avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate IonicaPopoviciu

Activitate IonicaPopoviciu

Răspuns la discuția Heraldica - realizarea unei steme
Asta nu inteleg eu.....facute de mana omului, dar cum? Pictate, confectionate din materiale?
2. Se vor respecta cele 6 culori heraldice (rosu, albastru, negru, verde, purpuriu, portocaliu ) si cele 2 metale (aur si argint) sau cele doua blanuri (hermina, singeap, daca este cazul). Nu se admit culorile alb si galben in loc de argint gi aur, precum si nuantele diferite ale culorilor heraldice. Nu se primesc planse lucrate la calculator (macheta originala se realizeaza manual, cu respectarea culorilor si metalelor specifice heraldicii).

Citatul atasat este dintr-o norma a CJ Dambovita.....
Răspuns la discuția Heraldica - realizarea unei steme
Multumesc pentru raspuns! Am citit si nu am gasit nimic de ``se realizeaza manual`....Am mai cautat pe internet si am gasit pe un site:
Prestatorul realizează: stema (planșa color), stema (planșa alb-negru), stema (planșa reprezentată color în cod heraldic), toate executate manual și memoriu justificativ, cuprinzând descrierea stemei.

[ link extern ] /

Chestia asta nu o inteleg, cu ``executate manual``...
Buna seara! Aveti cunostinta despre cum se realizeaza o stema a unei localitati? Am gasit un document pe internet si spune cam asa:
Nu se primesc planse lucrate la calculator (macheta originala se realizeaza manual, cu respectarea culorilor si metalelor specifice heraldicii).

Aveti idee la ce se refera? Cum adica manual? Din ce? Din metale, din....?
Buna seara! Se mai poate infiinta un club sportiv (fotbal) prin consiliul local? Din ce am cautat am gasit doar hotarari din 2011 cele mai noi..... a aparut vreo lege care sa interzica? Auzisem ceva despre un comunicat UEFA dar parca interzicea finantarea....
Răspuns la discuția Studii secretar primarie
La acel moment, cand s-a ocupat functia nu se cerea studii superioare. dar acum nu este obligatoriu sa aiba studii superioare, chiar si cei de la comune?
Scrie pe undeva, prin vreo lege, ca facultatile pot elibera adeverinte pana la eliberarea diplomelor? Am mai citit pe aici, prin forum, ca unii au si peste 5 ani si nu au scos diploma, folosesc doar adeverinta. Dar nu au specificat ca, atunci cand au avut nevoie de diploma, au folosit adeverinta in termen....Poate, cei de la resurse umane, nu au cerut-o, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa o aduca. Consider ca, indiferent de facultate, diploma trebuie emisa in termen de un an de la data absolvirii. De aceea si adeverinta are 12 luni valabilitate. Orice alta adeverinta emisa dupa 12 luni de la absolvire (asa zisa prelungire de adeverinta) se face ``pe barba`` facultatii, dar o consider ilegala. Doar cele cu probleme emit astfel de adeverinte......
Apropos, unde se poate afla detalii despre o anumita facultate, daca avea acreditare de sustinere a licentei, la o anumita forma de invatamant, intr-un anumit an?
In regulamentul pe care l-am adus in discutie scrie clar: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni. Rolul adeverintei este de a dovedi absolvirea studiilor, sa se poata face promovarea... Credeti ca daca ``se pierde`` adeverinta dupa 11 luni de la absolvire, se emite alta cu valabilitate de 12 luni? Eu nu cred.... Chestia cu adeverinte prelungite se intampla, intradevar, doar la facultati cu probleme. Eu am comentat mai sus deoarece stiu un caz cu adverinta prelungita la o facultate din cadrul univ. petrol si gaze. parerea mea este ca dupa 12 luni de la absolvire ori aduci diploma ori dai in judecata facultatea.
Ati putea sa-mi aratati undeva scris ca este legal sa folosesti adeverinte prelungite? Multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns! Daca se incepe procedura de judecata, cand se poate face avansarea? Odata cu prima citatie primita de la judecatorie sau dupa solutionarea cazului si obtinerea diplomei?
Buna ziua! Se da urmatorul caz: la o primarie din Romania, secretara a facut facultatea de drept dar din cauza ca facultatea a avut probleme de autorizare la data absolvirii, respectiva persoana nu a primit diploma de licenta. Aceasta a dat facultatea in judecata, proces care este inca in desfasurare, de vreo 2 ani. Intrebare: functionarul public ocupa legal functia de secretar primarie? As dori eventual si directionari catre articole din legi..... eu din ce m-am documentat ar trebui sa se desfasoare concurs anual pana se va intra in legalitate.
Buna ziua! As dori o lamurire in urmatorul caz: un functionar public termina o facultate in 2011. Acest functionar public doreste avansarea in fuctie, conform legii f.p. La dosar ataseaza o prelungire a adeverintei de absolvire pe motiv ca diploma inca nu este gata, se asteapta nu stiu ce act de la ministerul invatamantului (acesta a fost raspunsul celor de la universitate). Conform Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior, art: 38: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni. Tinand cont ca suntem in 2013, a cam depasit 1 an de zile si s-a eliberat acea prelungire de adeverinta. Considerati normal acest lucru? Ce pot sa mai spun este ca respectiva universitate a avut probleme cu autorizatia unor facultati in perioada 2009-2010-2011.