Conditionat de anumite aspecte din sesizare,aveti posibilitatea sa adresati plangere impotriva autorului sub aspectul savarsirii infractiunii de declaratie mincinoasa
Cod penal art 259
Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Buna ziua. Am o mașină (rablă, nu circulă nimeni cu ea) înmatriculată pe numele meu. Acum 6 luni mi-am schimbat domiciliul în alt județ, dar am omis să o reinmatriculez pe noua adresă. Inițial mă gândeam să o casez prin programul rabla, dar tocmai am realizat că ar trebui reînmatriculată înainte de a putea fi casată. Există vreo posibilitate de a o scoate din circulație fără a fi nevoie să o înmatriculez pe noua adresă?
HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă. (ITM)
Ce fel de accident? Ce fel de daune? Ati suferit vatamari sau doar v-ati avariat autoturismul cu un alt sofer care a fost vinovat?
E necesar sa oferiti detaliile astea importante, daca vreti sa primiti un raspuns eficient.
in principiu, formulati in scris cerere de despagubire in baza Legii nr. 132/2017. Daca nu va raspund inauntrul termenului, ii dati in judecata.