avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Robert_tm

Activitate Robert_tm

buna! in urma cu o luna am avut o tamponare usoara la trecerea de pietoni, am lovit din spate o domnisoara cu bmw, vina mea. ea fiind in graba, pe moment am constatat rapid paguba si anume: eu far si bara crapata, ea un pic de negru pe lac si cam 2cm patrati de vopsea atinsa/crapata, nelijabil la ea. peste 2 zile primesc poze pe whatspass, polish nu accepta, am ramas la ideea ca-i vopsesc bara (300-400lei) dupa care o intreb daca nu ne putem intelege cumva la o suma de mijloc, si-mi spune ca vorbeste cu tatal ei, masina fiind pe numele lui. peste 2 sapt, astazi primesc un mesaj de la ea, ca a fost la autoglobus si ca mai e sparta bara intr-un loc, si e 1300 toata reparatia, eu 1300 nu-i platesc, atata costa o bara noua, poate un vopsit sunt dispus sa-i platesc. intrebarea mea e ce se poate intampla daca nu ne intelegem? nu am fost nici unul la politie sa declaram tamponarea, ce se poate intampla daca o ignor? nici la mine masina nu este pe numele meu. multumesc!
prima data cand a venit gazul 250-300ron am fost la administartor, cu presedintele nici o sansa sa iau legatura. mi-a spus ca este corect, atat am de plata, ca probabil cineva se incalzeste la aragaz sau sunt scapari. daca cineva se incalzeste de sute de lei pe luna la aragaz omul acela moare asfixiat in casa iar daca sunt scapari atat de mari sarea blocul in aer de mult. a2a luna la fel deabia dupa a3a luna am aflat ca si ceilalti vecini fara contor la gaz s-au plans ca ceva nu este in regula si ulterior s-a aflat ca nu s-a trimis actualizarea nr de persoane fara contor la cei de la gaze.
Buna. anul trecut in septembrie ne-am mutat in apartamentul unei rude, nu suntem proprietari, nu platim chirie. este un ap cu 2 camere fara centrala sau ceas la gaz. cand ne-am mutat erau 5-6 vecini ce nu aveau contor la gaz, dupa o luna am ramas eu si inca 2 vecini. de cand ceilalti vecini sia-u pus ceas, gazul ne-a venit lunar 250-300 chiar 350 lei in functie de luna, am vorbit cu administratoarea stiind ca este ceva in neregula fiind o suma absurda. dupa aprox 3 luni cei de la asociatie si-au dat seama ca nu au trimis actualizarea nr persoanelor fara contor la cei de la gaze, acestia emitand in continuare facturile pentru 5-6 apartament cati erau cand ne-am mutat. mentionez cam am platit intretinerea la zi (desi gazul era 300ron cam in fiecare luna) pana in luna februarie inclusiv (doar gazul adunat pt lunile platite ajunge undeva la 1000ron). de la ultima plata nu am mai platit nici un ban la intretinere ajungand sa am restanta 2200ron. de luna trecuta gazul ne vine 0ron. intrebarea mea este cum ramane cu banii dati la intretinere pentru gaz? am vorbit si cu alte familii din alte zone ale orasului care au avut probleme asemanatoarea si mi-au spus ca in mod normal dupa ce se lamureste problema ar trebui sa se scada suma platita in plus lunile anterioare din restanta ce o am acuma. am vorbit din nou cu administratoarea, ea spune ca nu se ocupa de calculatul intretinerii, ea doar incaseaza si din cate stie ea nu se poate sa-mi scada din intretinere banii platiti in plus pe gaz ci sa platesc cat am de platit ca gazul va veni 0 lei in continuarea. asta nu este o solutie, mai mult de 50-70ron nu are cum sa fie gazul pe luna. eu am 1000ron dati doar pe gaz in plus asta insemana gazul platit pe mai bine de un an. presedintele asociatie care se acupa de calcularea intretinerii este de negasit, ne avita si nu deschide niciodata usa, desi se vede ca este acasa deoarece vad ca se uita pe vizor. am spus administratoarei ca eu nu ma platesc nici un ban la intretiene pana nu rezolva problema. a spus ca este treaba mea, sa lamuresc problema cu presedintele asociatie, daca nu platesc restanta de la intretienre va fi tot mai mare.

