avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate carmen1308

Activitate carmen1308

Buna ziua!
Am un apartament si il inchiriez pe Booking.com in regim hotelier, si sunt inregistrata ca persoana fizica cu Cnp la Anaf,
Pentru comisionul primit de la booking trebuie sa ma inregistrez cu cod TVA?
Răspuns la discuția Casa de marcat
Multumesc!
Buna ziua!
Un SRL platitor de TVA, in baza unui contract de mandat cu o firma de Brokeraj in Asigurari, trebuie sa emit factura pentru comisionul incasat de la ei..
Intrebarea mea este cum emit factura cu Tva sau fara tva?
Multumesc!
Buna ziua!
Am un Srl, platitor de TVA, si am incheiat cu un broker de asigurare un contract de mandat, fiind asistent in brokeraj, pentru care primesc comision.
Lunar trebuie sa emit factura si intrebarea mea este,, cum emit factura cu tva sau fara tva?
Si daca ca si asistent in brokeraj sunt scutit de Tva?
Multumesc frumos!
Discuție Casa de marcat
Obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor, in scop turistic, si am depus declaratia unica pe numele meu cu cnp-ul..
Inrebarea mea este daca am nevoie de casa de marcat sau e suficient sa emit factura si chitanta.
Multumesc!
Buna ziua!
1) Sunt PFA inregistrat la Finante, Activitati ale agentilor si brokeri de asigurari,cod caen 6622, si totodata sunt angajat in MAI cadru militar.
Astazi mi-a venit de la Finante Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016, in care mi s-a calculat de plata CAS 10,5%,in suma de 4728 lei, mentionez ca pe 2016 am realizat un Venit/castig net anual de 45000 lei.
Intrebarea mea este daca mie ca si militar trebuia sa-mi retina CAS ?

2) Sotul are si el calitatea de angajat in anul 2016 ca si functionar public-Primarie, este inregistrat la Finante cu acelasi domeniu si cod caen ca si mine, a realizat in 2016 un Venit/castig net anual din asigurari de 29832 lei, si i-a venit Decizia de impunere anuala pt stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016 de plata 3132 lei.
Intrebarea este daca avand calitatea de angajat la Primarie, trebuia sa-i se mai retina CAS ?

Multumesc!
Buna ziua!
Sunt inregistrata la finante ca si PFA, cod caen 6622 intermedieri in asigurari, si realizez un venit lunar de 2000 lei. Nu detin calitatea de angajat
Intrebarea mea este, incepand cu anul 2018 ce forma de organizare ar fi mai avantajoasa PFA sau microintreprindere.
Multumesc mult!
Buna ziua !
Am incheiat un contract de franciza cu o firma din Ungaria.
in contractul de franciza este stipulat ca eu pentru inceperea activitatii de comert cu amanuntul achizitionez de la francizor echipamente si obiecte de mobilier, pe care franzizorul in contract le denumeste MIJLOACE FIXE.
Acele mijloace fixe sunt in suma de 12.200 euro, francizorul mi -a emis factura pe ele.Factura este emisa pe pozitii, adica 60 pozitii, in care unele produse sunt de ex; carlige=2.10 euo, cos=11 euro,tejghe==96euro, expozor=20 euro, etc..., iar total da 12.200 euro factura.
Intrebarea mea este daca eu aceste produse cu aceste valori le pot inregistra in contabilitate ca mijloace fixe.Si daca da, eu inregistrez doar totalul facturii ca si obiect de mobilier?
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt functionar public la o Primarie, compartiment contabilitate, si as dori sa fiu asociat intr-un SRL, se poate? Firma va avea ca obiect fabrica cutii carton.
Multumesc!
Buna ziua. Anul acesta am promovat examenul de acces CECCAR ca si expert contabil. Intrebarea mea este daca eu pot incheia contracte cu firme pentru a tine contbilitate.Multumesc