pt.diz.si lichidare simultana a unei srl (cu asociat unic) la Reg.Com.inafara de Hotararea as. unic se cere si "dovada acordului creditorilor privind stingerea pasivului sau regularizarea lui ". Ce fel de doc. este acesta? Cine il intocmeste sau de unde il obtin ?
ce activ si pasiv sa preluam cand as.noua s-a infiintat tocmai pt. a o lua de la zero, adica toti cei 12 proprietari(60%) din totalul de 20 suntem debansati de la utilitati(avand contracte ind.)-pe care si le plateste fiecare, curatenia o facem noi cei 12(voluntar) iar lumina pe casa scarii provine de la instalatille noastre interne). Debitul inregistrat la 01-03-2012 a fost platit de fiecare din cei 12 prop. urmand ca acum sa ne vedem de treaba. Nu am solicitat nici un fel de prestatii de la ei(de altfel nici pana acum n-au facut decat sa ne ia banii fara a da vreodata vreo explicatie cuiva). Asadar sa platim salariile lor doar pt.ca noi prin statut am decis ca ne vom gospodari voluntar fara plata, fara liste de plata (intrucat nu exista consumuri, nu mai exista nici conductele vechi..) si ca orice cheltuiala pe care o facem se va referi la imbunata-tiri (acoperisul este facut de mult doar la initiativa si pe chelt.noastra, apartamentele aproape toate sunt anvelopate pe banii nostri..etc). Orice plata presupune existenta unei prestatii, pe baza de contract, conventie, intelegere etc..aici nu exista nimic..de acest gen..#-o
In dec-2011 am constituit, prin asociere libera, o as.de prop. formata conf.legii cu ac. a 12 proprietari(din total 20) prin decizia jud. definitiva si irevocabila din ian-2012, cu cod de identificare fiscala etc. Incepand din 2001 unii dintre membrii noii as.s-au debransat total(de vreo 3 ani sunt toti debransati)de la sist.comun de ter- moficare si apa-canal,instalandu-si centrale de ap.,tevi si contoare individuale pt.care-si platesc facturile direct la furnizori.Practic pe scara, tevile de apa cu tevi,
contoare ind.incheind contracte direct cu furnizorii carora le platesc direct consumul. Asadar de vreo 12 ani contribuim doar la bunastarea celor ce conduc vechea as.de prop.care niciodata cel putin in 27ani(de cand sunt eu) altii de 40 ani n-a facut nimic pt.as.orice fel de rep.,imb.,inlocuire el.uzate,orice reparatie am facut-o noi pe banii nostri pt.ca ei n-au venit niciodata nici sa constate. Incepand cu 01-03-2012 am notificat as.de prop.in care au ramas ceilalti 8prop.(nedorind sa se asocieze cu noi) ca am constituit o as.independenta,cu renuntarea voluntara la a mai fi asociati la cealalta(cu obligatia fiecarui prop.de a-si plati ian+feb 2012)anexand la notif.:decizia jud. statut; acord de asociere+pv.semnaturi,CIF;
solicitand ca cei 12 membri sa nu mai figureze in listele lor de plata. As.nou infiintata, conf.statut nu intocmeste liste de plata(utilitatile fiind platite individual:
termoficare, apa-canal, curatenia pe scara era facuta oricum voluntar de cei 12 iar pt.luminatul pe casa scarii cei 12 au tras becuri din casa pe consumul propriu de acum 5ani). Desi in 10-04-2012 ni se notifica ca din cauza ca noi ne-am separat au reziliat contr.cu firma de curatenie(care nici nu-si facea treaba) insa in listele pt. martie apar cheltuieli, cu salarii, cota-indiviza, alte chelt si cu firma de curatenie..culmea.. Si uite-asa suntem o asociatie de proprietari care platim salarii(pe care nu le-am stiut vreodata)plus penalizari(desi furnizorii ni le pun noua pe fact.individuale). Am facut memoriu la Primarie si ni s-a raspuns ca serv.din cadrul lor se ocupa doar cu informarea as.de prop. acestea fiind entitati distincte cu pers.juridica, fara scop lucrativ(ceea ce stiam si noi).. Sumele calculate+penalizari au ajuns destul de mari, nu stiu in baza carui contract de prest.serv. se calculeaza pt.ca orice suma ceruta presupune existenta unei obligatii rezultand dintr-un act...Desi le-am facut zeci de notificari, ei nu raspund si ultima solutie a ramas sa le facem o plangere prealabila colectiva la Procuratura si v-as ruga sa ne sfatuiti asupra modului de formulare...din cate stiu s-ar incadra la insusire de foloase necuvenite..si altele ...noi ne gospodarim foarte bine singuri voluntar (nici o activ.fizica sau intelectuala nu este retribuita(probabil de aceea si-au zis ceilalti ca undeva tre sa platim..X-(
#-o
Clarificari: in aceasta unitate condominiala(scara de bloc) toate cele 20 ap.sunt debransate de la termoficarea comuna, avand centrale de apartament iar la apa au mai ramas vreo 4.
