avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Activitate azer99

Activitate azer99

Carp Mircea a scris:

Legea 263/2010
Art.158
(3) Stagiile de cotizare realizate în grupa I de muncă, condiții speciale și/sau alte condiții de muncă mai mici de 2 ani, se valorifică în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare conform art. 55 alin. (1) lit. a) și tabelului nr. 1.

. Îmi puteti spune mai explicit pe întelesul meu, nu ma pricep sa caut legea, va mulțumesc anticipat!
Pensii, se pot cumula ani lucrați in condiții speciale cu fracția de 7 luni lucrați in grupa doua înainte de 2001 Aprilie.
Ani munciți in grupa speciala 16 ani 10 luni 28 zile, din care 11 ani 1 luna înainte de Aprilie 2001,
Pensionare la limita de vârsta, sunt pensionat de invaliditate din 2009 1 28, la data pensionari aveam vechime 21 de ani din care 16 ani 10 luni și 28 de zile grupa specială și 7 luni grupa 2, când m aș putea pensiona la limita de vârsta ? Născut 1967 18 12
Va mulțumesc anticipat
Din Septembrie 2023 când o sa intre in vigoare noua lege a pensionari, cei care au muncit in mina mai beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, eu am 16 ani de grupa specială, o sa mai beneficiez de cei 8 ani de raducere ?
Este beneficiara legi 154 din Iunie 2021

azer99 a scris:

Soția beneficiază de legea 189 08 07 2021 ( urmaș refugiat ) .
Ce facilitați fiscale are, este scutita de impozit pe teren sau autoturism, ce alte beneficii ar mai avea ?
Va mulțumesc anticipat !

Mai sus am greșit legea , legea este 154 04/06 2021, urmaș refigiat
Soția beneficiază de legea 189 08 07 2021 ( urmaș refugiat ) .
Ce facilitați fiscale are, este scutita de impozit pe teren sau autoturism, ce alte beneficii ar mai avea ?
Va mulțumesc anticipat !
Cum pot obține adeverința de necolaborare cu securitatea pentru dosarul pentru pensie urmaș refugiat ? Care-i instituții trebuie sa ma adresez ? Fiecare județ are arhivele lui ?
Soția este pensionata de invaliditate cu stagiu de cotizare de doar 3 ani și 3luni , indemnizația este de 238 lei plus diferența pana la 800 .
Dacă își va depune dosar de urmaș de refugiat va mai beneficia de ajutorul de pana la 800 lei? Este in gradul 2 fără drept de munca, poate sa beneficieze de pensia de urmaș de refugiat care se acorda începând din Ianuarie 2022 ? O va afecta in vreun fel ?
Va mulțumesc anticipat !
Pot sa cumpăr 2 luni vechime in grupa specială ? Am 16 ani 10 luni și 28 zile in grupa specială (in mina, subteran ) as dori sa completez pana la 17 ani . Este posibil ?
Va mulțumesc anticipat !
Diagnostic
Carcinom mamar stang invaziv NST stang CSI, cT2N0
Patologie , Maligna
Mstectomie subcutanata , unilaterala
Excizia de ganglion limfatic axilar
S au gasit metastaze la doi ganglioni axilarii , ceilalti nu au fost afectati
Va multumesc , anticipat .