avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate boldormiahi

Activitate boldormiahi

multumesc de raspuns

Am ocazia sa cumpar un apartament, de la cineva care a cumparat un etaj al unui bloc, care in trecut a functionat ca "pensiune".
Vanzatorul mi-a spus ca a inceput demersurile pentru dezmembrare si schimbarea destinatie spatiului din comercial in rezidential si ca imi vinde cota parte din tot pana cad ies actele.
Ce insemna asata?
cum pot sa stiu ca sunt acoperit. sau cum pot sa ma acopar pentru ca ulterior sa devin proprietarul a ceea ce am vazut fizic. ?
Care sunt riscurile in acest caz?
Multumesc!
Doresc sa deschid o pensiune insa cu tot procesul de rezerare/plata/acces/checkin/out automatizat si plati doar online. Am nevoie de o casa de marcat in acest sens avand in vedere ca nu o sa utilizez plata cash?
Mutare contor gaz si electricitate in caz de demolare.
Urmeaza sa demolez o casa si sa fac alta noua pe acelasi loc. Cum fac sa se mute contorul de curent si eventual cel de gaz pana la finalizarea lucrarii. Mai am oricum nevoie doar de curent in perioada urmatoare. Trebuie sa astept pana la demolare sau pot sa fac inainte. Oriucm as vrea sa le mut de pe casa pe gard si sa duc totul de acolo prin subteran. Ce demersuri trebuie sa fac. Inca nu am autorizatia de constructie/demolare.
Multumesc!
Doresc sa refac o casa bătrâneasca in Cluj Napoca, casa veche este la 20 cm de limita de proprietate cu parcela vecina care apare înregistrata ca proprietatea a "Statul roman ICRAL . Doresc sa obtin un acord de calcan pentru edificarea noii constructii. De la ce institutie si ce departament trebuie sa obtin acordul de calcan in acest caz?.
Multumesc!
Si daca situatia vecinului nu este clara? Terenul nu este intabulat pe nimeni nu se poate da de vecin. Ce se poate face in acest caz?
Casa Calcan - acord sau Nu
Am achizitionat un teren cu o casa veche - demolabila,
Parcela este ingusta 9.8m font, prin urmare doresc sa raman pe limita de proprietate.cu vecinul insa vreau sa ma retrag de la strada. Pe parcela vecina nu exista nici o constructie - insa eu as vrea sa fac calcan pe limita de proprietate.. Nu prea am cum sa dau de proprietarul vecin pentru ca nimeni nu stie nimic de el - nici macar la cadastru.
Am nevoie de acordul lui pentru constructia pe limita de proprietate avand in vedere ca e nu are nici un imobil care sa fie afectat?
Am achiitionat de curand un teren pe care intentionez sa construiesc o casa in calcan. Pentru asta am nevoie de acordul vecinului. Vecinul este un teren liber unde nu stiu cine este proprietar. De la cadastru au doar un numar topografic si nu exista CF sau alte date despre proprietar. prin urmare nu pot identifica proprietarul.
Oare cum procedez ca sa aflu al cui este. ?
Terenul este intravilan Eu am nr.19, 21 nu stiu al cui este si la 23 este o alta casa.
Multumesc anticipat pentru sugestii.
imobilul era liber de sarcini..Eu am achitat aceasta suma in Euro spre ei si o diferenta in RON. Contractul de vanzare cumparare contine si o promisiune de vanzare din partea lor spre mine pentru un alt teren invecinat a carui situatie nu e inca clara. Este posiil sa fie din aceasta cauza?
ce inseamna? Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare:27750 EUR

Am achizitionat recent un Imobil, casa si teren iar acum ca si proprietari in cartea funciara apar eu si sotia iar vechi proprietari apar la sarcini cu:
"Intabulare, drept de IPOTECA LEGALA, Valoare:27750 EUR"
Valoarea este aprox jumatate din suma pe care am platit-o.
Ce inseamna acest lucru, de ce mai apar in cartea funciara vechii proprietare. Tranzactia s-a intamplat acum 1 luna.la notar.