avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate chlcristian

Activitate chlcristian

Buna, as dori sa va rog sa rationam impreuna pe urmatorul subiect:

- firma X produce marfa in Ro in baza comenzile primite de la firma Y membra UE si exporta bunurile catre o terta tara Z non-UE.

Fiscal, marfa poate pleca la export de la X cu o factura proforma direct catre statul non UE urmand ca importul sa fie intocmit pe factura finala comerciala furnizata de firma Y?
Declaratia vamala de export poate fi intocmita de firma X daca este imputernicita de firma Y? Sau doar firma Y trebuie sa fie mentionata pe DVE?

Multumesc.
dupa cat timp se prescrie un avertisment scris la job?
Bună ziua.
Am cumpărat un apartament și la semnarea actelor la notar nu am stipulat in contract data la care sa elibereze fostul proprietar locația. Eu fiind om cu bun simt verbal i-am zis ca as vrea în 11.11 sa mă apuc de renovat.In data de 24.10 am semnat actele la notar iar in 31.10 i-au intrat in cont și restul de bani proveniți din credit. Însă când am mers împreună cu un meșter la apartament sa evalueze lucrarea ex-proprietarul a invocat ca el nu pleacă la data cerută de mine ca exista o lege care zice ca el are termen 30 de zile legal sa părăsească locația și ca va pleca peste 3 săptămâni iar cheile mi le lasă la vecini.
Ca sa rezum eun dințate de 31.10 sunt proprietar, iar el sta abuziv la mine-noi casa și tot singur decide fără sa înțeleagă ca mai are de plătit cheltuieli dacă locuiește acolo la lumina, gaz, apa și întreținere, facturi care se emit în decembrie pentru luna noiembrie.

ÎNTREBAREA ESTE:
Exista acea lege pe care o invoca fostul proprietar ca are dreptul prin lege sa rămână încă 30 de zile în imobil după ce a vândut?
Dacă nu exista ce pot face ca sa plece de acolo?

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Cost intabulare
Multumesc pentru raspuns. Informatia aceasta o cunosc, insa eu aveam nevoie de costul in sine, daca e cu putinta. Cat costa intabularea efectiv.
Buna seara,

Sunt pe cale sa contractez un credit prin BCR banca pentru locuinte, si as dori daca cineva cunoaste acest subiect indeajuns sa ma lamureasca daca este legal ca acel credit bauspar sa nu fie semnat acum la inceput cand semnez creditul anticipat si cel de economisire. Mi s-a spus ca dupa cele 46 de luni timp in care se platesc cele 2 credite ( anticipat & economisire) o sa primesc acasa de la banca noul contract de creditare ( bauspar adica) care ar mai fi de platit timp de 88 de luni. La acest moment simularea zice ca acest credit va fi cu 5% dobanda fixa, iar doamna mi-a subliniat ca este singurul credit de pe piata cu dobanda fixa pe intreaga perioada, insa daca eu nu-l semnez decat peste 46 de luni de unde am eu siguranta ca aceasta dobanda ramane la fel?

Va multumesc.
Discuție Cost intabulare
Buna seara,

Sunt pe cale sa achizitionez un ap. 2 cam. conf.2 in Timisoara, la et.3 , bloc din beton din anul 1978 (conform avizului energetic, pe CF nu se mentioneaza nimic) si as dori sa stiu care sunt taxele de intabulare, macar aproximativ.

Multumesc.

Buna seara,

Am si eu o mare dilema si am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:

Doresc sa contractez un credit ipotecar si am actul de indentitate intr-un alt judet decat cel in care lucrez si in care doresc sa achizitionez un imobil. Mi s-a cerut expres de catre CEC sa fac imediat viza de flotant in conditiile in care o alta banca m-a intrebat doar daca firma la care lucrez e aici in oras si in acest caz nu au nevoie de flotant.

Ce zice legea pana la urma si cum se face ca se aplica diferit?

Va multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Multumesc
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Pe langa persoana care ia creditul , pe contractul de achizitie poate aparea in plus si o alta persoana care nu contracteaza creditul? sa fie co-proprietar?
Buna ziua. Am nevoie de o lamurire in cazul contractarii unui credit imobiliar, de ex. "Prima Casa". As dori sa stiu daca o singura persoana contracteaza creditul, in momentul intocmirii actelor la notar se poate trece o terta persoana pe contractul de proprietar? Va multumesc.