Membrii asociatiei noi care au semnat acordul de asociere si pt.care am depus toate doc.la jud.obtinand personalitate juridica prin decizie jud.ian-2012 defnitiva si irevocabila, cod fiscal.
Conf.statutului nostru,nici o activ.fizica sau intelectuala nu este retribuita ci facuta voluntar (ex.curatenbie facuta doar de noi cei 12 de care beneficiaza si ceilalti 8,nu avem o pb cu asta). Contractele pt. utilitati sunt incheiata individual,cu instalatii,contoare individuale de fiecare din cei din asociatia noua inca din 2001(vreo 5)iar lumina pe casa scarii o furnizam tot noi cu becuri legate la instalatia el.individuala pe chelt.noastra. N-am solicitat si nici incheiat
vreun contract de prest.serv.cu vechea as. care insa ne solicita din 03-2012 plata salarii,alte chelt (neprecizate) si destul de mari in fiecare luna, ba chiar ne-a trimis si instiintari de plata la care am explicat ca nu platim aceste sume intrucat suntem alta asociatie, dar nici un raspuns de la ei,continuand sa ne treaca pe listele lor.
Pe o scara de bloc s-a infiintat conf. legii o asociatie de proprietari independenta( nu o preluare a altei asociatii sau a unei parti din ea) cu acordul a 60%din numarul de proprietari parcurgand toate fazele: hot.ad.gen a prop.; acord de asociere cu tabel semnaturi cuprinzand datele prop.si mai ales nr.si data contr.incheiate individual cu furnizorii de utilitati ;statut; cont in banca etc. Dosarul complet(160pag.)si cererea pt.acordare personalitate juridica a fost depus la Judecatorie in nov.2012 si pe 25-dec-2012 s-a primit decizia jud.pe care am leg.cu mentiunea"definitiva si irevocabila" in: ian-2013. Aceasta As.de prop.s-a infiintat conf.dreptului la libera asociere garantat de constitutie, intrucat fosta As.
de prop.n-a reprez.niciodata interesele prop.de pe acea scara ci preferential din
blocurile si scarile unde locuiesc pres.,admin, contabil si amicii lor. Niciodata in circa 27ani de cand locuiesc(alti prop.locuiesc de 40ani) nici o conducere a as.de loc.si ulterior de proprietari si mai ales cea din urma nu a raspuns la vreo sesizare a loc./prop. si nici o reparatie, imbunatatire confort termic(acoperis cu sarpanta, izolatie ext.si pe casa scarii)nu s-a facut cu org.sau macar asistenta lor ci doar de catre noi loc./proprietarii de pe scara pe cheltuiala noastra. Incepand cu 2001 majoritatea prop.s-au debransat total de la sist.comune de apa, energie termica si curent electric(au instalatii si sisteme proprii pt,care au contracte individuale cu furnizorii si-si platesc facturile individual, nemaiexistand nici o teava de apa sau caldura din sist. comun care sa intre macar in ap.acestora) astfel ca de multi ani cei 12 prop.membri ai noii as.de prop(care s-au retras voluntar cu notificare comuna semnata de fiecare in parte) din as.de prop. veche care nu le facea nici un serviciu) am fost doar platitori: salarii si premii, de loc mici (niciodata comunicate membrilor,stabilite intre ei la mica intelegere) la care se adaugau si chelt.comune.
