avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate elenaboboc91

Activitate elenaboboc91

Buna ziua! Din sept 2013 am luat indemnizatie pentru cel de-al doilea copil al meu. Cand avea varsta de 1 an si 4 luni am nascut cel de-al treilea copil pentru care am luat suprapus un supliment iar cand cel de-al doilea a facut doi ani mi s-a dat indemnizatie crestere copil pentru cel de-al treilea, pe care inca o primesc, pana in ianuarie cand face 2 ani.

Intrebarea mea este: Ce drepturi am daca ma angajez mai devreme, tinand cont ca eu primesc indemnizatia pentru ca am frecventat cursuri de zi si apoi somaj si nu am fost angajata deloc? As vrea sa stiu si dupa vechea lege si dupa cea noua de la 1 iunie (daca mai are vreo relevanta vechea lege).

Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzarea/cumpararea unui pamant
multumesc mult pentru raspunsuri
Am vrut sa vand un teren cu o suprafata de 5000mp. Cel care a vrut sa cumpere isi dorea sa il imparta intre el si fratii lui de aceea latimea de 15m nu ar fi fost suficienta, ca statul ar fi dat o lege sa se faca si drum in astfel de situatii. Intrebarea este urmatoarea:
Ce latime trebuie sa aiba acest drum daca chiar trebuie construit si care este latimea minima a unui teren ca sa poti construi o casa pe el?
Multumesc
Muncesc in Spania (mama) si as vrea sa imi iau fata de 16 ani la mine. De ce acte am nevoie si unde anume se intocmesc aceste acte? Mentionez ca tatal este in Romania.
am 3 copii ( 4ani, 1 an jumate si 2 luni ). Pentru cel de-al doilea copil inca beneficiez de indemnizatie pana la 2 ani. Stiu ca am dreptul sa beneficiez de aceasta indemnizatie si pentru cel de-al 3-lea copil de cand implimeste al 2-lea copil 2 ani. Intre timp mi s-a spus sa fac o cerere pentru un supliment. Intrebarea mea este: Ce valoare are acest supliment? Ce suma de bani voi primi? Multumesc
am un copil de 1 an si 4 luni (sept 2013) pentru care iau indemnizatie de crrestere copil. am nascut din nou pe 6 ian 2015. mai am dreptul la indemnizatie si pt cel de-al doilea copil? daca da ce acte imi trebuiesc si unde trebuie depuse? multumesc!
multumesc mult pentru raspunsuri
am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur de 20 sept)si vreau sa imi depun dosarul pentru somaj ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil.de la facultate ma tot amana cu adeverinta care atesta ca am luat licenta.am facut o cerere si am cerut si numar de inregistrare.
in cat timp sunt obligati cei de la facultate sa dea aceste adeverinte de la data in care am dat examenul de licenta si in cat timp sunt obligati sa mi-o dea dupa ce am facut aceasta cerere?
si inca o intrebare: cat timp am la dispozitie ca sa imi depun dosarul de somaj ca sa pot beneficia si de indemnizatia de crestere copil? stiu ca am timp 60 de zile de la absolvire dar stiu si ca nu trebuie sa am intrerupere ci trebuie sa am 12 luni consecutive de contributie la stat.
multumesc mult pentru raspuns
somajul pentru absolventii de facultate este fix si ce suma? si cat timp se da?