avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate gsctm

Activitate gsctm

Astazi am depus cererea de reintegrare pe postul detinut anterior si plata despagubirii. Cererea a fost inregistrata cu nr de inregistrare dar nu mi s-a comunicat cand trebuie sa ma intorc la lucru.

Este posibil ca angajatorul sa desfaca contractul individual de munca in cazul in care nu ma prezint la lucru, cu toate ca nu mi s-a comunicat nimic in aceasta privinta?
Buna ziua! Eu am fost concediat disciplinar de angajator dar am castigat procesul si am o hotarare executorie dar cu posibilitate de apel in termen de 10 zile.

Conform hotararii, angajatorul trebuie sa ma reintegreze pe postul detinut anterior si sa imi plateasca salariile pe ultimele 7 luni.

Am fost contactat de administratoarea firmei, care mi-a comunicat sa ma prezint la punctul de lucru pentru a SEMNA NOUL CONTRACT.

Intrebarea mea este: Contractul pe termen nedeterminat este inca valabil in urma acestei hotarari executorii, care anuleaza decizia de concediere? Sau trebuie sa semnez alt contract?

Discuție Testul poligraf
Buna ziua! Este testul poligraf obligatoriu intr-un litigiu de munca? In ce conditii poate fi admis ca proba? Multumesc!
Am fost supus controlului medical la cererea angajatorului in data de 4 si in data de 11 a fost intocmita fisa de aptitudine.
In aceasta perioada, angajatorul mi-a permis sa raman la domiciliu fara sa mai fiu contactat dupa aceea.
Mentionez ca se incearca indepartarea mea dupa ce am refuzat incetarea amiabila a contractului de munca.
In aceste conditii, care sunt drepturile si obligatiile mele ca angajat al acestei societati ? Trebuie sa ma prezint la lucru ?
De asemenea, care sunt obligatiile societatii ?

Multumesc
Poate fi considerata boala profesionala o afectiune neurologica contractata din cauza programului de lucru?

In cazul meu, cele 40 de ore de lucru saptamanale, specificate in contract, sunt constant depasite, eu lucrand chiar si 9-13 zile consecutive fara liber, 8 ore, cu pauza de 30 minute , tinand cont ca muncesc exclusiv in fata calculatorului.

Daca actionez in instanta societatea cu care sunt sub contract, ce sanse am sa castig si ce pot obtine?

Multumesc

Răspuns la discuția concediere
Concedierea pe motivul "necorespunderii profesionale" imi este sau nu imputabila? Iar in acest caz pot beneficia de somaj? Multumesc
Discuție concediere
Buna ziua, acum o luna de zile am fost anuntat ca se renunta la serviciile mele, motivatia fiind randamentul scazut si mi s-a propus incetarea amiabila a contractului individual(care e pe termen nedeterminat), dar am refuzat.
In perioada 05.02-28.02 am fost in concediu medical, justificat.

Astazi mi s-a propus din nou rezolvarea amiabila a situatiei si semnarea unui alt contract pe termen determinat de 30 zile pentru a avea dreptul la somaj.

Intrebarea mea este de ce angajatorul insista cu incheierea amiabila a contractului, daca are motive sa ma concedieze?

Si in ce conditii pot beneficia de somaj?

Multumesc