avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate meliandreea

Activitate meliandreea

Pentru ce se poate folosii prima pentru personalul nedidactic (cei 500lei).?Se conditioneaza urmarea unui curs?Ce înseamnă kit de pregătire profesionala. Se poate cumpăra altceva?
Bună ziua. Soțul meu da masina unui nepot (copilul cumnatei lui) pentru a o folosi el. As dori sa fac un act de comodat prin care sa se ateste ca el ia dat masina în folosinta. As dori sa știu dacă acest act trebuie facut la notar sau se poate face și cu semnătura unor martori. Ar folosi masina și pentru vacante în afara tarii. Multumesc.
Bună ziua. Întrebarea e în legătură cu tichetele de vacanta. Soțul s-a angajat la scoala (instituție de invatamant) în luna decembrie 2020. As vrea sa știu dacă beneficiază de tichetele de vacanta pentru anul în curs. Si când pot fi eliberate? Multumesc
Am o societate comercială cu activitatea incheiata (suspendata) in 2014 si acum un furnizor mi-a trimis notificare de neplata a unor sume restante din noiembrie 2013 (acum în februarie 2020 am primit notificarea). Intrebarea mea este daca firma respectiva mai are dreptul sa imi ceara sumele respective ,până acum nu am fost notificati de aceste datorii si daca nu sau prescris datoriile respective. Ce ar trebui sa fac in aceata situatie?
Multumesc
Răspuns la discuția Moștenire
Da avem copiii si eu si fratele meu. Nu se pune problema ca mama sa se recasatoreasca. Din motivele actelor birocratice ( impozite împărțite s.a.)
Răspuns la discuția Moștenire
Am facut succesiunea la notar, acum putem face donația în favoarea mamei. Ar mai fi vreun impediment ca mama sa devina unic proprietar?
Discuție Moștenire
Tata are o garsoniera proprietate (dobândită prin mostenire de la părinții lui cu cota de 1/1 prin renunțarea fratilor în favoarea lui) mostenirea fiind primita in timpul casatoriei cu mama. A decedat si eu si fratele meu am vrea sa renunțăm la moștenirea noastră (partea noatra) în favoarea mamei pentru a fi unic proprietar. Cum putem face ?
Am o Sc suspendată si as dori sa stiu daca dupa data expirării suspendării (3 ani) trebuie reinoita suspendarea?
Răspuns la discuția Plata pensie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensie la limita de varsta. Grupa 1 vechime 23 ani, varsta 46 ani
Discuție Plata pensie
Am primit decizia de pensie pe care scrie ca pensia e din luna aprilie iar punerpunerea in plata se face cu acelasi luna. Pana cand a venit decizia eu am mai lucrat. Acum fiind in concediu medical deci inca nu am cerut lichidarea. Urmeaza sa o fac când mi se incheie concediu medical. Intrebarea mea este de cand se face plata pensiei, din luna aprilie sau din luna cand imi fac lichidarea. Multumesc