cum as putea rezolva problema asta? multumesc anticipat!
parintii mei vor sa afle unde a disparut aurul, ceea ce este ciudat este faptul ca nu a disparut tot, ci doar "grosul". eu nu am nimic impotriva sa dau testul poligraf, nu am nimic de ascuns. problema este ca a fost chemata si sotia sa dea declaratii si acuma si testul poligraf. ea pe toata perioada cat au fost ai mei plecati a fost internata la spital cu sarcina, a stat in perfuzii iar dupa aceea a stat doar la parintii ei, cheile ei de la casa au fost la mine. de cand cu declaratiile si acuma acest test, eu am numai certuri cu sotia si socrii de mai bine de 6 luni. am deschis topicul deoarece vroiam sa stiu daca testul poligraf este o chestiune standard in anchete de genul acesta sau este cerut de parinti.
Buna ziua, pe scurt va relatez problema:

Locuiesc impreuna cu parintii, fratele si sotia mea. Anul trecut in toamna parintii mei au plecat in concediu in strainatate, acasa a ramas doar fratele meu, eu si sotia stand la socrii mei deoarece in aceea perioada a nascut sotia si am avut nevoie de ajutor in primele luni de dupa nastere, fiind o nastere cu complicatii. in aceasta perioada eu am trecut o singura data pe acasa, fratele meu fiind singurul care a stat in casa (singur) toata periada in care parintii au fost plecati in concediu. La intoarcerea din concediu, ai mei au observat ca 80% din aurul din casa disparuse. s-a chemat politia, s-au luat amprente de pe cutia cu valori, nu s-au gasit amprente de nici un fel), s-a luat butucul de la usa, s-a constatat ca butucul nu a fost fortat, si s-a ajuns la concluzia ca bunurile puteau fi luate numai de catre cineva din casa, cineva care a fost in casa in periada aceea, sau cineva care are chei de la casa. s-au laut declaratii de la toate persoanele in cauza si nu s-a ajuns nici unde, evident nimeni nu stie nimic. acuma suntem toti chemati la testul poligraf.

intrebare mea este: dupa toate aceste "anchete" in urma carora nu s-a ajuns nici unde, cine poate cere tuturor persoaneloe implicate supunerea la testul poligraf? parintii sau asa sunt demersurile?

multumesc anticipat
in conditiile in care am 8000ron credit nevoi si nu sunt rau platnic
si am vreo sansa sa m-i se aprobe un credit cu ipoteca si o refinantare a 2 credite de nevoi la acceasi banca la care vreau sa fac creditul ipotecar? am salariul net de 2000ron
buna ziua, la credit cu ipoteca, de exemplu la cec bank, daca vreau sa-mi fac un credit cu ipoteca pentru a cumpara un apartament in valoare de 75.000 euro pe 30ani, am posibilitatea sa primesc o suma mai mare decat valoarea apartamentului care-l doresc sa-l cumpar? as fi avut nevoie de aprox 77.000-80.000 pentru a-l mobila si achita unele datorii. sau creditul obtinul cu ipoteca pentru achizionarea unui apartament nu poate fi mai mare decat valoarea apartamentului?

multumesc anticipat!
neavand posibilitatea de a achita toata suma ceruta de banca, am platit zilele trecute 150 lei, astazi m-a sunat "duduia" de la banca, si mi-a spus ca nu am respectat "intelegerea" de a plati 790lei lunar, desi nu am facut nici o intelegere, i-am spus din start ca nu am de unde sa platesc suma ceruta, mi-a spus ca nu mai are nici un sens pentru discutii inutile si ca-mi va pune poprire 1/3 din salar. asta s-a intamplat astazi 22.05.2013, in cat timp se va bloca contul de salar? am citit undeva ca ar dura cam 30zile pana sa blocheze conturile. este adevarat? salarul il iau lunar pana pe cel tarziu data de 7 a fiecarei luni, mai am vreo sansa sa iau un salar intreg luna ce urmeaza?
si cum determina ei daca acele bunuri mai sunt sau nu in posesia debitorului? au dreptul sa caute in locuinta? vin cu ordin de perchezitie?

va multumesc anticipat pentru rspunsuri!