avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Surcel

Activitate Alexandru Surcel

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agentul are șanse pentru că în pofida faptului că ați primit informații false de la el ați decis să cumpărati acel apartament. Și ați făcut-o în cunoștință de cauză, fapt dovedit tocmai de mesajele în care i-ați reproșat calitatea informațiilor pe care vi le furniza. Prin urmare, se poate inclusiv considera că ați folosit problema acelor informații mai mult ca un pretext ca să îi refuzați agentului comisionul. Mai ales că principalul serviciu pe care vi l-a prestat nu a fost furnizarea de informații, ci prezentarea apartamentului; iar pe acesta l-ați cumpărat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iertați-mă, dar sunteți precum în sceneta aceea cu elevul care învățase doar castravetele și la orice întrebare încerca să vorbească despre castravete, care e din familia curcubitaceelor și conține 90% apă.

Vi s-a explicat și cum e posibil să existe un contract nescris, cum se lămuresc diferitele aspecte ale raportului juridic nu prin clauza contractuale, ci prin aplicarea articolelor Codului civil, cum se face dovada contractului nescris, ce implicații poate avea chematea dumneavoastră în judecată etc.

Dacă dumneavoastră însă vreți să știți numai de castravete și să repetați aceleași lucruri din nou și din nou e strict problema dumneavoastră. Și norocul agentului imobiliar care cu atitudinea asta o să vă ia banii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînțeles că nu au voie să procedeze astfel. Legea e de interpretare strictă cu privire la modalitățile în care se execută un debit. Puteți să-i dați în judecată pentru prejudicii morale; taxa de timbru e fixă, 100 de lei, daunele morale le puteți cere în ce cuantum vă taie capul. Apelați însă la un avocat.
Răspuns la discuția Uzucapiune imobil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte sau după 1 octombrie 2011, când a intrat în vigoare noul Cod Civil? Dacă posesia tatălui dumneavoastră a început înainte, în regimul vechiului Cod, e nevoie ca posesia în nume propriu, cu titlu de proprietar, să dureze 30 de ani, așadar până în 2041. Nu există buna credință și nici ceea ce vechiul cod numea just titlu ca tatăl dumneavoastră să invoce.uzucapiunea scurtă de la 10 la 20 de ani.

Dacă posesia tatălui a început după 1 octombrie 2011, aveți noroc, e posibil să se aplice uzucapiunea extratabulară de 10 ani din noul Cod civil. Pentru pregătirea dosarului și îndeplinirea procedurilor e necesar să angajați un avocat. Pe lângă acte, trebuie și doi martori.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Împreună cu avocatul puteți inclusiv să-i invitați la mediere înainte de a vă adresa instanței.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolvați cu invocarea prescripției dacă în toți a ești 5 ani nu ați primit somații de la Orange sau de la Kruk ori de la alt recuperator de debite care să fi întrerupt cursul prescripției. În acel caz, curge o nouă prescripție de la data somației și fiecare nouă somație întrerupe iar cursul prescripției.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În realitate e foarte simplu: e suficient să existe o claritate asupra serviciului ce se prestează- în cazul nostru că agentul îi prezintă clientului apartamente în vederea cumpărării- și a contraprestației clientului- că la momentul cumpărării unuia din apartamentele prezentate clientul va plăti agentului un comision de X%. În lipsa unui instrument scris care să detalieze toate aspectele raportului juridic dintre agent și client, se aplică Codul civil, care cuprinde suficiente articole despre diferitele aspecte ale unui contract.

Deci, dacă din schimbul de mesaje cu agentul rezultă că ați acceptat serviciile lui și ați știu că veți avea de plătit un comision de X%, agentul are șanse serioase să obțină titlu executoriu împotriva dumneavoastră.


Daca nu exista un contract cu agenția imobiliară, de unde știe clientul care sunt obligațiile părților? Clientul trebuie să aibă încredere în ceea ce spune agentul?!

70+? Și cu sănătatea cum stă în general? Poate doamna pregătește o mare țeapă finală, o răzbunare supremă pe creditori.

Iar legat de donația casei, când a avut loc? Nu de alta, dar și pentru creditorii datoriilor pe care doamna le avea la acel moment există un termen de prescripție în care pot cere anularea donației, calculat de la înscrierea în CF.

Dacă acel termen a trecut, lăsați-vă ruda să facă câte datorii vrea. Iar după decesul ei, dacă tot ați transferat deja proprietatea principalelor bunuri, renunțați la succesiune, iar creditorii vor rămâne cu ochii-n soare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați totuși o sesizare baroul de avocați pentru că acel avocat pare să împingă relația avocat-client un pic cam departe.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba poate fi și cu închisoare cu executare. V-a zis colegul că respectivul chiriaș vă poate face plângere penală pentru 3, 4 infracțiuni cum ar fi violare de domiciliu, furt (dacă lucrurile lui rămân în apartamentul în care nu mai are acces), distrugere (dacă îi deteriorați vreun bun în cursul evacuării), amenințare, abuz de încredere (pentru banii percepuți drept chirie/garanție și nerestituiți) și/sau loviri și alte violențe că nu puteți garanta la o astfel de evacuare forțată că nu se ajunge și la pumni și ghionturi. Eventual se poate reține chiar concursul de infracțiuni.