avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate ionutradut

Activitate ionutradut

Bună ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, eu având loc de parcare suprateran, și s-a defectat ușa garajului. Ușa a fost deja reparata și factura respectiva apare ca ar fi fost plătită din fondul de reparații al blocului, fără sa fie întrebat niciun proprietar dacă este de acord cu plata din acest fond de reparații, având în vedere faptul ca doar câteva apartamente din bloc au loc subteran în garaj. S-a procedat legal? Toți proprietarii blocului, chiar daca nu folosesc acel spațiu, trebuie sa suporte cheltuiala?
Cum as putea sa procedez legat de despăgubirea vecinului de dedesubtul meu ca urmare a unei inundații provocate de ruperea unui robinet de la masina de spalat? Vreau sa specific faptul ca nu am putut închide apa pe coloana mea deoarece încăperea de unde se poate închide este închisă cu o cheie pe care o are un anumit vecin care era plecat din localitate.
Nu mi se pare normal sa nu aibă toți locatarii acces în acea camera, se pot întâmplă astfel de cazuri. Exista o cale legala în acest sens? Din bun simt o sa repar daunele provocate dar vreau sa știu dacă exista și o cale legala și daca cineva poate fi tras la răspundere.
Răspuns la discuția Succesiune între soți divortati
Chiar dacă ea pe actul de proprietate este, in continuare, proprietar?
Buna seara,
Sora mea a divorțat in urma cu zece ani prin hotărâre judecătorească in urma violentei și a neînțelegerilor provocate de către acesta. La momentul respectiv au făcut, de comun acord dar nu in instanța, un partaj, acesta însemnând ca ea sa-și ia bunurile din casa impreuna cu actele casei unde este prevazut ca ea este proprietar și se mai specifica aspectul ca este și căsătorită cu respectivul, iar el sa rămână sa locuiască acolo cu condiția sa aibă grija de casa și sa-și plătească și datoriile ce țin de casa. Acestea nu s-au întâmplat, casa ajungând in stare deplorabila, iar datoriile( amenzi, impozite) nu le-a plătit. Pe data de 17.01.2018 acesta a decedat, actul de proprietate al casei+teren rămând, in original, la sora mea. Acum, va rog, sa ma ajutați și sa-mi spuneti ce trebuie făcut in aceasta situație. Mama defunctului este in viața, din căsătorie nu a rezultat copii, iar el mai are frați. Îmi puteți spune cine va avea drept de proprietate și ce va trebui făcut?
Va mulțumesc anticipat!
Dar se poate sa se ajunga, cumva la o înțelegere sau sa fac contestatie la notificarea lor? Daca se poate contesta, unde se poate face si cam cat ar costa?
Va mulțumesc frumos pt promptitudine
Buna seara,
Va rog sa ma ajutați cu răspunsul intrebarilor mele la problema cu care ma confrunt in acest moment.
In data de 09.11.2007, cand eram angajat la o firma, am ales sa cumpăr niste produse pe care le-am plătit in baza unui credit de nevoi personale în valoare de 2300 de lei pe care l-am făcut pe o perioada de 60 de luni. In anul 2011 am ramas fara loc de munca si nu am mai putut sa platesc datoria fata de aceasta instituție financiara.,mai exact ultima rata a fost platita in data de 29.09.2011. La 2 ani diferenta, pe 05.06.2013, am primit o notificare de executare silita din partea unei firme de recuperare creanțe, urmând ca eu sa fac o cerere scrisa prin care sa motivez lipsa veniturilor si ca nu mai pot plăti aceasta datorie. Nu am primit niciun răspuns la aceasta cere. Dupa inca 2 ani, mai exact pe data de 10.03.2015 am primit, tot de la aceeasi firma de recuperare o alta notificare prin care ma instiintau ca daca nu platesc suma de 2500 lei pana la data de 20.03.2015, vor veni cu executor judecatoresc si astfel vor trece la procedura de executare silita.
Mentionez faptul ca in prezent sunt căsătorit si nu am niciun venit. Ce se poate intampla? Ce pot face in aceasta situatie? Datoria nu s-a prescris din 2007?
Va mulțumesc si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la aceasta problema!
