Buna ziua,
Vreau sa imi infiintez un pfa. Pentru sediul social am gasit solutia unui contract de comodat, cu o firma care se ocupa cu infiintari societatii comercial.
Insa in contractul draft trimis de el am regasit fraza urmatoare:""va fi utilizată de către comodatar cu destinația de sediu profesional fără desfășurare de activitate". Intrebarea mea este: sunt obligata sa imi infiintez un punct de lucru sau pot sa imi desfasor activitatea fara nici o problema in acest fel?
SECŢIUNEA a 4-a
Perimarea cererii
Art. 416
Cererile supuse perimării
(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.
"Judecarea cauzelor se suspendă de drept:
1. prin decesul uneia dintre părţi, până la introducerea în cauză a moştenitorilor, în afară de cazul când partea interesată cere termen pentru introducerea în judecată a acestora;"
Sper ca inteleg/interpretez corect ceea ce imi spuneti.
Moartea uneia din parti a avut loc in aprilie 2015, iar procesul a fost perimat in aprilie 2016 (un an mai tarziu). Insa aceasta perimare se suspenda fiind vorba de mostenitori?
Da, multumesc. Voi merge saptamana viitoare. Termenul este pe 13.dec. In functie de ce gasesc la arhiva va trebui scris un raspuns catre instanta.
Din curiozitate vreau sa va intreb: termenul pentru perimarea unui dosar s-a schimbat? Ca regula pentru dosarele civile perioada pe care o stiu este de un an.
Pe citatie nu face referinta la contestarea perimarii.
Este doar o chemare in instanta din partea reclamantului (mort) pentru fond.
Poate este bine de mentionat ca reclamantul a fost reprezentat in instanta (prin procura) de catre un nepot (fiu al unchiului).
Am un dosar civil a carei judecata a fost suspendata in aprilie 2015. Motivul este moartea reclamantului. Obiectul dosarului: anulare act nulitatea absolută a contractului de vânzare cumpărare. Astazi am primit o citatie de la Judecatorie Sect 1 pentru o noua infatisare pe data de 13.dec 2016. Cel mai probabil s-a depus o noua plangere de catre unchiul meu in calitate de mostenitor,
Au dreptul sa redechida procesul?
Din acte stiu eu nu se mai poate redeschide acest proces odata ce a trecut un an de la suspendarea lui de catre judecatoare pe fond (termen ce a trecut in aprilie 2016).
Multumesc,
Cauza este de forma: reclamat (vanzator) bunica / parat (cumparator) mama (fiica reclamantei)
Dosarul se judeca pe fond de 2 ani.
Reclamanta (reprezentata de unchiul meu) incearca sa dovedeasca ca este un contract de intretinere mascat.
Nulitatea absoluta nu poate fi dovedita din actele depuse la dosar (exista dovada scrisa chiar de reclamant ca a primit banii; nu i-a fost incalcata niciodata clauza de uzufruct viager (desi prin actul incheiat parintii mei nu ereau obligatii, sa aiba grija de bunica au avut grija de ea si un un an dupa deschiderea procesului) - in incercarea de a se impaca tata a fost la ea si in ziua in care a murit.
In aceasta situatie judecatoarea (care o impiedica constant pe avocata mea sa ne apere - si aproape o impiedica sa si vorbeasca) poate prin "absurd" sa decida anularea actului si revenirea partilor la situatia anterioara?
Am un proces pe rol la judecatoria Gaiesti, procesul a avut infatisare saptamana in curs. Avocata nu s-a prezentat invocand ca este bolnava,
As vrea sa stiu daca explicatia pe care am primit-o de la avocata poate sa fie corecta - mie mi se pare ciudata. Vreau sa stiu daca poate sa ma minta.
Procesul este pentru un teren - act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct. Initial procesul a fost deschis in Bucuresti (pentru ca domiciului meu este in Bucuresti), la primul termen s-a invocat exceptie si s-a mutat in Gaiesti (unde este terenul).
La termenul din aceasta saptamana (infatisarea nr 3) pe portal just imi apare: Tip solutie: Amână pronunţarea/Solutia pe scurt: Pentru ca părţile să depună concluzii scrise.
/Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării.
In mod normal concluziile se depun la sfarsitul unui dosar.
Explicatia primita de la avocata este ca: instanta a invocat exceptie de competenta, retrimite dosarul catre Inalta curte de casatie si justitie, in Bucuresti pentru a stabili care din cele doua judecatorii vor judeca acest caz (sectorul 1 sau Gaiesti).
Este posibil ca un amarat de dosar pentru un teren, care nu s-a judecat niciodata desi dosarul este inregistrat de 1 an si care la infatisarea nr:
1. s-a mutat la Gaiesti;
2. s-au citat partile la Gaiesti;
3 sa se mute la Inalta curte de casatie si justitie (Bucuresti) pentru judecarea competentei?
In mod normal la nu se ajunge asa usor la Inalta curte de casatie si justitie (Bucuresti)
Am avut un dosar pe Judecatoria Sectorului 1 care s-a judecat pe data de 23.04.2013. Instanta a hotarat ca declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Judecatoriei Gaesti Irevocabila.
Au trecut mai mult de 2 luni iar procesul nu apare inregistrat pe Judecatoria Gaiesti.
Cat dureaza transferul unui dosar de la o judecatorie la alta?