avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate kali26

Activitate kali26

sesizati ITM-ul
Răspuns la discuția taxa auto 2013
Art. 8 al OUG 9/2013 privind timbrul de mediu,prevede ca timbrul nu se plateste pentru autovehiculele dobandite prin partaj.
Însă in situatia concreta, dvs. dobânditi autovehiculul prin vânzare, deci un prim act juridic, și apoi, fără să înmatriculați automobilul, doriți să faceți un al doilea act (partajul) și să înmatriculați mașina în baza acestui al doilea act pentru a nu mai plăti timbrul de mediu. Ceea ce nu prea e posibil intrucat, dvs. initial va trebui să înmatriculați pe numele dvs. automobilul dobândit în urma vânzării-cumpărării și apoi să faceți partajul.
Ulterior, dacă doriți să înmatriculați mașina pe numele altui coproprietar, puteți face contractul de partaj și veți beneficia într-adevăr de înmatriculare scutită de plata timbrului de mediu.
Procedand invers, încheierea actului de partaj poate fi interpretată în sensul că urmăriți evitarea sau eludarea aplicării unor norme legale (OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule)
1. Fațada blocului, terasa, copertinele balcoanelor sunt părți comune, iar reparația se suporta de toți membrii asociației. Copertina balconului de la ultimul etaj, face parte din terasa.
2. Plăţile pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se fac din fondul de reparaţii.
Răspuns la discuția Concediul fara plata
mea culpa, aveti dreptate din 2011 nu mai exista CCMN:)

Răspuns la discuția Concediul fara plata
art. 61 alin (2) din Contractul colectiv de munca la nivel national prevede ca : ,,Salariaţii au dreptul la 30 de zile concediu fără plată, acordat o singura data, pentru
pregătirea şi susţinerea lucrării de diplomă în învăţământul superior. Acest concediu se
poate acorda şi fracţionat, la cererea salariatului.
Răspuns la discuția Cale de atac!
Plangere la procurorul ierarhic superior
Răspuns la discuția Certificat de nastere tip vechi
Certificatul de nastere are valabilitate nelimitata.Cat timp nu ati solicitat preschimbarea acestuia il puteti folosi asa cum este.
Puteti cere preschimbarea certificatului la consulatul Romaniei din Italia.
Răspuns la discuția Concediul fara plata
Referitor la concediul de studii:

- acest concediu poate fi platit sau nu; este platit in momentul in care angajatul urmeaza cursuri de formare profesionala ce il vor ajuta in domeniul de activitate pe care-l desfasoara;

- orice salariat are dreptul la 30 de zile de concediu fara plata, acordat o singura data sau fractionat, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior;

- in cazul in care pregatirea profesionala nu are legatura cu locul de munca actual, angajatorul are tot dreptul sa refuze acordarea concediului de studii, mai ales daca lipsa salariatului in perioada solicitata pentru pregatire profesionala este de natura sa prejudicieze desfasurarea activitatii la locul de munca;

- cererea pentru acordarea concediului de studii se completeaza cu o luna inainte de perioada solicitata;

- perioada de concediu pentru studii si formari profesionale nu este scazuta din perioada de vechime in munca.
- durata concediului pentru formare profesionala este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul. Prin urmare contributiile aferente salariului vor fi in continure o obligatie a angajatorului.
Codul Muncii : Art. 169 (1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

In lipsa unei hotararii judecatoresti angajatorul nu poate retine din salariu.
Prin exceptie, sotului dvs. i s-ar putea retine, daca este de acord si considera ca a produs o dauna angajatorului. In acest caz trebuie sa incheiati o nota, de comun acord, cu angajatorul in care se stabileste valoarea pagubei si modul de retinere. Retinerea din salariu nu poate fi mai mare decat 1/3 din salariul lunar net.

Daca, nu sunteti de acord cu retinerea si totusi angajatorul o face adresati-va Politiei pentru abuz in serviciu si ITM pentru aplicarea dispozitiilor art. 6 lit. a) din Legea 108/1999 rep. incepand cu data retinerii.
Răspuns la discuția Cesiune parti sociale
Acte necesare:
cerere tip
hotarare AGA
actul constitutiv actualizat
contractul de cesiune de parti sociale

Dosarul se depune la Oficiul registrului comertului. Pt. informatii : [ link extern ]