avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate TopoUrban

Activitate TopoUrban

Va adresati unei firme de cadastru si ei se ocupa. Dvs. nu puteti intabula terenul.
Pana cand primaria nu intocmeste planul parcelar, toate parcelele din tarlaua respectiva sunt cu localizare incerta. Desi poate dvs. stiti niste repere cu limitele terenului. acestea se pot schimba cand se pun toate parcelele cap la cap. Discutati la primarie.
Răspuns la discuția Coproprietari asupra unui teren
O sa-i donati la notar o cota parte din teren, iar demersurile pentru casa trebuie sa fie facute impreuna (pe cele doua nume) pentru a putea intabula constructia cu cota aferenta fiecaruia.
Răspuns la discuția nume greșit în cf
Indreptare eroare materiala la OCPI
Trebuie atasate la cerere documente justificative (copie CI/acte de proprietate). Cererea o face proprietarul sau prin imputernicit.
Răspuns la discuția Cadastru și intabulare
Numere cadastrale acordate si neintabulate pana in anul 2014 s-au anulat si se reia procedura. (totusi este necesara din partea dvs, o cerere de anulare numar cadastral). Actele se prezinta in forma legalizata, se depun la dosar si raman in arhiva OCPI.
Daca primaria a facut cadastru "gratis" inseamna ca a intocmit un plan parcelar in tarlaua respectiva, iar cand au pus toate parcelele in ordine (la un loc) conform titlurilor de proprietate, au constatat ca conturul de cadastru (parcela) se pozitioneaza la 5 cm mai la stanga sau dreapta in tarlaua respectiva ( in extravilan nefiind limite precise materializate in teren).
Nu credeti ca ar fi mult mai usor sa discutati cu cei de la primarie? pentru ca blocati procesul de intabulare a vecinilor dvs.
Buna seara,
Pentru inceput am rugamintea de a nu mai raspunde in cazul in care nu cunoasteti deloc domeniul, mai mult incurcati.
Pentru ca vorbim de un apartament nu discutam de masuratori efectuate in Sistem de proiectie "stereografic 1970", acest sistem se foloseste pentru masuratori efectuate la terenuri.
In 2003 cand dvs. ati facut "cadastru" ati avizat un releveu (schita) si ati primit un numar cadastral, urmand ca sa faceti intabularea la judecatorie( care nu s-a finalizat). Conform legislatiei aparute ulterior, numerele cadastrale neintabulate pana in anul 2014 se anuleaza. In momentul de fata cadastru (partea tehnica) si intabularea se executa impreuna, in acelasi tip de lucrare, pe acelasi flux. Masuratorile se refac, deoarece releveul trebuie executat in format digital, odata cu modificarea legislatiei s-a schimbat si formatul anexelor. Deci, trebuie refacut.
Răspuns la discuția Suprapunere teren
Pana la proces, angajati o firma de topografie si cadastru sa vina sa faca o ridicare topo a zonei si o trasare a imobilelor, astfel se poate constata daca unul dintre cadastre este gresit. Se poate executa o lucrare de repozitionare imobil si se rezolva situatia. Sunt mai multe cauze pentru care exista suprapunerea virtuala.
Se practica doua tipuri de "martori":

1. exista voluntari ai politiei, unii dintre ei cu legitimatie de voluntar, care participa la actiunile politiei si tot ei semneaza ca martori;
2. in cazul in care nu exista nimeni care sa fie pus ca martor, politistul are un prieten caruia ii stie datele personale si le trece pe P.V., informandu-l ca la ora x era in locul y (el fiind in alta parte);
Sanse sunt, asa cum s-a scris mai sus, sa fie cineva din cazul 2 si sa se incurce in declaratie.
Nu expertul este de vina pt situatia dvs. Trebuia sa faceti un contract de prestari servicii (conventie) in care se specificau termenele, onorariu etc. Nerespectarea acestor clauze puteau duce la consecinte.
Faptul ca in spatele firmei este un expert care semneaza pentru munca prestata, este alta problema.