avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate COVASA

Activitate COVASA

Bună seara, vreau sa expun următoarea situație: am primit acasă un plic de la autoritățile Austriece responsabile cu vinetele. La data de 22 04 2023 ( acum 8 luni ) ei pretind ca am tranzitat Austria cu vignieta necorespunzătoare categoriei de vehicul pe care o conduceam ( conduceam un turism sub 3,5 t) drept urmare am de plată 300 €. De atunci tranzitează Austria cu același turism fără probleme. Menționez ca aveam vigneta achită ( cu sticker pe parbriz sau la automatele din păcate-fără sticker). În documentul primit se menționează ca nu am dreptul la nici un fel de contestatie. Eu nu mai dețin nici un bon sau cotor de la acea dată. Întrebarea mea este dacă eu nu plătesc ma pot executa silit pe conturile de România? Exista vreo metoda sa le cer dovezi sau poze ? Menționez ca sunt mulți în situația mea ! Mulțumesc anticipat !
Mulțumesc de răspuns! Ar trebui sa aștept sa primesc hârtia cu n.u.p. și după sa adresez plângerea de declarație mincinoasă?

ynocentta a scris:

Conditionat de anumite aspecte din sesizare,aveti posibilitatea sa adresati plangere impotriva autorului sub aspectul savarsirii infractiunii de declaratie mincinoasa
Cod penal art 259
Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Bună ziua, mi s-a făcut o plângere penală de amenințare nefondată care bineînțeles va fi un n.u.p. Vreau sa întreb, pe ce motiv as putea chema în judecată persoana care mi-a făcut plângerea ( civil sau penal) ?
Bună ziua. Vă expun pe scurt următoarea situație :Engie gaze mi-a trimis un act aditional prin care îmi comunica va imi va mari pretul la gaze cam cu 80% din 15 ianuarie. Ei pretind să semnez hârtia si sa o trimit lor. Ce se va întâmpla dacă nu o semnez!?
Se radiază prin casare. Contactați un centru de fier vechi, o predați, va da certificat de distrugere, cu acela o radiații de la fisc și poliție (cu plăcuțele) Mai e o variantă dacă faceți dovada deținerii unui teren pentru depozitare se poate radia la cerere.

Surubu a scris:

Buna ziua. Am o mașină (rablă, nu circulă nimeni cu ea) înmatriculată pe numele meu. Acum 6 luni mi-am schimbat domiciliul în alt județ, dar am omis să o reinmatriculez pe noua adresă. Inițial mă gândeam să o casez prin programul rabla, dar tocmai am realizat că ar trebui reînmatriculată înainte de a putea fi casată. Există vreo posibilitate de a o scoate din circulație fără a fi nevoie să o înmatriculez pe noua adresă?

Răspuns la discuția Firma de transport marfa
Poți face leasing, cu condiția sa te accepte firma de leasing. În mare parte nu acceptă firme noi. Pentru licență nu este nevoie de cei 9000 €, trebuie plătită o asigurare.
Nu puteți să primiți dumnevoastră indemnizația, doar soțul. Orice abuz al
,, patronului" poate fi reclamat la ITM. Chiar dacă ii va închide contractul tot va primi indemnizația.
Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă. (ITM)

Bună ziua. Am nevoie de o lămurire de la un expert. Firma la care am lucrat refuză să îmi elibereze adeverința de venit pentru a întra în concediu de creștere a copilului. Face aceasta pentru ca am demisionat fără preaviz pentru că nu au respectat CIM. Care este termenul legal în care ei trebuie sa îmi elibereze această adeverinta? Trebuie sa formulez o petiție la ei? Trebuie să primesc număr de înregistrare? Dacă refuză cui trebuie să mă adresez? Mulțumesc!
Bună seara, un accident ușor fără victime cu avarii. Din câte am citit ei trebuiau sa ma notifice în 5 zile, dar au trecut 55 de zile și nu au făcut nimic. Către cine sa fac plângere? Mulțumesc!

Stoean Lavinia-Cătălina a scris:

Ce fel de accident? Ce fel de daune? Ati suferit vatamari sau doar v-ati avariat autoturismul cu un alt sofer care a fost vinovat?

E necesar sa oferiti detaliile astea importante, daca vreti sa primiti un raspuns eficient.

in principiu, formulati in scris cerere de despagubire in baza Legii nr. 132/2017. Daca nu va raspund inauntrul termenului, ii dati in judecata.