avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate florin444

Activitate florin444

Buna ziua.As dori sa stiu care este regimul fiscal aplicabil in contextul in care,o societate de constructii din Romania executa lucrari pe teritoriul Frantei in regim de subcontractare? In ce tara se vor plati impozitele,cele pe microintreprinderi si pe veniturile din salarii ? Va multumesc.
Lasa lucrurile asa.Cel mai probabil t-i se va da NUP(neinceperea urmaririi penale) si poate,cu acordul tau ceva ore de munca in folosul comunitatii.Bafta!
Buna ziua.
Problema este urmatorea: in urma cu ceva timp am fost depistat in trafic cu auto cu nr de inmatriculare provizoriu expirat,ulterior dovedindu-se ca nu am avut intentia rauvoitoare de a conduce cu numarul de inmatriculare expirat fapt ptr car, m-i s-a dat NUP cu 30 de zile de munca in folosul comunitatii ce trebuia prestata in termen de 5 luni de la data pronuntarii hotararii respective.Imediat ce am primit si eu acea hotarare,m-am prezentat la Primarie ptr a incepe prestarea acelor ore de munca.De la Primarie,functionara care se ocupa cu aceste probleme mi-a spus ca,inca nu pot incepe prestarea muncii ptr ca lor inca nu le sosise hotararea de la Parchet si ca,acest lucru,de multe ori dureaza si cate 2-3 luni,ca atare,m-i s-a zis sa imi vad de treburile mele ca voi fi anuntat in momentul in care le va sosi si lor acea hotarare.Dupa scurgerea a 3 luni m-am prezentat din nou la Primarie ptr informatii dar,m-i s-a zis acelasi lucru,ca nu pot incepe munca ptr ca nu le venise inca hotararea zicandu-mi ca si prima data ca voi fi anuntat.Luindu-ma cu treburile mele(servici,probleme de sanatate,etc) termenul de 5 luni expirase de 2 zile,fapt ptr care am fost contactat de Politie,Serviciul Ordine Publica,spunandumi-se ca,dosarul meu trebuie retrimis in instanta ptr ca nu am facut dovada prestarii acelor ore de munca in folosul comunitatii in termenul de 5 luni.Imediat m-am prezentat a 3-a data la Primarie sa intreb ce se intampla,ei zicandu-mi ca si in primele 2 cazuri ca nu au primit nici o hotarare si de aceea nu m-au anuntat.Intr-un sfarsit,s-a luat legatura de la Primarie cu cei de la Parchet si de acolo l-i s-a comunicat ca hotararea a fost trimisa catre Primarie si ca,in acest caz,Primaria se face vinovata de pierderea/ratacirea acelei hotarari si ca ei ar trebui sa ma primeasca la munca imediat din ziua urmatoare,fapt ptr care mi-au dat un nr de inregistrare pe hotararea pe care am avut-o eu(nu cea pierduta de ei) datata cu 2 zile peste termenul limita de 5 luni.A doua zi,m-am prezentat ptr a incepe prestarea celor 2 ore/zi de munca in folosul comunitatii(nr total de zile fiind de 30 a cate 2 ore/zi,1 zi fiind considerata 2 ore de munca efectiv prestate).Aici a inceput o alta problema,eu avand servici si,fiind si bolnav de astm bronsic(pot dovedi oricand/oricui cu documente si teste medicale) am vrut sa prestez efectiv doar cele 2 ore/zi de munca(munca fiind in conditii de praf,pulberi,etc) ptr a nu-mi periclita sanatatea si relatiile de servici ptr ca,cei de la Primarie,Servicii Publice ma obliga sa prestez 8 ore/zi.Intrebarea mea este,in contextul celor prezentate mai sus si a faptului ca nu gasesc intelegere de la Servicii Publice ptr a ma lasa la program de 2 ore/zi,eu avand toata bunavointa de a ma achita de obligatii,pot inainta acum catre Parchet scrisoarea medicala ptr scutirea de acele ore de munca in folosul comunitatii ? Va multumesc.
Răspuns la discuția inchidere cont poprit
Multumesc ptr raspuns!
Răspuns la discuția inchidere cont poprit
Chiar daca acel cont e pe zero si nu se mai ruleaza nici o suma pe el?Multumesc
Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate inchide un cont bancar in situatia in care contul respectiv are instituita o poprire pe el? Multumesc
Buna ziua si multumiri anticipate celor ce vor avea amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarele intrebari: 1.Astmul bronsic dobandit,in ce categorie se inscrie ? in cel ptr pensie de handicap sau in cel ptr pensie de boala?
2.Cel ce are aceasta boala,poate obtine,in functie de categoria in care se inscrie,vreo pensie conform gradului/stadiului in care se afla boala respectiva ?
Răspuns la discuția Orange Mobile
Buna ziua si multumesc ptr raspuns.Ideea este ca,citind contractul am vazut sectiunea cu prelucrarea datelor cu caracter personal,ptr care mi-am exprimat acordul prin semnarea lui dar, nimic despre instrainarea/transmiterea acestor date catre terti,din cate stiu eu,verbul a prelucra nu este sinonim cu verbul a transmite,eu mi-am dat acordul doar ptr prelucrarea lor,ptr orice alta actiune privind datele mele cu caracter personal consider ca trebuiau cel putin sa ma instiinteze ca vor fi transmise unei terte parti.
Va multumesc oricum
Discuție Orange Mobile
Buna,as dori sa stiu daca exista un termen legal de inscriere ca datornic in evidenta operatorilor de telecomunicatie,luind in calcul ca perioada de inceput data scadenta ptr plata facturii(orange mobile) si daca operatorul de telecomunicatie poate instraina unor terti datele cu caracter personal fara un acord in prealabil.
Multumesc anticipat celor ce vor raspunde.
Răspuns la discuția reclamatie
Buna ziua si,multumesc ptr raspuns chiar daca acesta nu ma satisface,eu stiu de ce asociatia de proprietari a procedat asa,nu pun in discutie caile legale de recuperare a debitelor, ci metodele folosite ptr acest lucru,mai putin ortodoxe daca vreti,adica mi se pare normal ca datornicul sa fie actionat in judecata ptr plata datoriilor(daca nu intelege omeneste sa le plateasaca) sau sa i se aplice alte constrangeri legale,dar nu mi se mai pare corect ca,in afara de actionarea in judecata sa il mai afisezi si la un,, panou de rusine``de unde reiese din descrirea asociatiei,faptul ca,datornicul/ii sunt niste monstrii din cauza carora vor muri de frig copii si batrani,e totusi un pic cam exagerat in opinia mea,adica dupa ce ca il dai in judecata(ceea ce este corect si legal)mai si arunci cu pietre in el/ei lezandu-le,in opinia mea,demnitatea ca fiinte umane.Ceea ce am inteles este ca,nu exista nici o posibilitate de a constrange asociatia de a nu mai folosi astfel de metode.Va multumesc