retraga ,insa intre timp cu boala mamei,ea are nevoie de insotitor(eu sunt departe de ei).
Acum tata e cu mama,o ingrijeste la pat ,a luat concediu cateva zile insa a fost anuntat ca la sfarsitul perioadei de concediu,trebuie sa faca preavizul (cateva ture de 16 ore(lucreaza 16/32 ore in ture)-nu stim cate ) ca sa poata primi ultimul salariu,altfel nu ii dau decizia de incetare a contractului de munca.
Tata nu poate sa mai lucreze(serviciul e si in alt oras) -ca o lasa pe mama singura,deci ,pierde acel salariu intreg.
Mai are ce face in cazul asta legal sau trebuie sa se conformeze la ce zice angajatorul?

Multumesc pt ajutor!
Adrian
Deci se pare ca portile sunt cu avizele la zi.
Ramane intrebarea initiala daca cineva stie:
Poti ingradi contra-cost accesul in spatii cota-indiviza?
Daca nu,ce lege incalca?