avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate francisca_0997

Activitate francisca_0997

Va multumesc!
In momentul incheierii CIM era somer inregistrat la AJOFM din loc S. Are viza de flotant in aceasta localitate. Viza de flotant expira in data de 06.03.2015.
Domiciliul stabil din C.I. este in loc B.
Cunosc aceasta informatie.
Dar revin, deoarece nu am primit raspuns la situatia data.

"Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta de 150 km de orasul B in care are domiciliul stabil.

Dupa 3 ani aceasta S.C. il concediaza. Persoana devine somer inregistrat la AJOFM din loc. S.

In momentul in care s-a angajat, persoana in cauza, s-a stabilit impreuna cu familia in loc. S, locuind cu chirie si detine viza de flotant, ce i-a fost necesara pentru intocmirea contractului de inchiriere. Viza de flotant expira in data de 06.03.2015.

In data de 02.02.2015, persoana devine salariat in baza C.I.M., perioada nedeterminata,la un alt angajator din loc S, cu acest angajator neavand relatii de munca pana in prezent."
Imi cer scuze...dar am citit Legea 76/2002 actualizata in ianuarie 2015. Astept raspunsul dvs concret. Poate beneficia sau nu? Situatia data este foarte clar expusa.
Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta de 150 km de orasul B in care are domiciliul stabil.
Dupa 3 ani aceasta S.C. il concediaza. Persoana devine somer inregistrat la AJOFM din loc. S.
In momentul in care s-a angajat, persoana in cauza, s-a stabilit impreuna cu familia in loc. S, locuind cu chirie si detine viza de flotant, ce i-a fost necesara pentru intocmirea contractului de inchiriere. Viza de flotant expira in data de 06.03.2015.
In data de 02.02.2015, persoana devine salariat in baza C.I.M., perioada nedeterminata, cu acest angajator neavand relatii de munca pana in prezent.
Aceasta persoana poate beneficia, la cerere, de prima de mobilitate?
Va multumesc anticipat!
Unui salariat ii este incetat CIM conform art 65 alin 1 din Codul Muncii. Acesta este informat, in preaviz, ca nu i se poate oferi un alt post in cadrul unitatii. In perioada imediat urmatoare, societatea angajeaza alte persoane, pe acelasi post, cu acelasi C.O.R..
Salariatul poate contesta in instanta, decizia angajatorului de a-i desfiinta locul de munca? In baza caror articole poate face aceasta contestatie?
Răspuns la discuția Primar corupt
[ link extern ]
Sa nu va fie teama! Merita o sesizare, acolo unde trebuie...
Instanta poate stabili cuantumul pretentiilor?
Salariatul reclamant depune la data de 03.06.2014, dosarul avand ca obiect drepturi băneşti, materia juridicã- litigii de muncă. Acestui salariat nu i-au fost achitate drepturile salariale si indemnizatia aferenta concediului de odihna. Urmatoarea infatisare este stabilita la data de 15.09.2014.
Care este termenul legal in care trebuie sa se pronunte rezolutia unui proces pentru drepturi salariale/litigii de munca?
O femeie in varsta de 85 ani, este contactata telefonic, de catre un functionar/consilier al unei primarii. Acesta ii spune ca doreste sa cumpere, pe un pret de nimic, o anumita suprafata de teren agricol, pe care batrana il dobandise dupa decedarea tatalui, dar nu stiuse cum si unde trebuie cerut actul de proprietate. Probabil, datorita varstei, aceasta si uitase de acel teren agricol, intr-o suprafata nu foarte mare.
Acum, fiul acesteia (care multi ani a fost plecat din tara) se lupta sa rezolve problema batranei. Primaria respectiva l-a anuntat ca batrana este decazuta din drepturi, terenul intrand in rezerva de stat, termenul de improprietarire a fost pana la data de 30.11.2005, conform Lg 247/2005.
Care ar fi posibilitatea prin care aceasta batrana sa poata beneficia de dreptul mostenit.