avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate belena2013

Activitate belena2013

Răspuns la discuția suplinire acord tata
multumesc
Răspuns la discuția suplinire acord tata
multumesc.

inteleg ca nu mai are nevoie de acord tata chiar daca e custodie comuna?

1.poate merge cu copilul fara acord tata doar la locul unde s a stabilit domiciliu ?

2 poate merge fara acord tata in orice tara?
Buna ziua,
In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru pasaport se intelege ca mama poate face pasaportul copilului fara acordul tatalui si ca poate pleca din Romania cu copil fara declaratie tata?
Mentionez ca momentan mama cu fetita locuiesc in Romania.
La fel si tatal. Toti de nationalitate romana. Necasatoriti.Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorei să se facă în comun, de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorei la domiciliul pârâtei-reclamante în strainatate. Suplineşte consimţământul reclamantului-pârât pentru obţinerea paşaportului minorei , în vederea deplasării minorei pe teritoriul tarii de domiciliu adica in strainatate.

Vanzare teren intravilan si extravilan. Am un teren de 3000 m cu casa construita. Din cei 3000 m 2100 sunt intravilan si includ si constructia si 900 extravilan. Am un singur nr cadastral pe toata suprafata. Cum pot vinde fara sa mai fie necesara depunerea ofertei pt extravilan la primarie? Variante: 1. Pot vinde doar partial cei 2100 intravilan? Daca da trebuie sa fac dezmembrare? 2. Pot face in acelasi timp donatie 900 m extravilan matusii mele (daca e ruda si vecina inteleg ca nu trebuie sa mai depun oferta la primarie) si sa vand cei 2100 catre cumparator direct la notar? Daca da e nevoie sa fac dezmembrare inainte sau se poate in baza cadastrului pe care l am pe tot terenul?
Chiar daca se asteapta Apelul da? Trebuie liat certificat de grefa sau altceva? Ce solutie este daca unul din parinti nu e de acord si nu vrea sa l respecte si sa dea copilul conform noului program?

gi-jane2 a scris:

Cel de la fond, e executabil inca de la fond.

In cazul in care exista o ordonanta de urgenta care stabileste program vizita minor dar dupa s a judecat procesul si la fond.. cred ca se spune si s a stabilit si acolo alt program de vizita (la care s a facut insa apel dar inca nu are termen de judecata) ce program vor respecta parintii? Cel din ordonanta sau cel de la fond chiar daca nu e definitiva sentinta pentru ca se asteapta apelul?
Răspuns la discuția Inchidere firma - taxe finante
bunurile firmei se pot vinde de catre asociati? ele au fost cumparate pe firma - insa ca sa fie vandute putem da factura pe ele? firma neavand un astfel de obiect de activitate - vanzare.
Buna seara,
ma puteti ajuta cu un sfat?
ce se poate face in cazul unei firme cu 2 asociati care nu se mai inteleg?
Situatia este urmatoare:
- nu mai sunt angajati
- nu mai este activitate
- taxe de platit la finante in jur de 20.000 plus alti furnizori 5000 lei
- bunuri in firma cumparate cu factura in valoare probabil de 25 000-30 000 lei.
- probabil sediul social al firmei nici nu o sa mai fie pentru ca nu se mai poate plati chiria
in acest moment nu se pot achita datoriile nefiind bani.
Ce se poate face? se poate:
-1. radia?
2 lichida bunurile - daca da de unde se ia lichidator?
3 suspenda - ca fara activitate - insa in acest caz se mai pun penalizari ?

Exista si varianta sa se vanda bunurile de catre asociati si sa se achite datoriile? Sau aceste fiind cumparate pe firma nu se pot vinde?
am un pfa cu care colaborez pt traduceri.
mentionez ca persoana respectiva face traduceri doar pt mine in baza unui contract de colaborare.
as putea sa trec in acel contract ca acitivitatea se desfasoara la sediul firmei mele ca persoana respectiva sa poata declara la primarie ca nu desfasoara activitate la sediul social sa nu plateasca impozit?
poate sunt luni cand nu ar scoate nici maca jumatate din suma care ar avea de dat pentru impozitul pt sediul de acasa.
Buna seara,

m ati putea ajuta cu un sfat va rog?
domeniul firmei este web design si vrem sa cumparam cu cardul de firma host , domenii, tteme web design predefinite de pe site uri din america, europa - diferite tari si un si non ue.
cum procedez at trebui sa platesc tva in plus in tara la aceste facturi?
adica ei imi emit o factura de 100 dolari sau euro si eu trebuie sa mi calculez sa dau 20 %din aceasta suma catre stat (care reprezinta tva ul)