avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Activitate heavenz

Activitate heavenz

si noi suntem in aceiasi situatie (inca nu stim daca terenul este prins in vre-un program), nu am avut cum sa notificam in termen de 30 de zile arendasul deoarece nici nu demarasem succesiunea.

drept urmare vom merge sa anuntam ca nu dorim continuarea contractului in vederea vanzarii acestuia.

dumneavoastra cum ati rezolvat ?
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Sa inteleg ca pretul il voi stabili eu , nu primaria, notariatul sau legea aceasta?

Iar ulterior in urma avizului primit dupa ce s-a nu s-a primit nici un aviz de la nici un preemtor pretul nu poate fi in nici un caz mai mic decat cel cerut in oferta de la primarie , DAR mai mare poate fi ? spre exemplu daca am avut o oferta la primarie de 3500 e/ha apoi sa cer 4000e/ha ?
Intrebarea mea se refera la legea 17/2014 , detinem 20HA la asociatie si vroiam sa va intreb legat de aceasta noua lege, noi vom depune oferta la Primarie de exemplu cu 3500 euro/Ha.
In termen de 30 de zile nu primim nici o oferta si primim aviz de vanzare libera.
Apoi noi putem vinde terenul agricol la Orice Pret? eu am inteles din legea 17/2014 ca se poate vinde ulterior obligatoriu cu un pret cel putin egal cu cel din oferta de la primarie, adica nu vom putea scadea pretul sub 3500 de euro/Ha
Strabunicul a murit la Canal in Cernavoda .. stie cineva mai multe detalii legat de aceasta lege de care am citit in Romania Libera?

Foştii deţinuţi politici, despăgubăţi cu 24 000 de euro pentru fiecare an de detenţie

[ link extern ]

Se poate face vre-un demers in acest sens ? Multumesc!
Eu sunt Sora defunctului, singura lui ruda. Legat de apartament m-am lamurit, nu voi ataca acest contract pe motiv de .. intretinere neadegvata .

Stiu cu siguranta de restul proprietatilor ale parintilor. Casa batraneasca si pamantul dat in arenda, insa, actualul proprietar a inchis si telefonul si apartamentul si nu am nici un act momentan.

Cum as putea scoate duplicate dupa aceste acte de proprietate? .. sa pot initia succesiunea
smeagull a scris:

Trebuie sa vedeti care sunt bunurile pe care defunctul le-a cedat contra intretinerii.
In functie de ce este prevazut in contractul de intretinere puteti vedea daca, pe langa ce a cedat ca sa fie intretinut, defunctului i-a mai ramas ceva care sa va ramana dvs. prin mostenire.

Contractul de intretinere este perfect valabil si daca nu este facuta succesiunea. Cele doua contracte nu au nici o legatura.

Observatie: intre sora si frate nu este legatura de rudenie de gradul 1, ci de gradul 2 (legatura de rudenie din punct de vedere juridic este altceva decat legatura de rudenie din exprimarea de zi cu zi).

am inteles .. pe ctr nu sunt specificate bunurile, sa inteleg ca este , dupa cum am presupus, un ctr ce nu poate fi nul in urma succesiunii si este perfect valabil ..


legat de succesiune .. se va afla si restul de proprietati ale defunctului si daca au fost lasate cu contract vre-unei alte persoane

Buna ziua ,

Defunctul a facut in anul 2008 un ctr de vanz cumparare cu clauza de intretinere , in acel an avea varsta de 71 de ani si pe ctr este mentionata si o persoana de la primarie ce confirma consimtamantul defunctului.

Singura ruda de gradul I ramasa in viata este sora defunctului.Exista vreo solutie de anulare a acestui contract ?
Bunurile din apartament ii apartin persoanei de pe contractul de vanz/cumparare sau sunt ale mostenitorului?

Deoarece multi spun ca acest ctr nu este valabil deoarece nu este facuta succesiunea..

In urma succesiunii vom afla si restul de proprietati ale defunctului si daca au fost lasate cu contract vre-unei alte persoane?

Care ar fi pasii pentru mostenitor ( succesiune - certif deces / CI + Certif nastere mostenitor - ; recuperare alte bunuri in urma deciziei)





M-am referit la faptul ca persoana ce a avut procura - imputernicierea sa faca un angajament de plata catre executor si sa plateasca el - conform angajamentului - in locul meu , in urma acestui demers poprirea de la banci sa fie ridicata de pe numele meu.

Este posibil ? (poate nu m-am exprimat bine de la inceput , scuze)
Am luat un imprumut ca si persoana juridica la o banca garantat cu bilet la ordin scadent in 2009 si avalizat de mine(persoana fizica) in calitate de unic administrator garantat cu o ferma.
La scadenta nu s-a putut achita acest credit si a fost executata silit firma prin scoatere la licitatie a fermei(vanzarea nu a fost finalizata deoarece nu s-a gasit niciun cumparator).
Tot in 2009 aceasta firma a fost cesionata cu tot cu datorii, dar cu toate acestea in luna februarie 2013 am primit instiintare de executare silita, si ulterior poprire pe contul de salariu.
Pe toata aceasta perioada a fost o persoana cu procura ce s-a ocupat de toate operatiunile legate de firma si legatura cu banca.

Exista optiunea de a trece aceasta executare / poprire pe numele acestei persoane?
Am sa grupez toate intrebarile aici, pentru ca s-au adunat si v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cateva raspunsuri la aceste intrebari!


In aceasta situatie contestatia ce sanse ar avea ?
Ideea este ca nu imi amintesc sa fi semnat asa ceva insa pot verifica acest lucru cu un test grafologic ?
Termenul de contestatie de 15 zile - ele sunt calendaristice sau lucratoare ?
Am citit tot aici pe forum si am vazut ca in termen de 3 ani de la data instiintarii de infintare a popririi , ea se prescrie , este adevarat ? Adica dupa 3 ani totul va inceta si poprirea o vor retage ? este vorba de o suma foarte mare tin sa mentionez..