avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate nego

Activitate nego

Buna ziua,

Vă rog să mă sprijiniți în soluționarea unei probleme cu privire la înregistrarea persoanelor care locuiesc în apartamentul meu.
Am în proprietate n apartament cu două camera pe care îl închiriez de cca 3 ani. la dated 30 iunie 2013 a expirat contr. de închiriere iar fostul chirias a parasit locuința. La plata cheltuielilor de întreținere pe luna august și septembrie am fost obligat să plătesc pentru două personae întrucât administratorul mi-a comunicat că nu am făcut cerere către asociatie prin care să le aduc la cunoștință că în apartament nu mai locuiește nici o persoană.
În luna octombrie închiriat pt 30 zile apartamentul și au locuit efectiv 2 personae și..................surpriză ni s-a calculate costurile întreținerii pentru 3 persoane fără ca eu să anunt administația în scris sau măcar verbal în acest sens!
Vă rog să-mi spuneti domnilor și doamnelor cum se înregistrează pesoanele în vederea calculării costurilor în scris sau verbal sau cum ..............#-o și dacă există o reglementări legale în acest sens!
Vă mulțumesc!
O colegă de serviciu s-a întors din concediul pentru creștere copil înainte ca acesta să împlinească vârsta de un an. A beneficiat de stimulent în cuantum de 500 ron și în prezent este însărcinată cu cel de-al doilea copil.
A optat pentru concediul de risc maternal. Conform dispoziilor legale, art.17 din OUG 111/2010: Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 încetează cu ziua următoare celei în care:
(.............)
b) beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului ...............
În acest caz (concediu de risc maternal) nu ar beneficia însa mi-a comunicat că realizeaza venituri dintr-un contract de închirierea al unui imobil.
Care este parearea dvs. poate primi stimulent în continuare până la împlinirea vârstei de doi ani a primului copil?

Mulțumesc anticipat pentru suportul juridic!
Nu cunosc mai multe detalii si nici nu mi-am permis să întreb. Nu vor să facă publică starea precară materială.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua
Stimați utilizatori am o nelămurire legată de o speță:
Un apropiat al fmiliei mele administratorul unei firme a inregistrat datorii care evident îi pun în pericol bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Este tatăl a două fetițe și la îndrumarea unui avocat a încheiat o tranzacție(cred) la un notar public prin care o parte din bunurile dobandite în timpul căsătoriei i le-a cedat soției (casa, mașină). Întrebarea mea către dvs. este: Poate fi considerată valabilă/ legală acestă tranzacție în condițiile în care din punct de vedere legal căsătoria nu a fost defăcută?
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti din practica dumneavoastra judiciara daca dupa termenul fixat de instanta pentru studiul expertizei de catre parti mai pot depune obiectiuni?
Am calitatea de parat iar la termenul fixat nu au fost depuse obiectiuni, raportul de expertiza a fost primit de un alt serviciu din cadrul institutiei.
Va multumesc.
Chiar daca sunt instututie bugetara?
Buna ziua,
Am inteles ca ma pot adresa Curtii de Apel in vedrea scutirii la plata a taxei judiciare de timbru pentru creante inregistrate. Avem situatii situatii similare?