avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate eu1984

Activitate eu1984

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie ? Daca un angajat are contract de munca pe o companie care face parte dintr-un grup de firme , dar toate au CUI diferit si angajatul nu are contractul pe compania care inglobeaza cele 5 firme, doar pe una dintre ele ...este legal sa presteze atributii din fisa postului pentru toate celelalte firme , chiar daca contractul si salariul este doar la una dintre ele ?

Multumesc!
Buna ziua ,

Daca un apartament a fost cumparat cu un credit ipotecar iar la plata ratei au contribuit amandoi proprietarii , dar dupa o perioada , rata este platita integral de un singur proprietar , la vanzarea imobilului , proprietarul care nu a mai contribuit la plata ratei beneficiaza de 50% din banii obtinuti dupa inchiderea creditului , sau doar de suma de bani cu care a contrbuit la plata creditului ?

Va multumesc!
Mariana
Multumesc!
Sanatate multa!
Vreau sa stiu cat de legal sau nu este , sa pot actiona in consecinta , sa pot refuza la o eventuala negociere sau nu ?

Multumesc!
Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu o parere in aceasta situatie : Daca esti angajat pe o companie X , dar acea companie face parte dintr-un grup de alte 5 , si jobul tau presupune atributii ce implica suport pentru toate cele 5 firme , dar primesti un singur salariu de la firma X , este in regula , legal vorbind ?
Teoretic , nu ai nici o responsabilitate fata de firmele respective , nefiind angajat la nici una din ele si nici tras la raspundere in caz de greseala .

Multumesc pentru raspunsuri !
Numai bine ,
Răspuns la discuția Garant Ipotecar
Povestea este urmatoarea , ca sa intelegeti situatia si nelamurirea vis-a -vis de acest aspect :

In momentul contractarii imprumutului , titularul creditului a declarat ca este necasatorit . Prin urmare , atat contractul de proprietate cat si contractele de credit au fost semnate de titular . Practic exista un proprietar si un singur imprumutat . Insa , dupa divort , bunul fiind comun obtinut in timpul casatoriei , nu a putut fi vandut , pentru ca in acte era un singur proprietar si in realitate 2 . Cand am cerut modificarea la notar , al contractului de vanzare cumparare , pe motiv de eroare umana , banca care a aacordat creditul s-a sesizat si a chemat fostul sot al imprumutatului sa semneze un act aditional la contractul de credit . Garantul ipotecar nu a vazut niciodata contractul de credit semnat de titular . Imprumutul a fost unul prin Prima Casa, garantat de Stat . Modificaruile cu adaugarea celui de-al doilea proprietar trebuiau facute si la Fondul de Garantare , care din cauza situatie au spus ca reziliaza contractul de garantare . Prin urmare banca , trebuie sa anuleze creditul prima casa si sa gaseasca o solutie . Titularul creditului nu mai doreste alta solutie , practic vrea sa renunte la bun, nu ca nu mai poate plati ratele , nu mai vrea alt credit pt acest imobil .
Acum , intrebarea mea de sus , ce se intampla cu garantul ipotecar , din situatia expusa mai sus ( stiu ca nu este o situatie obisnuita ) . La semnarea actului aditional , garantul a specificat , fiind divortat de titular , ca nu vrea sa aiba vreo implicare financiara , mai ales in situatia in care se afla titularul si banca , era totusi vorba de un fals in declaratii , pe care nici macar notarul si nici banca nu au facut vreo verificare , si ca a refuzat in prima faza sa semeneze acel act aditional , insa i s-a spus ca astfel i se recunosc drepturile de coproprietar , atat in contractul de vanzare - cumparare cat si in restul de credit .

Multumesc!
Răspuns la discuția Garant Ipotecar
Daca garantul este executat , titularul ce mai pateste ?
Eu stiam ca este o diferenta intre garant si coplatitor . Garantului nu i s-a cerut ncii o dovada ca ar avea vreo forma de venit sau alte bonuri , singura garantie pe care ca si garant a dat-o este aceasta proprietate . Nu cred ca poate fi executat pe altceva ( salariu sau alte bunuri pe care le detine ) in afara de proprietatea in sine pt care a garantat si repet , nu a garantat ca a vrut , a fost bagat ca si garant ipotecar , fiind sotul imprumutatului . Banca nu accepta sa fii casatorit cu cineva care face un imprumut pentrui o casa ipotecata , fara sa ia ca si garant celalalt proprietar al casei . Pentru ca pune impoteca pe o locuinta care apartine si celuilalt proprietar chiar daca nu este inclus in credit .
Răspuns la discuția Garant Ipotecar
Cum executat silit ? Daca nu este coplatitor , in afara de jumatate din ipoteca pentru care este garant , ca si coproprietar nu are cum sa fie excutat , nu ?
Este garant ipotexar dar este si coproprietar in urma casatoriei .
Buna ziua ,

Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ?
Adica sunt 2 propietari a unui imobil achizitionat prin credit , imprumutul creditului este doar pe unul dintre proprietari , celalalt este doar garant ipotecar ca si sot . Daca titularul creditului refuza sa mai plateasca creditul , ce obligatie ii revine garantului ipotecar si pe ce procent din credit ?

Multumesc!
Răspuns la discuția Sulta - partaj apartament
Debitorul da posibilitatea sau instanta hotaraste ? P emine ma intereseaza ce este obligatoriu , intrucat este normal ca debitorul sa vrea 10.000 euro maine si nu in 3 ani ,
Ce se intampla daca , cum spuneti dvs , ca trebuie platita imediat , dar cel care a primit apartamentul la partaj nu dispune de aceasta suma ? cum poate fi executat , decat tot prin stabilirea unei anumite sume in fucntie de venituri , tot esalonat , nu ?