avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate Cris-T

Activitate Cris-T

Dupa ce obtin acordul proprietarului pot functiona ca persoana fizica dar nu PFA?? Va multumesc
Buna ziua,

Recent mi-a venit ideea de a subinchiria un apartament in regim hotelier prin airbnb. După ceva documentație am aflat ca legal se pot subinchiria locuințe cu condiția sa nu fie menționat ca interzis prin contractul de închiriere cu proprietarul și sa nu se schimbe destinația imobilului. Este suficient? Dacă nu, de ce as mai avea nevoie? Pentru ca doresc ca aceasta activitate sa fie perfect legală pot să-mi desfășor activitatea ca persoana fizica ( fără PFA) depunând anual doar formularul 220? Ar mai fi nevoie de altceva?
Unde mai exact la financiar???
Tatal meu si-a vandut autoturismul incheind un contract de comodat cu cumparatorul deoarece valoarea bunului (dacia1310) era mai mica decat taxa de mediu care se impunea la acea vreme.
Acum are nevoie sa radieze autovehicului dar individul nu doreste sa coopereze. Sustine ca l-a dezmembrat (e de crezut avand in vedere ca se ocupa cu fierul vechi). Talonul i-a fost retinut (probabil circula cu ITP expirat) si se afla la Rutiera. Individul evita mereu sa fie gasit, deci nici nu se pune problema placulelor de inmatriculare si a certificatului de radiere (daca cel din urma chiar exista). Cei de la Rutiera i-au spus ca se poate rezolva doar pe cale judecatoreasca.

Intrebarea mea: poate instanta sa-l oblige sa-i inapoieze tatalui meu actele necesare si placutele in vederea radierii? Daca nu sunt de gasit, se pun propriri pe alte bunuri? Merita osteneala si investitia materiala a actionarii in judecata daca probabil nu are ce sa i se confiste?
mai exact executarea silita ar insemna blocare de conturi bancare, adaugarea amenzii la impozit etc. nu-i asa? Mi se pare aberanta varianta punerii sechestrului pe automobil pt suma de 720 lei. Sau?.....
Buna ziua,

ca urmare a contraventiei prevazuta de Art. 102/3/a) din O.U.G. 195/2002 am primit o amenda in valoare de 720 lei (360 lei in 48h).
Momentan ma aflu intr-o situatie financiara mai precara intrucat sunt somer si as dori sa aman plata amenzii pt toamna anului viitor, motivul: din aprilie 2014 voi lucra pe perioada de vara in cadrul unui program Work and Travel, iar acum vreau sa economisesc
As dori sa stiu ce repercusiuni ar putea avea loc in viitor neplata amenzii, avand in vedere riscul de a uita sa platesc dupa atatea luni? Ma refer la cumparari/vanzari de bunuri, impozite, etc....Exista posibilitatea prescrierii dupa un anumit termen de neplata? (in momentul de fata sunt proprietarul unui autoturism)

Va multumesc mult! Sarbatori fericite!!!
aceste totaluri sunt nete sau indemnizatiile de cconcediu odihna se mai impoziteaza? daca da, cu ce procent?? va multumesc!
dar exista vreo reglementare ca angajatorul sa fie obligat prin lege sa-mi elibereze actele pana intr-un anumit interval de timp???
va multumesc foarte mult!!