In ian si feb-2012 am facut notificari ref.la retragerea voluntara a membrilor as.noi reprez.60% din total proprietari) insotita de copii la:Decizia Jud.pt.acordarea pers jur.(defintiva si irevocabila);Acord de asociere cu tabelul aferent; Statut;Certif.inreg
fiscala solicitand scoaterea acestora(12 din totalul de 20) din listele de plata ince-
pand cu 01-03-2013(le-am lasat o luna sa faca modif.resp.). Prop.noii asociatii si-au platit debitele afisate pt.luna: feb-2013(adica pana la 1-3-2013) dar surpriza luna urmatoare si pana la data prezentei apar debite in lista de plata desi pe 10-apr-2013 ne-au notificat ei spunand ca intrucat noi cei 12 ne-am separat au rezi-
liat contractul cu firma de curatenie si de la 1-03-2013 nu se mai face curatenie pe scara(care si asa se facea superficial o data pe luna ,prop.fiind nevoiti si buni gos-podari sa faca voluntar curatenia curenta si inainte de crearea noii as.de prop.si in prezent desi la asta contribuie doar cei 12 membri ai as.noi, ceilalti 8 fiind doar beneficiari in mod gratuit). A trecut un an, timp in care le-am trimis div.notificari la care nu ne-au raspuns in nici un fel, continuand insa sa calculeze salarii, contributii, chelt.comune etc.la care calculeaz si penalizari de 2%/zi (desi nici furnizorii calcu-leaza :0,05%/zi iar in cazul nostru furnizorii sunt platiti direct de prop.in baza contr ind.)Fondul de rulment a carei restituire s-a cerut de catre fiecare din cei 12 prop.
nu s-a restituit si nu s-a raspuns in scris cum am cerut ci au spus doar ca nu mai exista ca s-a cheltuit (f.de rulment are un reg.special de inreg.este o creanta a proprietarului catre asociatie, nu se poate folosi pt.a acoperi creanta altui prop.)iar penalit.trebuie sa intre intr-un fond sp.pt.reparatii si cum acestea pe scara noastra le-am facut noi prop.cu totii, am intrebat in scris ce se intampla cu acesti bani, nu nu s-a raspuns nici pana astazi(desi continua sa apara in listele de intretinere)si ne intrebam in ce buzunar intra ?Am facut si o sesizare la Primarie in scris si verbal in audienta la Viceprimar (anexand copii dupa actele Asociatiei noastre) la care am primit raspuns dupa vreo 2luni prin care ni se spune (pe buna dreptate) ca As.de prop.sunt entitati independente nu sunt in subordinea cons.local si ca serv.din cadrul primariei poate da doar asistenta la cerere iar as.de prop.isi rez.singure problemele. Singura modalitate pe care n-am incercat-o este plangerea penala colectiva (a celor 12 membri) pentru soliciatare sume de bani fara temei legal (nu exista nici un contract incheiat cu ei prin care sa solicitam prestarea unor servicii)
sau foloase necuvenite, pe care s-o inaintam direct la Parchet..poate asa intra si pol.economica pe fir, se face o expertiza contabila acolo...pentru ca sumele nu sunt deloc mici..cam 300-400 lei de fiecare "debitor"(asa ne considera cei de la As.de la care ne-am retras voluntar ..) inmultit cu 12..le iese si lor ceva banuti..As dori sa-mi spuneti ce art. de lege pot invoca in plangere penala ? Multumesc aniticipat !
bravo ! eu si fiica mea traim experiente asemanatoare cu cele descrise de dvs. si intr-adevar barbatul are doar drepturi ...noroc ca noi nu stam cu mainile in san si nu ne punem mari sperante in instantele de judecata pt.ca inafara de faptul ca de cele mai multe ori judeca superficial in baza unor anchete sociale facute din birou (desi scriu "..ne-am deplasat la fata locului.." si "fata locului nu era acasa.." am spus eu fiicei mele sa mai destindem atmosfera.. culmea este ca fiica mea a terminat dreptul iar eu sunt trad.autorizat de lb.italiana-stiinte juridice de ceva ani..e adevarat ca eu cunosc mai bine dreptul italian decat cel roman..) in care scriu cam ce vrea omul mai ales in oraselele mici..desi documentele din dosar contrazic flagrant sit. din teren...dar mai exista si firme de detectivi particulari serioase si abilitate a caror rapoarte, filmari, fotografii, inregistrari , discutii cu martori sunt valabile in instanta...este adevarat ca aceste investigatii costa destul de mult mai ales cand e vb. de o localitate situata la cateva sute de km...(deplasari, cazari pt.cel putin 7 zile ..) dar fata de pericolul de a lasa un copil mic(4 ani) intr-un mediu ostil si periculos(betii, certuri,amenintari cu incendierea intre membrii familiei unde ar trebui sa mearga in vizita minorul care nu cunoaste pe nimeni acolo si care ar fi lasat singur cu acesti "oameni".pt.ca tatal are amanta si nici nu locuieste acolo... merita toate eforturile si toti banii din lume..O sesizare facuta cum trebuie la Dir. Gen.de Asistenta sociala si Protectie a Copilului competenta pt. localitatea in care urmeaza sa fie dus minorul...este uneori de ajutor... Noi am facut o astfel de sesizare si asteptam raspuns...sper sa raspunda macar...
