avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Surcel

Activitate Alexandru Surcel

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă pățește ceva ca urmare, veți fi răspunzător.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiune de evacuare împotriva bătrânei și a agentului imobiliar. Este o procedură specială, mai rapidă și mai sigură. Aveți o problemă cu anotimpul, nu se pot face evacuări iarna. Dar măcar să aveți hotărârea judecătorească definitivă până la primăvară.

Dacă mergeți pe ideea să dați în judecată agentul imobiliar cu obligație de a face (să o evacueze pe bătrână) e proces de drept comun, deci durează considerabil mai mult. Bașca va trebui să dovediți în instanță că agentul a instalat-o pe bătrână în acel apartament; chiar dacă în privat v-a spus că el a plasat-o acolo, în instanță poate să nege orice implicare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg că nimeni nu are acte, dar bunica are o posesie care se întinde pe mulți ani. Începeți cu uzucapiunea. Vorbiți cu un avocat.
Mergeți la avocat cu toate actele, serios. Înainte de a face orice notificări!
Răspuns la discuția Returnare imobil de catre parinte
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În instanță nu ajunge să dovediți proveniența banilor; cu asta obțineți recunoașterea unui drept de creanță. Trebuie dovedită simulația prin care părintele a fost de fapt interpusul dumneavoastră. Clar vă trebuie avocat, nu e un caz simplu.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum, serios, dacă deja le știți pe toate, de ce mai întrebați? Ce aveți dumneavoastră oricum nu doare, dar vedeți că exprimarea orală a acestei stări poate cauza senzații de lovire în mușchii fesieri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl citați pe fratele din Australia la notar, nu se prezintă, notarul încheie un proces verbal și începeți procedura contencioasă în instanță. Discutați cu un avocat, sunt proceduri destul de tehnice.
1. Desigur că se face succesiune.
2. Donația poate fi suspusă reducțiunii în cadrul procedurii succesorale.
3. Costă cât o vânzare-cumpărare.

Donația e așadar cea mai proastă opțiune.
Puteți, la aceeași întâlnire la notar, să reziliați antecontractul și să semnați direct contractul în calitate de mandatar.
Nu orice act încheiat la notar în formă autentică este titlu executoriu. Aici vorbim de o declarație pe proprie răspundere care recunoaște un anumit fapt, dar nu stabilește obligații care să poată face obiectul executării silite.

cris0811 a scris:

nu o da nimeni in judecata! actul autentificat de notarul public care constata o creanta este titlu executoriu. pentru ce sa fie data in judecata? se va pune in executare si eventual intr-o contestatie la executare sa invoce prescriptia daca e cazul.