Rata lunară este de 329 lei,iar noi puneam în cont câte 335 sau 340 de lei, niciodată plătind doar 329. Chiar acum mă îndrept către bancă. Când o să iau legătura cu consilierul de cont trebuie să-i cer ceva anume? Dacă ei au făcut asta fără să mă anunțe, înseamnă că suntem in biroul de credite și nu mai poți face nimic o perioada de 5 ani, nu? Oare, o să avem câștig de cauză? Nu am vrea sa ajungem în instanță, dar daca suntem în biroul de credite, iar noi avem dreptate, avem dreptul de a cere daune morale? Este vina/greșeala bancii?Vă mulțumesc și vă rog să-mi răspundeți în continuare pentru a mă lămuri în totalitate.
Buna ziua,
In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am platit rata aferenta acestei luni,pe 30.07 am platit rata pentru luna august,pe 25.09,cu o intarziere de 10 zile,am platit rata pt luna septembrie,iar pe 21.10 ,cu 6 zile intarziere,am platit rata aferenta lunii octombrie.Luna aceasta primesc un plic stampilat de catre compania nationala de curierat cu data de 17.10 de la o firma de recuperere creante ,care in trei fraze introductive povestesc cate ceva despre ei dupa care imi transmit faptul ca actioneaza ca imputernicit al creditorului si ma anunta ca la data de 15.10.2014 am intarziat 29 de zile de la plata ratelor.Inainte cu o saptamana de a primi acest plic ,observ in cutia postala o simpla carte de vizita ,fara a fi intr-un plic,cu un numar de telefon,cu sigla acestei firme de recuperare,iar pe verso numele sotiei mele,cea care a luat creditul.In data de 21.10,chiar cand am platit rata(doamna de la casieria bancii unde am platit rata nu vedea in sistem daca sunt probleme si ca acest credit nu mai trebuie platit la ei?) si vazand si acea scrisoare/notificare,decidem sa sunam la acel numar de telefon,nestiind de ce am primit o notificare daca noi stim ca nu am intarziat o asa mare perioada.Raspunde un domn ,sotia mea spunandu-i doar ca are un credit la acea banca,iar el a stiut despre cine e vorba(a stiut si numele si domiciliul)in coditiile in care am sunat de pe un alt nr de telefon .Ii mai spune ca a facut o greseala ca a platit rata la banca si trebuie sa se intoarca la banca ,sa retraga banii si sa-i puna in contul firmei de recuperari ca de acum incolo platim la ei,rugand-o ca sa nu faca nici o miscare ,sa o sune a doua zi (ca nu mai este el la birou) sa-i ia cnp-ul si sa-i explice ce trebuie sa faca pe viitor.Mentionez faptul ca noi nu am primit o scrisoare recomandata cu confirmare de primire,o notificare scrisa/telefonica direct de la banca ,un contract de cesiune dintre banca si aceasta firma.Nimic!Nu am mai trecut prin asa ceva,de aceea am apelat la voi si ca nu ni se pare normal ca dupa cateva zile de intarziere sa decurga la asa ceva,fara ca banca sa trimita o notificare.La cei cu 60 de zile intarziere oare ce se intampla,ii executa silit?Va rog frumos sa-mi raspundeti si sa ne sfatuiti ce sa facem pentru ca mi se pare a fi foarte abuziv ce se intampla.Am dat asa multe detalii ca sa explic tot ce se intampla si ca sa puteti sa-mi dati un raspuns cat mai concret.Va multumesc!
Intradevar,nu prea s-a inteles ceea ce am vrut sa spun.Eu intentionez sa merg la un birou notarial pentru a semna declaratia de renuntare la mostenire.Mama mea urmeaza sa instraineze bunul(un apartament),prin uzufruct,surorii mele . Ideea este ca eu nu pot fi prezent la dezbaterea succesiunii,mai ales ca o sa si renunt la aceasta prin acea declaratie.Vroiam sa-mi spuneti,totusi,daca d-voastra cunoasteti un birou notarial unde sa fie maine(sambata) program,in Bucuresti,unde sa pot merge sa fac acea declaratie?.Multumesc pt raspuns!
Multumesc pt raspuns!dar daca mama mea,urmeaza a-i da prin uzufruct unei rude mostenitoare si eu am renuntat la dreptul de mostenire trebuie sa merg sa semnez ceva la dezbaterea succesiunii?