avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Zo0

Activitate Zo0

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie, extrasa din cererea de chemare in judecata pe care o pregatesc:

----
In fapt, subsemnata Daniela, m-am casatorit la data de 1990, in localitatea Vulcan, Judetul Hunedoara, conform certificatului de casatorie Seria nr. 6

Din aceasta casatorie a rezultatat un copil, MIHAI, care a preluat numele intreg al tatalui, nascut la data de 28.04.1991. In anul 1992, am parasit domiciliul comun, nemailuand legatura cu sotul si fiul meu, urmand ca divortul sa fie pronuntat prin sentinta judecatoreasca la data de 11.10.2010, conform sentintei civile nr.

Parasind domiciliul comun, am revenit in localitatea B, judetul Mures unde dupa o perioada de timp, l-am intalnit pe CLAUDIU, cu care m-am implicat intr-o relatie, el cunoscand faptul ca am un copil alaturi de MIHAI, si ca din punct de vedere legal eu si MIHAI suntem casatoriti.

Alaturi de CLAUDIU, cu care am locuit si ne-am gospodarit inca de atunci, au rezultat minorii de mai sus (PAULA, CLAUDIU si ROZALIA) cu varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani.

Intrucat in aceasta perioada eu inca eram casatorita cu MIHAI, copiii pe care ii am impreuna cu CLAUDIU au beneficiat de prezumtia de paternitate conform art.414 alin(1) Cod Ciivil, astfel incat cu ocazia inregistrarii numelor acestora la Serviciul de Stare Civila , si din certificatele de nastere ale minorilor, la sectiunea ‘’numele tatalui” a fost trecut numele paratului MIHAI, contrar realitatii, intrucat eu si paratul MIHAI nemaintalnindu-ne niciodata de la data plecarii mele.

Precizez ca minorii au fost crescuti de mine si Claudiu, cu care am copiii.

Totodata precizez faptul ca in prezend paratul Mihai domiciliaza in Franta, adresa nefiindu-mi cunoscuta intrucat noi nu mai cumunicam si am fost despartiti in fapt.

---


Cu privire la situatia de mai jos, am cateva intrebari:

1. Se mai poate schimba numele copiilor (minori 10-17 ani)
2. Care are fi motivarile in drept, se aplica aceleasi de la tagada paternitatii, cu toate actiunea se face dupa prescriptie?
3. Este nevoie de expertiza genetica in situatia data? Tatal biologic recunoaste copii, iar cel prezumat este plecat din tara si recunoaste ca acesti copiii nu sunt ai lui. Nu mai pastram legatura.
4. Cine sunt paratii, ar trebui sa fie trecuti amandoi Mihai si Claudiu ca si parati?
5. Va rog adaugati orice credeti ca am omis.

Multumesc anticipat.
====
Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot afla ce venituri incaseaza un ONG din sponsorizari si donatii. ONG-ul este sponsorizat din America.

Va multumesc.
Bună ziua ! Este recunoscută stagiatura făcută în Spania, în cazul în care eu sunt licențiat în drept în România, și doresc practica în România ? Va fi nevoie de un nou examen de intrare în barou și stagiatură (pentru România) ?
Răspuns la discuția Pensie de întreținere student
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua.

Ce trebuie făcut în situația în care tatăl cuiva a cerut în instanță încetarea pensiei alimentare și înapoierea sumei platite pe anul trecut, an în care persoana respectivă a renunțat la studii, dar totuși a primit pensia, și anul acesta s-a înscris din nou la școala (student).Acesta a primit a scrisoare de la instanță pentru a formula întampinarea. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Înmatriculare auto
Mulțumesc pentru răspuns.
Răspuns la discuția Înmatriculare auto
Mulțumesc pentru răspuns. Sentința este favorabilă, dar mașina încă nu a fost înmatriculată pe numele primului proprietar, și de asta am o nelămurire, este valabilă și pentru cel de-al doilea proprietar?
Bună ziua,

Aș dori să știu dacă trebuie să plătesc taxa de timbru în condițiile în care mașina este pe numele tatălui meu și am făcut un contract de vânzare-cumpărare în timp ce litigiul era pe rol la instanță pentru înmatriculare fără plata taxei. Precizez că mașina era pe numele tatălui meu și în actele din străinătate.
Este valabilă sentința și pentru mine , sau doar pentru persoana care a introdus cererea de chemare în judecată ?

Vă mulțumesc pentru răspuns ! O singură nelămurire mai am. Din discuția avută cu Spitalul Județean de la locul nașterii, se pare că Doamna are CNP, dar la verificarea acestuia in baza de date a SPCLEP nu apare. De unde se începe înregistrarea nașterii in acest caz, ce este de făcut ?
ÎŽncăƒ ceva, dacăƒ menționez Primăƒria ș™i Parchetul, să fie cea de la domiciliul actual, sau unde a fost născută ? Mulțumesc