am fost si la Primarie si mi s-a spus ca exista un program pe fonduri europene la nivelul primariei dar ca este nevoie de implicare din partea asociatiei pentru realizarea dosarului.se pare insa ca la nivelul asociatiei nu doreste nimeni sa se implice motivand mereu ca ei stiu ca"oamenii nu au bani si nu vor sa plateasca"
In luna mai 2016 am achizitionat un apartament situat la ultimul etaj(4) al unui bloc de locuinte.Desi am intrebat fostul proprietar,la momentul achizitiei, daca sunt probleme cu infiltratiile acesta mi-a spus ca nu sunt.La scurt timp (in luna iulie 2016) in urma unei ploi torentiale am constatat ca sunt probleme cu planseul si au aparut infiltratii in zona sufrageriei,bucatariei si balconului.Mentionez ca blocul are acoperis din tigla ceramica,dar aceasta prezinta deteriorari prin care se infiltreaza apa.Am adus la cunostinta asociatiei acest lucru si am depus o cerere de efectuare de lucrari de reparatii de urgenta,cerere care a fost inregistrata in luna august 2016.Nu s-au efectuat niciun fel de lucrari iar in luna ianuarie 2017 in urma unui viscol puternic,prin acoperis a intrat o cantitate insemnata de zapada care, desi am incercat sa o inlatur,a provocat din nou infiltratii.Am depus o noua cerere in februarie 2017,presedintele si vicele au venit si au constatat dar mi-au spus ca nu sunt bani pentru reparatii.Lucrurile s-au repetat in luna octombrie 2017,cand am avut din nou infiltratii si am depus o notificare de aceasta data prin care informam asociatia ca voi apela la un avocat daca tot nu se vor efectua reparatii.
Intrebarea mea este care sunt caile legale prin care pot obliga asociatia sa faca aceste lucrari si daca vreun avocat/jurist ma poate ajuta in acest demers.Mentionez ca locuiesc in Galati.
Mama mea doreste sa deschida o actiune de partaj succesoral in urma decesului parintilor ( mama decedata in 2001 si tatal decedat in 28.02.20012).
Fratele dansei a locuit in casa parinteasca in ultimii ani de viata ai tatalui si dupa aceea intre 2010-2014.
In urma demersurilor facute pentru stabilirea masei succesorale a aflat de la OCPI ca o parte din terenul detinut de parintii decedati a fost instrainat prin intermediul unui contract de vanzare-cumparare unei societati care a avut terenul in arenda tatal decedat fiind reprezentat de o persoana straina printr-o procura notarilala facuta in timpul vietii, contract ce este datat decembrie 2013,adica dupa aproape 2 ani de la deces iar alte parti au fost instrainate tot printr-o procura (alta),despre care dansa nu stie sa fi existat in timpul vietii tatalui.
In extrasul de carte funciara obtinut figureaza carti funciare doar pe terenurile vandute prin contractul de vanzare-cumparare amintit,terenurile instrainate prin procura nu au carti funciare.
As dori o recomandare referitoare la modul in care se poate restabili dreptul de proprietate asupra terenurilor si in ce conditii pot fi atacate in instanta documentele ce au stat la baza intrainarii terenurilor.
Multumesc.
si atunci cum ramane cu documentele solicitate pentru control intrucat neavand angajati nu avem nici fise de pontaj,decizie Revisal,regulament intern,etc.
in ceea ce priveste nepotul din pacate acesta a declarat in scris ca avea program de 4 ore pe zi in perioada concediului nostru(din 25.08 pana in 05.09) intrucat asa i-au indicat inspectorii ( i s-a spus ca fisa trebuie completata obligatoriu desi initial el a declarat ca nu stie ce sa completeze la rubricile respective)
as dori daca se poate sa-mi dati un sfat despre modul de abordare a problemei la momentul controlului astfel incat sanctiunea sa fie minima(din cate am inteles amenda poate fi de 10.000 ron !!!)
Am avut recent un control al ITM in perioada in care eram in concediu ,la punctul de lucru al societatii la care sunt administrator.Societatea nu are angajati si s-au solicitat o serie de documente( detasare personal,contracte de munca,pontaj pentru lunile aug+sept.,regulament intern si decizia Revisal.Problema a fost ca la momentul controlului in punctul de lucru se afla un nepot al meu care a fost pus sa completeze o fisa de identificare.Am amanat controlul pe motiv ca nu am avut timp suficient sa pregatesc documentele.Ce doresc sa stiu este daca societatea poate fi amendata daca nu are angajati la punctul de lucru si daca pot fi acuzat de munca la negru in ceea ce priveste prezenta nepotului acolo in momentul controlului.
Multumesc
va multumesc pentru raspuns si vin cu precizari suplimentare:
fapta consemnata in procesul verbal(care a fost semnat de mine) este depasirea unui vehicul prin incalcarea marcajului continuu al drumului,iar martorul consemnat in p-v si citat de instanta este soferul masnii pe care am depasit-o.
eu am adus deja in fata instantei (la al 2-lea termen) martorul meu care a infirmat cele consemnate in procesul-verbal incheiat insa judecatorul a prelungit in mod repetat acest proces pe motiv ca acest martor(cel consemnat in p-v) nu s-a prezentat
imi cer scuze ca nu am precizat de la inceput aceste lucruri si sper ca acum speta e mai clara.
doresc sa stiu daca un judecator intr-o astfel de cauza este indreptatit sa ceara petentului(mie in acest caz) sa plateasca o suma de bani pentru aducerea in fata instantei a unui martor ce apartine paratei(Politia Rutiera) si la cate termene ma mai pot astepta in caz ca martorul tot nu se prezinta.
nu am inteles mai nimic,dar va multumesc.
am crezut ca aici e un forum unde putem discuta liber(a se citi pe intelesul celor neavizati),faptul ca folositi acest limbaj profesional (de fapt citate din codul civil) cu care eu nu sunt deprins nu ma ajuta sa inteleg mai bine daca acest judecator poate sau nu sa-mi ceara sa platesc pentru aducerea unui martor care este impotriva mea la proces.
daca acest forum este doar pentru persoane cu studii juridice ar trebui mentionat.
in decembrie 2012 am facut contestatie la un proces verbal intocmit de Politia Rutiera prin care mi se suspenda permisul de conducere.dupa 2 termene la care nici reprezentantul Politiei si nici martorul pus de agentul constatator nu s-au prezentat instanta a dispus sa pun la dispozitia ei suma de 150 ron reprezentand cheltuieli pentru aducerea martorului la proces.as dori sa stiu daca e corect dpdv legal ca instanta sa-mi ceara sa platesc cheltuieli de deplasare unui martor care trebuie sa depuna marturie impotriva mea la proces.intre timp au trecut 4 termene,martorul tot nu s-a prezentat iar judecatorul a mai dat un termen si a dispus ca martorul sa fie adus cu mandat.ce se intampla daca nu pun suma de bani la dispozitia instantei si cate termene se mai pot da in astfel de cazuri.
multumesc
exista posibilitatea ca,pe langa contraventie sa mai platesc si cheltuieli de judecata?
jee spunea mai sus:
"in masura in care nu ati solicitat judecarea in lipsa, exista posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea cauzei."
ce sanse sunt?