buna ziua , va multumesc pentru raspuns
dar nu sunt lamurit deoarece doresc sa stiu daca in cadrul executarii silite asupra tuturor bunurilor pe care le mai avem impreuna se poate deschide si partajul.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul .
In 2008 am luat un credit in CHF impreuna cu fosta sotie punand gaj un apartament evaluat atunci la 85 ooo euro creditul fiind in echivalent 66000 euro.
Am achitat ratele integral pana la 01.01.2013 cand sotia a parasit domiciliul si am ramas sa achit singur rata. Am purtat discutii scrise pentru o eventuala reesalonare a creditului la care nu am primit raspuns. Am achitat de atunci 1/2 din rata in suma de 1250 lei lunar deoarece veniturile salariale se ridicau la 1700 lei si pensia de intretinere a copiilor era de 600 lei lunar, dorind o reesalonare a creditului. In urma cu o luna am aflat verbal de la angajatii bancii WBK ca bunul gajat s-a vandut la pretul de 20000 euro cu acordul fostei sotii. Acelasi executor in momentul de fata face demersuri pentru a continua executarea tuturor bunurilor pe care le avem impreuna. Doresc sa stiu daca in cadrul acestei executari de care nu am avut la cunostiinta pot sa introduc partajul bunurilor comune si sa anulez aceasta executare abuziva intrucat de buna credinta achit in limita posibilitatilor 1/2 din rata si bunul gajat sa vandut la pretul de 20000 euro si nu la valoarea de 85000 euro asa cum a fost evaluat initial.
Din verificarile la Biroul de carte funciara a reiesit ca notarea litigiului a fost solicitata de instanta iar notarea autorizatiei de construire si a procesului verbal de receptie a fost solicitata in urma cu 5 luni de fosta sotie - incheiere ce nu mi-a fost comunicata, si nici nu s-au efectuat masuratori deoarece locuinta nu este pe terenul unde s-a notat in CF. Ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc
Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti :
Am primit o incheiere de carte funciara cu un extras de CF. Am constatat ca pe imobilul proprietate s-a notat in CF o autorizatie de construire si un proces verbal cu aproximativ 5 luni inainte si recent s-a notat din oficiu un litigiu cu vecinul. In incheierea de sedinta scrie ca la cererea subsemnatului s-a inscris in cartea funciara respectivele notari la cererea instantei. Mentionez ca notarea autorizatiei de construire nu mi-a fost comunicata si la biroul de carte funciara mi-a spus ca aceasta notarea a solicitat-o fosta sotie de care sunt divortat. Tin sa precizez ca constructia pe care s-a solicitat autorizatia respectiva nu este pe terenul proprietate comuna. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia acesta.
am impreuna cu fosta sotia un credit ipotecar, iar dupa divort eu platesc in continuare jumatate din credit dar aceasta a renuntat sa mai plateasca. banca dupa 60 zile mi-a comunicat ca daca nu achit sumele restanta va trece la executare. Eu nu pot comunica cu fosta sotie, gaj este un apartament proprietate care a fost evaluat la 125% din valoarea creditului la momentul semnarii contractului. In afara de acest imobil mai detinem o lucuinta cu autorizatie de construire dar care in realitate nu a fost ridicata pe terenul proprietate a noastra ci pe terenul proprietate a parintilor. Doresc sa stiu daca nu se acopera valoarea creditului din apartamentul gajat, banca poate sa scoata la vanzare si locuinta proprietate a noatra care nu este ridicata pe terenul proprietate a noastra, sau va trece la poprirea salariilor noastre.
buna ziua,
Am divortat si prin hotararea de divort in fond, instanta stabileşte că fiecare dintre părinţi trebuie să contribuie la cheltuielile de creştere ,educare ,învăţătură şi pregătire profesională a celor doi minori şi că obligaţiile de întreţinere se vor executa în natură,prin asigurarea celor necesare traiului,şi după caz a cheltuielilor pentru educare,învăţătură şi pregătire profesională. Obligă pe pârâta reclamantă să permită reclamantului-pârât să aibă legături personale cu minorii dupa un program stabilit.Hotararea nu este definitiva si irevocabila
Pe parcursul procesului de divort timp de 7 luni fosta sotie nu mia permis sa am legaturi cu proprii copii, folosindu-se de ei, influientandu-i negativ, acestia ajungang acum sa nu mai vrea la mine chiar daca instanta o obliga sa am legaturi cu acestia dupa programul stabilit.
In aceasta situtie va rog sa ma sfatuiti ce pasi legali trebuie sa fac pentru ca sa am legaturi personale cu copii.
Buna ziua,
sunt in divort cu minori, s-a pronuntat divortul din vina comuna s-au audiat martorii si acum sa dispus de instanta un raport de evaluare psihologica a copiilor.
In acest moment datorita celor intamplate pe parcursul divortului timp de 7 luni (plangeri penale mincinoase, folosirea copiilor impotriva mea, interzicerea de a avea contact cu proprii copii) as putea sa modific capatul de cerere din actiunea principala de divort cu privire la stabilirea locuintei copiilor minori?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea problema:
sunt divortat de curand si am impreuna cu fosta sotie un credit in franci elvetieni la [editat] (acoperire cheltuieli personale curente) cu ipoteca pe un imobil;
De doua luni eu platesc jumatate din rata iar fosta sotie nu mai plateste cu toate ca are posibilitati;
Am discutat cu directorul bancii si acesta mia spus ca daca in 60 zile nu acopar ratele restante ma executa cu imobilul ipotecat cat si cu toate bunurile si imobilele pe care le detinem impreuna;
Mentionez ca avem si alt imobil decat cel ipotecat dar nu am facut partajul inca eu ramanand in acesta;
Imprumutati suntem amandoi si eu cu buna credinta platesc jumatate;
Doresc sa stiu daca ma poate executa cu ambele imobile chiar daca unul nu este ipotecat, nu este intabulat are autorizatie de construire dar a fost construit fara respectarea amplasamentului pe terenul proprietate a tatalui meu, si as dori sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat