dadu_vlad a scris:
Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o hartie in care mi-au facut dosar penal si sunt fara drept de circulatie..adica fara valabilitate...cum as putea sa imi revad permisul si ce as putea face..sau daca mai este ceva de facut..va multumesc
De revazut o sa-l revezi dar e mult de asteptat...2-3 ani. Sa zicem ca o sa ai o sentinta peste 1 an, pana trimit ei permisul in Spania mai dureaza ceva, si tot asa.
Politia Romana nu poate anula permise straine, ci le trimit in tara emitenta cu propunere de anulare. Tara emitenta are legile ei de ex: Spania nu anuleaza permisele ci le suspenda de la 1 la 4 ani pentru alcool. Cel mai probabil cand o ajunge permisul acolo (DGT) ti-l vor suspenda pe 1 an urmand apoi sa faci un curs de reeducacion vial.
Daca pierzi toate punctele o sa ai din nou 8 (incepator - novel)
Singura cale de a putea conduce in UE (exclus Romania) este sa soliciti duplicat in Spania fie personal fie prin cineva (e nevoie doar de o hartie semnata personal)
[ link extern ]
O alta problema ar fi sa vorbesti cu politistul care are cazul sau cu seful politiei rutiere sa nu trimita permisul in Spania, ca apoi la finalizarea procesului sa-l poti recupera din Romania daca o sa obtii o amanare a aplicarii pedepsei...