sandman a scris:
Asa fac cind ii prinzi cu ocaua mica, dar pare ca au da tde la ei, ca au facut o favoare. Acelasi lucru l-am patit si eu cu Vodafone. X-(
Imi puteti spune cum ati procedat cu cei de la Vodafone? Sunt in discutii cu ei pt. ca nu doresc sa mai platesc abonamentul de net. M-au dat la firma de recuperare si ma suna toata ziua si imi trimit scrisori. Ce sa fac?
Multumesc!
avem numai facturi emise pe care societatea italiana le-a semnat (ceea ce se intelege ca le-a acceptat la plata).
Noi am inceput procedura de mediere, am trimis catre ei scrisoare prin care le solicitam plata contravalorii facturilor (am anexat si copii ale facturilor), insa ei nu ne-au dat raspuns. noi nu avem posibilitate sa-i actionam in instanta deoarece nu ne permitem sa platim taxa de timbru. Ar exista alte modalitati/proceduri prin care sa recuperam banii?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Colaboram cu un contabil pt. societatea noastra. Din diverse motive/suspiciuni, dorim sa incheiem colaborarea cu dumnealui. L-am rugat de nenumarate ori sa ne predea actele pt.ca nu mai dorim sa colaboram cu dumnelui insa refuza acest lucru. Cum as putea sa obtin actele de la contabil. Carei institutii sa ma adresez?
Multumesc!
Va multumesc pt. raspuns!
Am inteles ca bunurile imobile( casa +terenuri) dobandite inainte de casatorie vor ramane in proprietatea mea dupa casatorie chiar daca optez pentru regimul comunitatii legale.
Daca optez pentru regimul separatiei de bunuri, atunci vor ramen in proprietatea mea atat bunurile dobandite inainte de casatorie cat si bunurile dobandite dupa casatorie, daca aceste avor fi achizitionate din banii mei, sau cota parte in cazul in care bunul va fi achizitionat cu banii ambilor soti.
Va rog sa ma scuzati pt. ca nu folosesc termenii pe care ii folositi dvs. insa am vrut sa exprim exact ceea ce am inteles. sper ca am inteless bine.
Multumesc inca o data!
Va multumesc mult pt. raspuns.
O intrebare as mai avea. In conditiile in care bunurile dobandite inainte de casatorie vor ramane in proprietatea mea si dupa casatorie, (atat timp cat voi fi in viata), care mai este rolul contractului prenuptial?
Multumesc!
Buna ziua,
Sotul meu colaboreaza cu o societate italiana pentru transporturi de marfa cu un camion propriu. Dupa efectuarea curselor, sotul meu emite factura pentru cursele efectuate insa societatea italiana nu efectueaza platile integral. Am dori sa stim ce modalitati ar exista prin care sa recuperam suma de bani restanta si care in timp devine din ce in ce mai mare. Trebuie sa deschidem un proces? Exista si alte cai de a sili societatea italiana sa plateasca diferenta de bani?
Multumim,
Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri.
Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri.
1. Dupa casatorie, sotul meu va avea un drept asupra acestor bunuri daca va interveni un divort? Am auzit ca dupa aproximativ 5 ani de casnicie sotul va avea celeasi drepturi ca si mine asupra acestor bunuri. Este adevarat?
2. In cazul in care, eu voi deceda dupa doi ani, spre exemplu, sotul meu va deveni principalul mostenitor? (copii nu avem).
3. Am auzit de contractul prenuptial. Credeti ca ar fi necesar sa-l intocmim sau este suficient faptul ca bunurile au fost dobandite inainte de casatorie.
O alta intrebare ar fi legata de situatia viitorului meu sot. Momentan are un credit ipotecar (ipoteca este pe o casa de la parintii lui).
1. In cazul in care pe viitor, sotul s-ar afla in impoibilitatea de plata a creditului, eu voi fi obligata sa achit acel credit?
2. Bunurile mele vor fi afectate intr-un fel?
Multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Am primit o casa prin contract de donatie de la sora mea. In momentul donatiei, sora mea nu era casatorita si nu avea copii. In prezent ea are un copil si este casatorita.
Exista posibilitatea ca in viitor mostenitorii legali sa conteste actul de donatie si sa ridice pretentii de mostenire?
Mentionez ca sora mea a facut actul de donatie fara alte pretentii de ingrijire, etc.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Nu m-am confruntat pana acum cu situatii de acest fel, nu lucrez in domeniu si nu mi-a intreprins un limbaj adecvat de aceea poate m-am exprimat ciudat.
Va multumesc inca o data!
Sunt administratorul unic al unei societati comerciale infiintata in 2006. Aceasta societate nu a avut activitate si depun declaratiile pe 0 la Finante. Am omis insa sa depun situatia financiara anuala la 31.12.2011 si pentru acest fapt am fost amendata cu suma de 1500 Ron.
Am depus o plangere in instanta, am avut proces si am castigat, sanctiunea contraventionala a amenzii a fost inlocuita cu avertisment.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala a Finantelor Publice a facut recurs si sunt chemata din nou in instanta.
Va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuie sa mai fac, ce tip de intampinare trebuie sa depun pentru a avea dosarul pregatit pentru ziua procesului. Multumesc!