avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate adalyfe

Activitate adalyfe

Răspuns la discuția Minori si familie
nu s-a terminat procesul inca, mai este doar un termen, in care eu vin cu dovezi ca minorul merge la scoala, si are rezultate f. bune la invatatura! copilul are doar 8 ani. eu am doar o pensie de gr.2, de 234 lei, atat, din care intretin si minorul. cum credeti ca se va termina, va majora judecatorul pensia copilului sau nu. eu am mers la judecator, sa faca dreptate! oare o voi gasi, sau nu! multumesc!
buna-ziua. ce s-a intamplat de anul trecut si pana acuma, ce s-a schimbat nou in legea pensiei intretinere, caci anul trecut mi-ati raspuns ca voi castiga in instanta pensie minor raportata la salariul minim, iar acuma nu imi dati deloc sperante ca voi castiga o pensie marita, raportata la salariul minim!..deoarece fostul sot nu mai lucreaza de 2 ani, si castiga un ajutor social de 136 lei lunar!.. se plange la judecator ca el nu are de unde sa plateasca o pensie mai mare de 34 lei cat imi trimite de 1 an de zile, ca nu are din ce mai trai,,dar copilul meu poate trai cu o pensie de 34 lei lunar!.. mi-a cerut judecatorul inscrisuri ca copilul urmeaza cursuri scolare,,dar presimt ca este in zadar toata stradania mea!.. voi castiga oare o pensie decenta, ca sa supravietuiasca si copilul meu,,sau se tine cont in instanta numai de venitul tatalui!.. multumesc ptr. un raspuns, as dori sa fie de la un avocat!..
Multumesc tuturor care mi-ati raspuns la mesaj!
in anul 2011 a fost obligat sa plateasca fostul sot 1/4 din venitul net realizat de acesta. la data respectiva era incadrat in munca, si a platit din salariul sau o patrime din salariul lui, dar la scurt timp a fost dat afara de la munca. apoi s-a angajat in alta uzina, si tot asa imi platea un sfert din salariu, inca vreo jumatate de an, apoi a fost bagat in somaj, a luat somaj 1 an de zile, dupa care, de cand a iesit din somaj, de 7 luni, imi trimite lunar suma de 34 lei lunar. l-am dat si in judecata din luna iulie, invederand instantei ca fostul sot nu mai are salariu, si am cerut pensia raportata la minimul pe economie, dar merge f. greu in instanta, nici acum nu am primit nici prima citatie, fiind un nou cod civil, judecatorul cere multe acte, etc. in instanta voi reusi macar acolo sa mi se fixeze o suma, sau si acolo voi intampina greutati. multumesc.
eu nu sunt apta de munca, am o pensie de handicap gradul 2, in valoare de 234 lei! fara drept de munca! cine ma angajeaza pe mine!!
buna-ziua. acum 4 luni am depus o plangere penala la Parchet pentru abandon de familie impotriva fostului sot, care imi trimite o pensie lunara de 34 lei, de 7 luni incoace,si pana acum. acum 4 zile am primit o rezolutie de la Parchet, cum ca nu este abandon de familie, si nu s-a dovedit termenul de rea-credinta, fostul sot dovedind ca beneficiaza de un ajutor social de 136 lei. copilul meu are 8 ani,si merge la scoala, eu neavand venituri, si facand eforturi disperate sa imi tin copilul in scoala, am fost la un avocat,si mi-a facut o contestatie la solutie, aratand ca solutia e nelegala si neintemeiata,sotul fiind apt de munca,si-a scos ajutor social,tocmai ca sa nu mai imi trimita pensia. ca urmare,am cerut o pensie minima . ce sanse am cu aceasta contestatie, va fi anulata rezolutia,sau nu. multumesc.
buna-dimineata. sunt o mamica din jud. Arges, am un fiu de 7 ani jumatate, este elev in clasa a 2a. sunt un caz social, imi cresc singura copilul, dinttr-o pensie de handicap de 234 roni, pensia mea de handicap, copilul primea o pensie alimentara din venitul tatalui, de 118 lei,fara alte venituri, alte venituri nu mai avem. anul trecut copilul meu a fost in clasa a 1 a, am facut cerere de bursa, care este in valoare de 27 lei lunar, aici la scoala locala din jud. Arges, Buzoesti. am facut cerere si de rechizite la copil, dar nu am primit nimica, in afara de bursa. as dori sa stiu cat este suma bursei de elev, oficial, sau nu este o suma unica, ci ea tine numai de administratia locala, si ce sa fac in privinta rechizitelor, ca am mare nevoie de ele si anul acesta pentru fiul meu. va rog sa ma ajutati. multumesc. mentionez ca fiul meu a promovat clasa, obtinand si un premiu ptr. rezultate bune la invatatura si purtare foarte buna. nici absente nu a avut. multumesc.
Buna-ziua. sunt o persoana incadrata intr-un grad de handicap gradul 2 definitiv. printre drepturile mele de handicap, stiu ca la legea 448/2006 as avea dreptul si la o locuinta din administratiile publice, s.a.m.d. eu locuiesc acum in casa parinteasca, in jud. Arges, impreuna cu mama mea in varsta de 68 ani, si cu fiul meu in varsta de 7 ani jumatate, elev in clasa a 2a, pe care mi-l cresc singura. am o pensie definitiva de 234 roni. as dori sa am casa mea, unde sa locuiesc impreuna cu fiul meu. am fost la primaria locala si am intrebat daca pot obtine o casa si eu, dar m-au refuzat. cum as putea obtine o casa si eu, unde sa merg sa fac o cerere in acest sens, cum sa procedez,va rog sa ma ajutati, cui sa ma adresez. am inteles ca as obtine cea mai mica chirie minima, la pensia pe care o am.; multumesc.
buna-dimineata. am un fiu de 7 ani jumatate, dintr-o rel.de concubinaj. tatal lui nu l-a recunoscut la nastere,l-am actionat in instanta aum 3 ani ptr. proces de paternitate, si pensie alimentara,deci in urma unui test de paternitate si a 2 martori am castigat procesul,intanta a constatat ca paratul este tatal minorului,si l-a obligat la pensie alimentara,si mi-a incuviintat si dreptul fiului meu de a purta numele tatalui sau,ca urmare am schimbat certificatul de nastere al fiului meu. trecand numele copilului meu pe numele tatalui sau. dupa proces, tatal copilului mi-a spus ca nu am castigat nimica, decat o pensie la copil, atat,si ca nu ii va da nimica fiului sau,referindu-se probabil ca la o camera,casa,,etc. pana acuma tatal copilului meu a locuit cu mama lui intr-un apartament, el mai avand o sora maritata la casa ei. vreau sa stiu daca atata timp cat traieste tatal fiului meu, ce drepturi are fiul meu ca singurul mostenitor legal, momentan nemaiavand si alti copii, sau numai dupa moartea tatalui sau va putea mosteni ceva, casa, pamant, etc. precizez ca tatal fiului meu are alta concubina, si daca i-ar trece ei pe numele ei tot,casa,pamant, ce drept ar mai avea fiul meu atunci, dupa moartea tatalui sau. ca banuiesc ca atata timp cat tatal lui traieste si nu vrea sa-i dea nimica, nu ar avea legea cum sa-l oblige sa-i dea! in afara doar de pensia alimentara, pe care de-abia o scot cu greu de la el! va rog sa ma ajutati cu un raspuns. si daca pe parcursul vietii, tatal lui ar mai avea si alti copii, atunci fiul meu ar avea drepturi egale de mostenire cu aceia!