Buna ziua.As dori sa ma indrumati putin daca se poate.Suntem 2 frati, parintii amandoi sunt decedati, in urma carora am facut succesiunea de curand.In urma succesiunii eu si sora mea suntem ambele propietate pe casa parinteasca si niste terenuri.Eu as dori sa vindem dar din pacate nu ma pot intelege cu sora, nu doreste vanzarea tuturor bunurilor si impartirea banilor, si nici sa-mi dea in bani partea mea care mi se cuvine.
Care sunt demersurile care se fac pentru a iesi din indiviziune?Unde se face acest lucru, la notar sau in instanta?
De asemenea as dori sa stiu daca trebuie facut acum cadastrul cat suntem 2 propietari sau pot astepta dupa iesirea din indiviziune pentru a nu da de 2 ori banii pe cadastru.Multumesc anticipat
Buna ziua.De aprox. 2 luni nu mai am loc de munca.Ne dorim sa facem un bebe si as dori sa beneficiez de indemnizatia de crestere al copilului.Pot plati cartea de munca din mana pt a beneficia de aceasta indemnizatie?Si daca da, se poate plati si retroactiv, cele 2 luni in care nu am lucrat?Care ar fi contributia pe care ar tb sa o platesc pt un salariu minim pe economie?Multumesc
Pai asta doreste angajatorul sa faca, sa incheiem cu acordul partilor, dar alegerea asta nu-mi permite sa pot beneficia de indemnizatia de somaj.Poate fi adevarat ca nu poate desfinta postul deoarece in organigrama figureaza o pers pe postul respectiv, functia mea fiind luata de un alt angajat al firmei?
As putea face sesizare la ITM daca angajatorul imi cere sa fac o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor desi eu nu-mi doresc asta?Am cerut sa fiu data in somaj deoarece am dreptul dar mi s-a spus ca nu poate face asta deoarece in organigrama firmei pe postul pe care il ocup figureaza doar o pers si asta ar insemna desfintarea postului, si nu poate face asta.Mentioneaz ca am foat aleasa sa fiu data afara deoarece firma se afla intr-o situatie economica proasta si nu din motive disciplinare.
In cat timp ar putea veni ITM sa constate neregulile?Ce se mai poate face daca pana vine ITM eu apuc deja sa fac cererea de incetare CIM cu acordul partilor?
Ce nu inteleg eu este daca in organiograma figureaza doar 1 pers pe acest post in momentul de fata cum putem figura ca fiind 2, deoarece ei i s-a reinoit deja contractul si mie inca nu mi s-a desfacut.Nu mai poate fi gasita nici o alta solutie?Sau nu mi se poate modifica CIM din perioada nedeterminata la perioada determinata?
Pe scurt : la firma la care lucrez a revenit din CCC o angajata pe a carui post am fost eu in ultimul an.Eu fiind angajata cu CIM pe perioada nedeterminata.
Acum deoarece firma nu este intr-o situatie economica f buna am fost instiintata ca va tb sa plec.Am cerut sa fiu concediata cu art.65 pt a putea intra in somaj, dar mi s-a spus ca acest lucru nu se poate deoarece in organiograma firmei pe postul meu figureaza 1 sg pers, si restructurarea postului ar insemna defapt desfiintarea lui ceea ce nu se poate.Ei propun desfacerea postului cu acordul partilor.Ce se poate face acum sa pot totusi beneficia de somaj?
Preavizul pe care eu ar tb sa-l semnez trebuie inregistrat sau trimis la fortele de munca sau ramane la firma?Nu s-ar putea completa o astfel de instiintare cu o data mai veche astfel incat sa apar cu 20 de zile de preaviz?
in cazul in care acest lucru nu este posibil se pot efectua totusi mai putine zile de preaviz?
In cazul acestui tip de concediere este absolut necesara efectuarea celor 20 de zile de preaviz?daca atat angajatul cat si angajatorul vor sa renunte la preaviz se mai poate face concedierea cu acest articol din CM?
Nu. Contractul il am pe perioada nedeterminata deoarece am fost angajata in urma cu 1 an nu cu 2 cand a plecat respectiva pers in concediu.Atunci au angajat pe altcineva dar a fost mutata pe alt post, eu lundu-i astfel locul.Si desi persoanei care a fost angajata initial in locul colegei cu CCC ii expira CIM in curand (fiind pe 2 ani) eu am fost aleasa sa plec deoarece eu acup acum acel post.Deci, cum ar trebui sa mi se inchida CIM pt a putea beneficia de somaj si firma sa poata reangaja colega din CCC?