Buna ziua. Am cateva colaborari pe drept de autor, ale caror impozite sunt platite de angajatori si care nu depasesc plafonul maxim. La Circa financiara mi s-a spus ca nu trebuie sa depun declaratia daca impozitul retinut este peste 10%. Depun sau nu declaratia? Multumesc
Locuiesc la etajul 10, iar presedintele blocului m-a informat ca o persoana care locuieste la etajul 8 ma acuza ca "scutur mizerii de la pisica" pe fereastra de la bucatarie si are si martori in privinta asta. Mentionez ca mai bine de 10 ani nu a fost nici o problema, avand doua pisici, ci a inceput anul acesta cand, dupa ce a decedat una dintre ele, am luat alta de pe strada si am devenit "vedete". Ce ma deranjeaza e ca sunt acuzata pe nedrept, pentru ca nu scutur niciodata nimic pe ferestre! Ce pot face? Multumesc
Am semnat cu o firma un contract de drepturi de autor (in care e specificat ca angajatorul plateste 10% si eu 6%) si l-am inregistrat la circa financiara de care apartin. Problema e ca nu mi-am primit banii la data specificata ca fiind a primului venit. Ce pot face? Multumesc
Asociatia de proprietari a hotarat sa supuna la vot schimbarea tevilor. Rezultatul a fost ca mai mult de jumatate dintre locatari doresc acest lucru. Toate bune si frumoase .... doar ca persoanele care nu au fost de acord au fost "amenintate" ca, daca se vor sparge tevi accidental (acesta e cuvantul folosit de ei), vor fi obligate sa suporte cheltuielile de reparatii. As vrea sa stiu daca pot co-exista tevi diferite pe coloana? Nu trebuie sa fie o hatarare valabila pentru toata lumea... adica majoritatea decide? Cei care au fost impotriva schimbarii tevilor trebuie sa invoce divinitatea sa nu se intample accidente, dat fiind ca persoanele din conducerea asociatie aduc meseriasii? Multumesc!
Acum 2 ani am acceptat din prostie instalarea unui bypass pe caloriferul din baie, bineinteles ca nu au pus un robinet pe acea teava si daca porneam caloriferul acesta nu se incalzea. A trebuit sa chem un instalator sa puna un robinet, pe cheltuiala mea. Asadar m-am linistit in a mai lasa pe careva sa vina sa faca modificari in casa MEA dupa bunul plac.
Acum 4-5 ani cand s-au montat repartitoarele, nu a existat un referat tehnic care sa ia in considerare posibilitatea ca cei de la etajele inferioare sa ramana fara caldura daca la ultimul etaj se inchide caloriferul. Nu ei ar trebui sa fie raspunzatori? De ce trebuie sa imi umplu casa de tevi pt. bypass sau de ce trebuie sa platesc eu mai mult de 600 lei pe luna ca sa aiba caldura cei de sub mine? Au vrut repartitoare, le au! Daca instalatia a fost gandita intr-un anumit fel si nu s-a stiut decat sa se bage mana in buzunarul proprietarilor fara a tine cont de urmari cine plateste?
In alta ordine de idei, toate caloriferele (indiferent de etaj) sunt legate la tevile tur si retur, deci exista mereu o comunicare intre tur si retur orice calorifer ar fi inchis pe coloana. De ce se leaga toti numai de ultimul etaj?
Exista vreo lege/reglementare care sa ma poata obliga sa accept ori instalarea de bypass-uri pe toate caloriferele, ori sa tin caloriferele deschise tot timpul?
Chiar nu s-a mai confruntat nimeni cu o astfel de problema? Trebuie sa accept un bypass la calorifer, ma poate obliga cineva sa tin caloriferele deschise pe banii mei?
Locuiesc la etajul 10 si ma confrunt cu diverse probleme. Cea mai recenta e ca asociatia de proprietari a propus efectuarea unui bypass la caloriferele celor de la ultimul etaj. Am fost informati ca daca refuzam acest lucru suntem obligati sa tinem caloriferele tot timpul deschise, asta in conditiile in care noi avem repartitoare si platim mai mult decat restul pentru a avea o temperatura "decenta" in apartament. Este legala cerinta asociatiei? Poate cineva sa-mi spuna ce drepturi si obligatii au o persoana care locuieste la ultimul etaj? Multumesc.