avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Activitate iulia08

Activitate iulia08

Daca tu nu ești dispus sa comunici poliției datele șoferului care a condus mașina atunci poliția va sancționa proprietarul mașinii, nu exista posibilitatea sa nu sancționeze pe nimeni pentru ca acea mașina are un proprietar. Dar daca tu spui ca ești dispus sa plătești amenda de ce nu trimiți datele tale? Plătești amenda și ai încheiat problema. Poliția are nevoie de un nume, un nume pe baza căruia sa întocmească procesul verbal de contravenție. Nu ii interesează ca este numele tău sau al fratelui tău. Dar daca nu comunici nici un nume atunci îți complici situația singur.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@raluk0207
Cum ar fi sa ma duc la magazin sa cumpăr un televizor și sa mi se spună ca acesta costa 1000 lei și când ajung la casa de marcat sa îmi spună casiera ca mai costa 1000 de lei și cutia( ambalajul) in care sta televizorul. Dumneata ai fi fericita cu așa afacere? Sa jupoi omul de piele nu este ceva normal, de aceea unii suntem șocați de ușurintă cu care dumneata ai face acest lucru.
Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea problema: am cumpărat un teren pe care mi-am construit casa. Pentru a mi se putea elibera Recepția primăria ma obligat sa ma retrag cu gardul din fata 2 metri din motive “estetice”. Problema este ca fără sa fiu anunțată sau întrebata cei de la electrica au venit și au pus stâlpul de electrica in fata gardului meu dar pe proprietatea mea aproximativ 1,5 metri in interiorul terenului meu, adică in cei 2 metri in care eu m-am retras de la strada. Care sunt variantele mele legale acum? Eu sunt foarte nemulțumita de situație deoarece eu nu mai pot folosi acel loc pentru parcarea mașinii. Pot cere legal celor de la electrica sa mute stâlpul? Sau daca s-ar putea sa închei cu cei de la electrica un contract in care eu sa am ceva reduceri la factura ar fi mai convenabil? Sau ce alte variante mai am?
Mulțumesc.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Am patit si eu asa ceva si va spun ca nu se rezolva nimic nici cu plangere penala nici cu politia. Eu tind sa cred ca sunt mana in mana cu politia, altfel daca tot este asa raspandita metoda asta de inselaciune de ce ii lasa politia sa mearga din oras in oras si sa pacaleasca atatia oameni? Ceva nu se leaga. Oamenii merg si fac plangeri peste plangeri si acesti indivizi totusi isi fac treaba murdara si ilegala in continuare de ani de zile. Ei nu au contract cu nici o firma de modeling si totusi nici politia, nici protectia consumatorului nu poate demonstra ca ei incheie niste contracte ilegale, pe care de exemplu este trecuta o adresa a firmei inexistenta. Dupa ce au pacalit in Ploiesti destui oameni si-au luat lucrurile si in a doua zi nu mai era nimeni la biroul respectiv, iar eu personal am facut un drum pana la Bucuresti la adresa care era mentionata pe contract ca fiind adresa principala a firmei. Surpriza...sau nu, adresa era a unei spalatorii dintr-o scara de bloc unde vecinii au spus ca niciodata nu a existat sediul vre-unei firme acolo. Asta s-a intamplat acum 6 ani, si vad ca inca metoda este de actualitate. In concluzie, a investigat vre-un organ al statului problema? NU.
Răspuns la discuția Succesiune intre mama si copii
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Am vorbit cu una dintre surorile mele si mi-a spus ca daca vreau pot sa ii trimit o procura notariala prin care sa o imputernicesc sa imi reprezinte interesele in instanta. Este adevarat? Pot face acest lucru fara a exista riscuri de care sa nu stiu? Ca sa angajez un avocat de acolo nu cunosc si nici nu as avea cum sa ma intalnesc cu el, nu stiu cum as putea sa procedez de aceea ma gandeam ca ar fi o idee buna cu procura notariala data surorii mele dar as vrea sa stiu daca este sigura aceasta cale. Multumesc din nou pentru ajutor!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: tatal meu a murit anul trecut, a ramas mama mea si noi cei 11 copii. Deoarece exista neintelegeri cu privire la mostenire intre mama si cativa dintre fratii mei mama a hotarat sa faca succesiunea si totul sa se imparta. Eu lucrez in strainatate si nu am mai fost la casa parinteasca de ani buni dar am tinut legatura cu surorile mele si asa am aflat despre succesiune si faptul ca procesul este stabilit pentru luna septembrie dar eu nu am primit nimic prin posta si din aceasta cauza cred ca mama mea a omis numele meu cand a deschis succesiunea in speranta ca poate nu voi afla sau nu ma intereseaza. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a participa la succesiune? Si cand va avea loc procesul eu nu ma voi putea prezenta din cauza serviciului, va trebui sa angajez un avocat sa se prezinte pentru mine? Multumesc mult pentru ajutor!
Multumesc mult pentru raspuns! Chiar astazi a venit dl. de la urbanism din primarie si ne-a spus ca daca nu ne retragem cu gardul pentru a lasa volum strazii nu o sa vedem noi receptia constructiei.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire! Am cumparat un teren, am obtinut autorizatie de constructie pentru casă si gard. Am construit gardul iar acum cei de la primarie spun ca trebuie sa retrag gardul cu 2 metri in interiorul curtii pentru ca in viitor vor moderniza drumul. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa cedez 37 de metri fara nici o despagubire avand in vedere ca latimea terenului este de 18,5 m?
Multumesc!
Multumesc foarte mult! Mi-ati fost de mare ajutor!
Multumesc mult pentru răspunsuri. Si aveti idee cat timp dureaza o astfel de procedura? Adica cu aproximație o zi, o saptamana sau mai mult?