avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate steluta1977

Activitate steluta1977

Buna ziua
Acum 4 ani de zile, mama mea a murit iar pe sora mea (cu hándicap grad 1 de când sa născut), am luat-o cu mine in Spania deoarece eu sunt stabilita de mai bine de 20 de ani acolo.

Am făcut demersurile necesare pentru înlocuire de tutor, dar in momentul când am fost la pensie pentru ai depune aceasta suma intr.-un cont bancar, mi s-a spus ca daca o iau pe sora mea din tara, nu mai are dreptul la nici o pensie.
As vrea va rog frumos, daca se poate sa îmi confirmați daca acest lucru este adevarat.
As vrea sa adaug, ca in Spania nu i-au dat absolut nici un ajutor.
Mulțumesc anticipat.
Discuție Succesiune
Buna ziua

Bunicii mei au murit (au mai mult de 10 ani) si averea lor corespunde tatalui meu care a decedat si sorei lui. Ea vrea ca noi copii tatalui ( noi nu am stiut ca avem dreptul , ea a stat acolo in casa bunicilor , noi crezand ca bunicii i-au lasat totul ei )sa semnam sa ii lasam ei totul si noi nu vrem , ea ne-a citat dar eu nu pot sa ma prezint locuiesc in strainatate. Ce pot face in cazul acesta?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Sentinta de divort din Spania
va multumesc la toti,
Răspuns la discuția Sentinta de divort din Spania
multumesc, si ce acte trebuiesc prezentate, si daca prezenta fostilor soti este necesara, sau putem imputernici pe cineva?
Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu mi-au spus ca e buna iar acum mi sa spus ca nu, ca prima data trebuie sa ne ducem la un judecator roman si acolo sa se faca un nou proces, (eu m-am casatorit si am divortat in spania).
multumesc frumos, am crezut ca nu o sa mai ai voie sa vi in spania, dar vad ca cel mai bine e sa te predai de buna de voie.
Buna ziua, ce se intampla daca esti dat in urmarire generala in spania si tu "pleci" in Romania? te poate cauta si intoarce in spania sa ispasesti pedeapsa? va rog daca puteti sa imi dati un raspuns
multumesc
Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de la consulat mi-au spus ca trebuie sa cer in romania un certificat cu mentiunea de casatorita si divortata ca sa pot face actele copilului. V-as ruga din suflet daca cineva poate sa ma informeze ce acte trebuiesc si ce pasi trebuie sa fac.Va multumesc