avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate adighita

Activitate adighita

Buna ziua,pe 9 noiembrie am fost oprit pe A1 de catre un echipaj de la brigada autostrazi pt motivul de a fi circulat nejustificat pe banda de urgenta .Mi-au facut fotografii la documente si mi s- a comunicat ca o sa primesc procesul verbal intocmit in lipsa,Nu am inteles de ce nu mi-au intocmi procesul verbal pe loc! Pe data de 6 ianuarie politia din localitatea mea mi-a adus procesul verbal intocmit cu data de 9 noimbrie 2019 de catre politia autostrazi.Evenimentul a fost cam asa: Am intrat pe autostrada noaptea,circuland pe banda de accelerare dar din cauza ca pe banda 1 veneau autovehicule am continuat pe banda de urgenta cam 150-200 m pana am putut intra pe banda 1 ,acesta fiind momentul cand am fost surprins de echipajul in mers.Pot contesta amenda avand in vedere faptul ca nu mi s- a dat posibilitatea de a scrie detalii la rubrica mentiuni?Am vreo sansa favorabila?Multumesc
As merge la politie sa declar evenimentul,dar nu am probe convingatoare.Cu vreo cateva zile in urma mi s-a stricat camera video de bord.Noapte fiind nu am putut sa retin prea multe detalii despre agresor,in afara de masina care avea nr.de bulgaria.Pt siguranta mea a trebuit sa demarez in forta in momentul in care a sarit la bataie.Am cateva amprente si o urma accentuata de la sutul dat pe caroserie ,dar cum afara ploua....oricum ,ma indoiesc ca se deranjeaza cineva de la politie sa cerceteze urmele.
Multumesc pt raspuns
O intersectie fara indicatoare in forma de T.Eu vin de jos (linia perpendiculara), semnalizez si virez la dreapta. Din partea dreapta vine un tigan cu o masina si vireaza la stanga fara sa semnalizeze.Acesta taie intersectia ,opreste si striga la mine de ce nu dau prioritate.Am incercat sa i explic ca traiectoriile noastre nu se intrepatrund si ca nu am nicio obligatie fata de el,dar m-am ales cu un sut in portiera.Am dreptate sau nu?Studiind google maps am descoperit ca drumul pe care veneam(perpendiculara) este de categorie inferioara fata de celalalt(baza)-drum comunal vs drum judetean.Acest lucru schimba datele problemei?
Răspuns la discuția exemplu pontare ore in delegatie
Tipul de activitate se face doar in teren, nu există un sediu( birou) unde îmi desfășor activitatea în restul timpului
Răspuns la discuția exemplu pontare ore in delegatie
Durata este de 8 ore pe zi
Cum se face pontajul în următorul caz:
Luni
Ora plecare:12.00
Durata deplasare :5ore
Activitate(munca propriu-zisa):4ore (19.00-23.00)
Cazare peste noapte
Marti
Întoarcere din deplasare:13.00

Suntem patru frați, două fete și doi baieti (aceasta fiind și ordinea în care ne-am născut),dintre care sora cea mare și cu subsemnatul ( cel mic)locuim cu părinții .După ce m-am căsătorit ,am construit anexat de casa parinteasca două camere , un garaj , o magazie și , împreună cu alte două camere din casa parintilor ,am format un apartament pentru familia mea.
Având în vedere ca părinții sunt în vârstă ,aș vrea sa știu care sunt etapele pe care trebuie să le parcurg pentru a obține un act de proprietate asupra a ceea ce am investit .Menționez ca mă aflu în bune relații cu frații și părinții mei.
Am cumparat un autoturism sh( acelasi despre care am postat in urma cu 2 luni) ,fabricat in 2004, la care am primit duplicat "in alb" la cartea de identiate( nu sunt trecuti proprietarii anteriori).Cand am mers la finante sa aflu cat este timbrul de mediu, mi s-a spus ca nu mi se poate face calculul cu anul 2004 pentru ca nu este specificat in cartea de identitate cine a fost primul proprietar si cand a inmatriculat-o ,si ca se i-a in calcul ultima inmatriculare(2008,conform certificatului de ibnmatriculare),lucru care aproape imi dubleaza suma pe care o am de platit.
De unde pot obtine o dovada ,un document care sa ateste prima inmatriculare?

Multumesc!

Buna ziua ,

In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare pentru 30 de zile. La expirarea acesteia am incheiat o asigurare in vederea inmatricularii ,pe numele meu ,cu valabilitate 6 luni (expirare in 12 mai 2013). Din pacate inmatricularea nu s-a putut efectua in 30 de zile pentru ca fostul prorietar nu mi-a mai trimis certificatul fiscal din cauza unor datorii.

1. Mai pot circula cu aceasta asigurare? De la societatea de asigurari mi s-a spus, acum, ca nu mai este valabila din momentul in care au trecut cele30 de zile de la intocmire. Sa fie o eroare a agentului de asigurari?
2. Sa fac rca pe numele firmei?

Mentiuni: Autoturismul NU are numere provizorii si este inmatriculat pe firma in 2008.Din 2010 societatea si-a mutat sediul din Bucuresti in Cluj. Proprietarul zice ca a demarat procedura de achitare a datoriilor la Bucuresti, dar a intampinat nu stiu ce probleme si a fost nevoit sa mute ''dosarul'' la Cluj! :hm:

Multumesc