avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate Larves

Activitate Larves

Dar daca bunica spre exemplu are handicap gradul I permanent,si casa si terenul mi-au fost trecute mie dar cu clauza-eu intru in posesie doar la moartea bunicii.
Cine este de fapt proprietar de drept in momentul de fata? Cine ar trebui sa plateasca impozit/sau NU? Ce lege se aplica aici?
Multumesc.
Răspuns la discuția Inselaciune Service auto
Multumesc mult pentru informatii, din cate stiu eu sunt camere de supraveghere in zona.
Documente de intrare auto in service nu am. Iar in legatura cu autorizatia cred ca are deoarece am facut si distributia la el si mi-a pus stampila pe cartea de service. Atelierul este unul de cartier . Oare nu pot face plangere la politie pentru inselaciune, deoarece masina mi-a fost reparata dar actele refuza sa mi le inmaneze cat si piesele vechi care pretinde ca le-a schimbat.
nu am tras statul in piept, ci doar intelegerea a fost ca la final sa-mi de-a actele doveditoare ca s-a facut plata si garantia,ceea ce nu s-a mai intamplat. Si nu din cauza mea ci a mecanicului care refuza prin diferite scuza sa mi le dea.
Buna ziua, de curand am avut probleme cu masina si am decis sa ma duc la un service auto de cartier. Mecanicul a decis ca nu poate sa-mi repare masina(deoarece le rupsese el la demontare in lipsa mea) si trebuie cumparate piese noi, asa ca am decis sa dea comanda de piesa, mi-a cerut un avansa de 500 Ron(piesa facea 1800 Ron) fara sa-mi dea ceva la mana, ramanand ca la sfarsit sa-i dau si restul de bani cand vine piesa si sa-mi dea garantia pe aceasta si piesele rupte ceea ce nu s-a mai intamplat. Acesta mi-a inlocuit doar o iesa mai ieftina iar pe cea scumpa mi-a lipit-o si mi-a pus-o la loc luandu-mi banii pe una nou. M-am dus a 2 zi la el sa-mi dea piesele si facura de comanda a lor si mi-a spus ca factura ramane la el, asa ca i-am cerut sa-mi faca o copie si a ezitata, sa vin maine,oimaine si tot asa iar piesa scumpa care trebuia schimbata zice ca n-o gaseste,ca s-o caut eu, ca sa vin alta data si tot asa. Ce pot face in situatia asta/ Masina a fost reparata dar cu o piesa noua si una lipita platita la una nou in valoare de 1300 Ron. Eu vreau sa ma duc la politie sa fac plangere de inselaciune? Se poate face in cazul in care eu nu am nici un act doveditir ca mi-a luat banii si ca mi-a schimbat piesa? Mentionez ca in momentul in care i-am dat banii mai erau persoane de fata,unii care lucreaza cu el si alti necunoscuti care erau cu masina acolo. Multumesc si o zi buna
Si daca au trecut cele 45 de zile (lucratoare cred) nu se mai poate actiona in instanta scoala?
Tocmai am fost anuntata ca o colega aflata in aceeasi situatie ca si mine a castigat procesul si scoala este obligata sa-i restituie banii retinuti din salariu si s-o reancadreze in functia de profesor.
In ce lege pot cauta informatii despre acest termen de 45 de zile?
Multumesc.
Buna seara,
Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie Spiru Haret 2008 ID. De atunci si pana in februarie anul acesta am fost incadrata ca profesor pentru invatamantul prescolar si salarizata corespunzator. Din luna martie directorul scolii a decis sa-mi schimbe incadrarea in educatoare , studii medii si mi-a diminuat salariul. In cat timp pot contesta in instanta aceasta decizie? Pate fi considerata abuz in serviciu aceasta decizie? E normal sa schimbe incadrarea atata timp cat si pana atunci acelasi director m-a platit ca profesor?
Buna ziua,
azi am fost sa consult un avocat in legatura cu ce este de facut cu un teren si o casa neiesite din indiviziune. Doamna avocat mi-a cerut o suma de bani destul de maricica pe aceasta consultatie de 20 minute si as dori sa stiu daca a procedat corect sau prima etapa intr-o chestiune de genul asta este informarea iar dupa aceea are dreptul sa-mi ceara o suma de bani?
Cam in aceeiasi situatie sunt si eu numai ca gardul vreau sa-l fac la mine pe teren,sa intru cu 0.5 m in interior meu fata de razor doar ca sa nu fie probleme. Oare vecinul poate spune ca el este proprietar pe teren desi eu am acte si pe jumatatea aceea de teren? Trebuie sa-i cer acordul de constructie sau daca este la mine cu 0.5 m trebuie rezolvat doar la primarie?
Răspuns la discuția constructie gard razor
Nu, fiecare are foarte clar in acte delimitat: lotul 1 unchiului, lot 2 mama mea si aceiasi regula si la partea cu casa. Din cate am inteles eu asta este iesirea din indiviziune.
Imi cer scuze daca am facut afirmatii in cotradictoriu dar nu ma pricep.