sunt uluita...cu cata usurinta vrea sa renunte aceasta femeie ca "mama" e prea mult spus..la acest dar minunat de la D-zeu...am si eu un nepotel , o minune de copil, lumina ochilor nostri: mamica lui, mama buna(eu), tata bunu(sotul meu), maia(strabunica pe linie materna...si lista e mult mai lunga...mai putin a tatalui copilului care nu l-a vazut de aproape 2ani (timp in care desi e in tara, n-a trimis un sms, n-a dat un tel sa intrebe ce face, cum creste copilul, cat e de scump, daca e sanatos...dar a cerut custodie comuna, considera ca are doar drepturi pe care le reclama peste tot, dar nu si le exercita de loc...de responsabilitati ce sa mai vb..in conditiile in care a trimis dupa mai bine de 1 an: 365lei, adica 1leu/zi cu mandat postal,specificand exact si ce reprezinta..in conditiile in care ingerasul nostru frecventeaza de 1an o gradinita particulara (in engleza si germana) de care este f.atasat la care numai taxa lunara este de 850lei....am citit undeva , si e dureros de adevarat : "Orice copil merita un parinte, dar nu orice parinte merita un copil.."
Daca la Numarul de inmatriculare a fost trecut T in loc de F solicitati de la "Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor"de care apartineti o adeverinta din care sa rezulte ce autoturism detineti: din adev. si din listing-ul vehiculelor inregistrate pe numele dvs. va aparea vehiculul cu nr. de inmatriculare cu "F" si nu cu "T" astfel ca puteti face contestatie/plangere contraventionala cu sanse de reusita, chiar daca paratii vin cu probe ca dvs. vi s-a ridicat masina si nu persoanei care detine autoturismul inregistrat in PV. contestat. In plangerea contraventionala , pe care o puteti trimite si prin posta la Judecatoria de care apartineti (cu recomandata cu confirmare de primire) aratati ca dvs.detineti autoturismul cu nr. de inmatr.....F..si nu ....T...conform PV. ; anexati la plangere
PV de contraventie; adeverinta de la Serv.citat mai sus si listing-ul ;cartea dvs.de identitate- toate in copii simple pe care scrieti"copie conf.cu originalul " si semnati,pt ca originalele s-ar putea sa va trebuiasca la apel) si daca nu vreti sa va prezentati trebuie sa solicitati in plangere ca judecata sa se poata face si in lipsa conf. art.242,al.2 Cod Civil .
In dec-2012 ,doisprezece (maj.plus unu) dintre proprietarii apart.de pe o scara de bloc cu 20 ap. in care toate ap.sunt debransate de la reteaua comuna de termoficare (au centrale proprii) si de la reteua de apa-canal(au contr.individuale cu compania de apa-canal)ne-am retras voluntar din As.de prop.veche si ne-am constituit intr-o as.noua pentru a ne gospodari singuri prin munca voluntara .Conf.statutului nimeni nu
este retribuit pentru activit.intelectuale si/sau fizice prestate voluntar. Desi am notificat inca din feb-2012 asociatiei vechi ca ne-am asociat conf.legii(am anexat decizia jud. acordul de asociere cu tabelul prop.care si-au dat acordul; p-verbal intocmit la sedinta de asociere etc.) si ca incepand cu:01-03-2012 ne gospodarim
si administram singuri astfel ca dupa plata debitelor afisate pt.feb-2012 cei 12 membri ai as.noastre nu vor mai datora nimic altei as., vechea as.de prop.la care au ramas 8 proprietari care nu s-au asociat cu noi(dreptul la as.este liber si consfintit de constitutie) ne pretinde de mai bine de un an sume de bani reprezen-
tand salarii ,curatenie, chelt.admin.si cota indiviza. As. de prop. la care au ramas cei 8 prop.ne-a notificat in 10-04-2012 ca a reziliat contr.cu firma de curatenie astfel ca de la 1-03-2012 membrii as.de prop.noi facem curatenie voluntar pe toata scara(si pt.cei 8 care au ramas la cealalta as.) lumina pe casa scarii este furnizata din int.apartamentelor noastre pe chelt.fiecarui proprietar iar alte cheltuieli comune nu sunt intrucat fiecare prop.isi plateste consumurile si facturile individual.
Ce putem face pentru a rezolva aceasta situatie ? Vechea as.de prop. pretinde sa preluam active si pasive de la ei desi nu este o preluare de asociatie, aceasta avand peste 200de membri, ci o retragere voluntara dintr-o as.care nu ne-a repre-
zentat niciodata interesele si constituirea uneia noi conf.legii.