avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate indignat

Activitate indignat

In situatia in care unul dintre mostenitori detine certificatul de deces si refuza sa il prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii, cum se poate obtine un duplicat?
Notarul ne-a trimis la emitentul certificatului pentru a obtine un duplicat.
Evidenta populatiei din cadrul primariei sustine ca nu poate emite duplicatul decat notarului.
Unde ma pot adresa?
Răspuns la discuția Retrocedare terenuri
Refacem cadastrul și stapânim în acte terenul pe care în fapt îl folosește altcineva? Pentru ca și vecinul are titlu de proprietate acolo. Cum rezolvâm suprapunerea?
Un teren cu vegetatie forestiera a fost retrocedat persoanei X. La punerea in posesie s-au identificat si marcat pe teren limitele de proprietate si s-a facut o schita. Pe Procesul verbal de punere in posesie/Schita/Titlul de proprietate apar datele de identificare ale amenajamentelor silvice (UA, UP) corespunzatoare acelei perioade.
Persoana X intabuleaza terenul in baza unei schite cadastrale in coordonate Stereo 70 si vinde terenul familiei Y. La decesul sotului se face succesiunea la notar si mostenitorii raman proprietari in indiviziune timp de 7 ani. Pe toata aceasta perioada se plateste impozit si paza pentru padure.
Pentru iesirea din indiviziune se apeleaza la o firma de cadastru si.... surpriza!
Terenul nu este corect pozitionat pe hartile cadastrale, s-a trecut la alt sistem de coordonate ... bla, bla, bla, La repozitionare, daca se folosesc limitele trasate pe teren atunci nu mai corespunde UA/UP deci, nu se poate.
Daca se incadreaza in UA/UP, atunci se suprapune peste terenul pe care vecinul il stapaneste de peste 15 ani tot in baza unei retrocedari.
Mostenitorii se adreseaza primariei, care le raspunde ca problema trebuie rezolvata la cadastru, deoarece terenul este intabulat.
Avocatul angajat si platit tergiverseaza orice actiune. A reluat demersurile deja facute: adresa Primarie, solicitare la Oficiul de Cadastru (pentru toate a fost nevoie sa platim suplimentar diverse taxe) si acum ne trimite sa platim din nou unei firme pentru realizarea cadastrului.Ca si cum nu l-am platit si nu de aici am plecat. Dupa 6 luni ne intoarcem la momentul 0, poate ne plictisim si renuntam.
Chiar nu exista solutii pentru astfel de probleme? Vom ramane sa platim noi si urmasii urmasilor paza si impozit pentru o padure pe care vecinii au taiat-o de mult?
Răspuns la discuția Titular in invatamant
Radamante a scris:

Anexă la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 4895/10.11.2014

Art. 2 (1) Prin cadre didactice titulare în sistemul de învăţământ preuniversitar, în sensul prezentei Metodologii, denumite în continuare cadre didactice titulare, se au în vedere cadrele didactice care au contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.
(2) Statutul de cadru didactic titular în sistemul de învăţământ preuniversitar este dovedit prin documentele de numire/transferare/repartizare pe post/catedră şi prin contractul individual de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată între directorul/directorii unităţii/unităţilor de învăţământ şi cadrul didactic titular.
Art. 10. [definiţia legală a contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

1.Pentru a avea statutul de titular "legea" impune 2 conditii:
a. documentele de numire/transferare/repartizare pe post/catedră;
b. contractul individual de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată între directorul/directorii unităţii/unităţilor de învăţământ şi cadrul didactic titular.
2. Un cadru didactic are "decizii de transfer pe 3 scoli": A,B ,C.
3. Niciodata cadrul didactic nu a avut contract individual de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată cu scoala C , intrucat scolile A si B i- au asigurat norma de predare.
4. Deoarece nu a indeplinit si conditia referitoare la semnarea contractului mai este titular si "pe scoala " C?


Nu stie nimeni raspunsul la aceasta intrebare?
Răspuns la discuția Impozit pe teren dupa succesiune
Multumesc pentru raspunsuri. Speram sa gasesc o solutie, totusi.
Pot fi obligati ceilalti mostenitori sa iasa din indiviziune?
Se pot vinde sau dona cotele indivize de teren?
Răspuns la discuția Impozit pe teren dupa succesiune
Dar Codul Fiscal prevede ca
86. În situaţiile în care terenul se află în proprietate comună, impozitul pe teren se datorează după cum urmează:
a) în cazul în care fiecare dintre contribuabili are determinate cotele-părţi, impozitul se datorează de fiecare dintre contribuabili, proporţional cu partea de teren corespunzătoare cotelor-părţi respective;
De ce nu se inscrie la fiecare mostenitor in parte?
Daca in urma unei succesiuni se primeste o cota indiviza dintr-un teren, cum trebuie sa se declare la primarie pentru stabilirea impozitului datorat?
Eu am facut cererea in nume propriu, dar la primarie nu au fost de acord, ci au cerut sa inregistrez intreg terenul, pe numele tuturor proprietarilor.
Deci, ar trebui sa platesc eu impozitul pentru toti si apoi sa astept ca ceilalti coproprietari sa-mi dea partile lor.
E corect asa?
Dupa moartea mamei s-a dezbatut succesiunea conform testamentului.
In testament se mentiona ca toate terenurile ce vor fi retrocedate ulterior decesului ei vor reveni mostenitorilor in parti egale. Notarul nu a inclus aceste terenuri in succesiune deoarece nu existau inca titlurile de proprietate, ci doar procesele verbale de punere in posesie.
Au trecut mai mult de doi ani de la moartea mamei si acum am primit titlurile de proprietate. La suplimentarea succesiunii ni se cere sa platim impozit conform Art. 77 ind. 1 alin. 3 Cod Fiscal.
Mi se pare strigator la cer ca statul care a tergiversat peste 20 ani sa-mi retrocedeze bunurile cuvenite sa-mi mai ceara si impozit.
Ce se poate face?
Cui sa ma adresez?