avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 83 soluții astăzi
Forum Activitate maader

Activitate maader

Dar de ce nu spuneti de montarea ilegala? Cred ca nu ati remarcat ca este un drum de servitute in indiviza. Unii sunt mai proprietari decat altii? Si de unde stiti ca sunt camere acolo?

cris0811 a scris:

sa nu va mirati cand veti da cu subsemnatul la politie! o sa va admirati in filmari cand smulgeti un lucru care nu va apartine.

Cred ca cine a actionat primul a declansat situatia. Nu puteam accepta ceva ce nu este legal si nici de bun simt. Asta cu blocatorul locului de parcare este probabil remanenta de la convietuirea la bloc unde este un camp de lupta pentru un loc de parcare.

Alexandru Surcel a scris:

Acum, că ați acționat, puteți fi sigur că începe vodevilul.

Privind relatia de buna vecinatate aveti perfecta dreptate dar sa privim situatia si din perspectica celor 5 vecini care asista cum al saselea pune stapanire ilegal pe o bucata din drumul comun. Cu vorba buna nu s-a rezolvat nimic. Chiar a escaladat discutia. Ce facem, stam si acceptam sau luam atitudine?
E un drum infundat de cca 30 ml, se mai intampla accidental sa ajunga mingia si pe terenul fara gard. Toti vor sa evite asta dar sa nu ne trezim cu vreo plangere de incalcare de proprietate.

gi-jane2 a scris:

Daca nu e îngrădit...nu are ce sa facă.
Copiii nu au totusi un de sa joace decât în fata casei lui?

Teoretic m-am gandit ca nu am cum sa il demontez dar practic a fost foarte simplu. Drumul este pavat cu dale si blocatul a iesit cu tot cu dalele de care a fost prins. Ma gandeam sa inlocuiesc dalele scoase si blocatorul sa il pun la usa.
Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, una dintre case nu are gard. Copii se joaca cu mingia pe acest drum infundat si ocazional mingia ajunge pe proprietate fara gard. Vecinul fara gard arunca cu acuzatii si injurii ca i se incalca proprietatea pentru recuperarea mingiei. La copii nu pot sa le interzic sa se mai joace si nici gard nu ii pot face. Poate el sa ma acuze de incalcare de proprietate, in mod repetat, chiar daca nu este rea vointa? Varianta cu "sa ne intelegem ca vecinii, ca nu a bomba atomica o mingie" a trecut de mult. A chemat si politia ca se jucau copii in fata xasei lui dar nu aveau nici o autoritate pe drumul privat.
Pe un drum de servitute in indiviza, ce deserveste 6 case, unul dintre cei 6 proprietari a montat un blocator metalic pentru a-si securiza locul de parcare din dreptul proprietatii lui. Desi nu incurca pe nimeni acest blocator, vecinul are dreptul sa blocheze o parte din drumul comun?. Daca eu, ca vecin, ii indepartez acest blocator, fara sa il iau, pot fi acuzat de vreo ilegaliate? Multumesc.
Vreau sa cumpar un apartament si pe planul de amplasament si delimitare al corpului de proprietate, apartamentul este pozitionat gresit in schita blocului. Documentul a fost intocmit in 2003 si a fost scos de la Agentia Nationala de Cadastru. Am inteles de la cadastristi ca acest document nu se mai intocmeste de cca 2 ani. Dar ce e de facut in situatia mea? Pot sa cumpar linistit apartamentul fara sa imi fie teama ca voi avea probleme la o eventuala vanzare?
Buna ziua,

am si eu o speta la care doresc raspuns daca se poate.
Am fost concediat in urma cu cateva luni pe motiv ca "postul a fost desfintat datorita necesitatii luarii unor masuri urgente care sa asigure reducerea cheltuielilor ca urmare a restrangerii si reorganizarii activitatii." Decizia mi-a fost inmanata la terminarea unei zile de munca cu solicitarea ca de a doua zi sa nu mai vin. Perioada de preaviz de 20 de zile a fost intrerupta de cateva concedii medicale.
In urma cu cca. o luna mi-a incetat CIM. In toata aceasta perioada, de cca. 3 luni, scurse intre momentul informarii mele ca voi fi concediat si incetarea CIM, firma (care este un SA cu peste 100 de angajati) nu a facut decat doua concedieri, in schimb a facut o gramada de angajari in posturi similare sau alte posturi pentru care aveam si eu pregatire. Mie nu mi s-a oferit nici o alternativa de post pe motiv ca nu exista, desi experienta mea ca si economist de peste 15 ani ma califica pentru multe dintre aceste posturi.
Eu stiu sigur ca motivele concedierii au fost strict personale, si au fost cauzate de o persoana din conducere care ma hartuia moral constant si care pur si simplu a vrut sa scape de mine.
Intrebarea mea e simpla - am vreo sansa de castig in instanta daca contest decizia de concediere?

Multumesc.
Buna seara,

in urma cu o luna am fost concediat cu preaviz pe motiv de restrangere activitate, lipsa comenzi. Am intrerupt perioada de preaviz cu un concediu medical, timp in care am aflat ca in firma au fost facute angajari, si mai mult, chiar in departamentul din care eu am fost concediat. Persoana nou venita a fost angajata cu o alta titulatura. De ce nu mi s-a propus mie acest post? Cat de legal este acest lucru si ce pot sa fac in continuare? Pot sa reclam acest lucru la ITM sau doar in instanta?
Multumesc,