avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate stoianavadanei

Activitate stoianavadanei

Bună ziua.
Un bătrân de 82 ani, ne-a semnat în februarie 2022, mie și soției, contract de întreținere după decesul soției sale, ca urmare a înțelegerii pe care a avut-o cu aceasta în timpul vieții, anume că cel care va rămâne singur, să fie îngrijit de noi, neavând alți moștenitori. Mnumai că, după o lună de zile de la semnarea actului, a început să umble după doamne, să ne caute noduri în papură, și să se supere fără motive și să refuze ajutorul nostru.

În luna iunie 2022 a cunoscut o femeie care s-a mutat la el, cu care dorește să se căsătorească, iar din decembrie, după pomenirea de 1 an a fostei soții, nu mai vrea să discutăm, ne acuză că l-am înșelat, că nu am știut de el timp de 1 an de zile și că vrea să anulăm actul de întreținere.

El minte, deoarece avem foarte multe fotografii și filmulețe cu întâlnirile noastre, chiar și cu actuala consoartă, care pot dovedi că nu l-am abandonat; l-am dus pe unde a vrut, la satul natal, la cimitirul unde sunt îngropați părinții, la mânăstiri etc.

Nu avem prea multe acte cu cheltuieli pentru hrană și medicamente, deoarece permanent a spus că el are cu ce să se întrețină, având pensie foarte mare, dorește numai să știe că cineva îl va îngriji atunci când va cădea la pat iar după deces să-i facem înmormântare și cele creștinești. Acum dorește să renunțăm de bună voie, ori dacă nu, ne dă în judecată. Ce ne sfătuiți? Vă mulțumim anticipat.

- editare text scris integral cu majuscule -
Vă mulțumesc.
dar uzufructuarul a dobândit acest drept nu prin vanzarea apartamentului de către el mie; eu am cumpărat de la altcineva și am dat dreptul uzufructuarului să locuiască, fără un contract de întreținere.
Vă mulțumesc.
Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți cine trebuie să plătescă cheltuielile de întreținere pentru un apartament locuit de o persoană cu drept de uzufruct viager, uzufructuarul sau nudul proprietar? Menționez că nu există un contract de întreținere ci doar această clauză, de uzufructuar. Vă mulțumesc.
daca angajez persoane care se incadreza la art. 85 din legea 76 / 2002, sumele pe care le primesc de la A.J.O.F.M. se reduc cu C.A.S.S. si IMPOZIT?
Va rog sa ma lamureasca cineva, daca am dat teren in arenda la un fermier, iar el primeste subventiile, impozitul pentru terenul respectiv il platesc eu ca proprietar sau el, ca arendas?
Discuție angajare
va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele pentru angajat si angajator, aceasta beneficiaza de toate drepturile, respectiv asigurare medicala, vechime pensie, somaj?
Discuție CAS zilieri
asociatiile de proprietari au dreptul sa utilizeze pentru activitati de curatenie zilieri?