avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate mishuletz

Activitate mishuletz

Bun găsit!
Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună nu avem copii.
S- a gândit sa facă un contract de donatie pe numele meu pentru locuința achizitionata impreuna, în timpul căsătoriei, pentru a fi la adăpost, în cazul decesului sau.
Copilul sau înțeleg ca este moștenitor rezervatar.
Ar fi vreo forma de donație, inatacabila?
Menționez ca, la desfacerea primei căsătorii, soțul meu nu a luat nimic material cu el.
Va multumesc pentru indrumari!

raluk0207 a scris:

De preferat ar fi sa îl găsiți și sa obțineți de la el fie o declarație de renunțare la succesiunea mătușii (dacă nu e interesat de nimic din ce a lăsat ea), fie o procura prin care sa imputerniceasca pe altcineva sa îl reprezinte la dezbaterea succesiunii (dacă are pretenții la moștenire). Sau sa participe personal.
Dacă nu il gasiti sau nu vrea sa colaboreze, va trebui sa dezbateti succesiunea pe cale judecătorească.
Va fi citat, iar dacă nu se prezintă, se va judeca în lipsa


Va multumesc tare mult!
Nu stie nimeni nimic despre varul meu, el nu a tinut legatura cu noi nicicum.
Trebuie sa il cautam noi ( nu stim nici daca mai traieste; nu au fost discutii sau certuri nicicum, doar ca nu a tinut legatura cu nimeni) , sau sa asteptam un interval de timp?

raluk0207 a scris:

Moștenitorii mătușii sunteți dvs, nepoții.
Nepotul de la unchi culege 1/2
Iar dvs și fratele 1/2 (adica 1/4 fiecare).
Dvs ați renunțat la moștenirea tatălui.
Succesiunea mătușii este distincta.

Dacă mătușa a lăsat vreun testament altcuiva, acela va culege întreaga moștenire.

Primul a murit unchiul ( cu un copil), apoi tatal meu ( 2 copii- eu si fratele meu), ambii renuntand la mostenire, pt a o favoriza pe matusa . Acum 5 luni s- a prapadit matusa ( fara urmasi directi).
Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Nu a renunțat nimeni în favoarea nimanui.
Nu exista renunțare în favoarea cuiva.
Dacă bunicii au avut 3 copii, și 2 au renunțat, ca efect al renunțării lor, a rămas doar unul (matusa)
E doar matematica: 3-2=1
Și în cazul dvs, la fel
2-1 =1

Care este ordinea exacta a deceselor tatălui, mătușii și a unchiului?

Bun gasit!
Se da următoarea situatie:
- bunicii mei au avut 3 copii: pe tatal meu ( acesta avand urmasi pe mine si pe fratele meu), unchiul ( acesta avand un singur copil) si matusa ( fara copii)
- dupa moartea bunicului, unchiul si tatal meu renunta la mostenire, in favoarea matusii
- matusa s- a prapadit de curand si, desi spusese ca a facut acte pt mine si fratele meu, nu am gasit nimic
- cui ii revine dreptul la mostenire, dat fiind ca ea nu a avut copii, ci doar 3 nepoti- eu, fratele meu ( tatal nostru renuntase in favoarea matusii) si varul nostru ( copilul unchiului care si el renuntase in favoarea matusii)
- precizez faptul ca eu si fratele meu i- am purtat de grija matusii, despre varul nostru nu stim nimic, el netinand legatura de 36 ani cu noi
- dupa moartea tatalui meu, eu am renuntat la mostenirea acestuia, in favoarea fratelui meu

Intrebare- cine are drept la mostenirea matusii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul acestui contract, copilul din prima casatorie poate veni la mostenire? Sau acest contract da drept DOAR celor doi nepoti, cu care se incheie acel contract?
Ne intereseaza ca proprietatea sa ramana celor doi nepoti si actul sa nu poata fi atacat. Inteleg ca testamentul nu ne asigura ca totul le ramane lor, caci poate fi atacat.
Noi vrem sa stim de la inceput ce act trebuie sa facem, astfel incat sa ne asiguram ca bunurile noastre raman celor doi nepoti pe care i-am crescut!
Bun gasit!
Sotul a mai fost casatorit, are un fiu din acea casatorie.
Noi nu avem copii impreuna, insa am crescut si intretinut doi nepoti.
Am vrea sa cumparam o casa care sa le ramana celor doi nepoti, dupa disparitia noastra.
Am citit despre testament si despre faptul ca poate fi atacat si ca nu indepartam de la mostenire fiul din cealalta casatorie.
Dorinta noastra, a amandurora, este sa ne asiguram din timpul vietii ca acea proprietate va ramane doar celor doi nepoti.
Am citit despre contractul de intretinere cu uzufruct viager.... acesta este in regula? Adica inseamna ca proprietatea va ramane DOAR celor doi nepoti?
Va multumim!
Tatal meu a fost internat pentru o urgenta chirugicala la un spital judetean. Acolo i-a fost amputat un deget si i s-a facut tratament o saptamana.
La externare, nu i-a fost validat cardul de sanatate, nu i l-a cerut nimeni! Ne- au spus doar sa venim a doua zi dupa hartii, caci nu le au gata. ! L-am dus in aceeasi zi la un alt spital de provincie, pt continuarea tratamentului. Acolo a fost internat pe baza cardului de sanatate.
Ne-am prezentat la spitalul judetean dupa hartiile de externare si ne-au spus ca nu i s-a validat cardul si ca nu isi pot deconta cheltuieli de 3 200 lei. Spitalul unde este acum internat nu ne poate da cu imprumut pt cateva ore cardul, sa il valideze cei de la primul spital... ce e de facut?
Va multumesc!
Sotia X are un copil dintr-o alta casatorie. Si-a refacut viata, dar nu are copii cu actualul sot. Fiecare dintre cei doi si-a facut cate o asigurare de viata, consemnand ca beneficiar pe sotul supravietuitor. Sotia X se prapadeste. Cine va incasa suma de pe polita de asigurare? Sotul Y, ori are drept si copilul doamnei X? Subliniez, pe polita e trecut ca beneficiar DOAR celalalt sot.