avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate mihaypavel

Activitate mihaypavel

Revin, poate ma ajuta cineva cu experienta in domeniul insolventei/falimentului.
Lichidatorul unei societati aflata in faliment concediaza toti angajatii, cu exceptia directorului societatii. Acestuia i se mentine de catre lichidator functia si salariul (maaare), chiar daca societatea nu mai are activitate.
In 6 luni de la intrarea societatii in faliment se evalueaza patrimoniul societatii, se organizeaza licitatii, insa nu se valorifica decat cateva bunuri, iar banii incasati sunt folositi pentru plata cheltuielilor curente: utilitati, salariu director si onorariu lichidator.
Mie- fost salariat inscris in tabelul creditorilor- nu mi se par corecte aceste cheltuieli generate de pastrarea in activitate a directorului, in conditiile in care nu mai are aceleasi sarcini si responsabilitati si nici acelasi timp de lucru, ba mai mult, nu este interesat sa se vanda bunurile societatii falimentare in timp scurt, deoarece ii convine situatia.
De aceea va rog sa va exprimati opinia in legatura cu urmatoarele intrebari:

1. Cui trebuie ma adresez pentru remedierea situatiei si ce temei legal as putea invoca?
2. Lichidatorul este din alt oras, poate fi acesta un motiv legal pentru pastrarea unui salariat de lux in localitatea unde se afla societatea pe care trebuie sa o lichideze? Daca chiar este necesar un ajutor, nu ar trebui sa-l angajeze si sa-l plateasca societatea prestatoare de servicii de lichidare judiciara?
3. Creditor majoritar al acestei societati este statul, prin Directia Generala a Finantelor, as putea sesiza acest creditor sa solicite punct de vedere in Adunarea Generala a Creditorilor?
4. Eu, creditor cu 0.000001% din valoarea totala a creantelor ma pot prezenta in Adunarea Generala a Creditorilor sa solicit stoparea cheltuielilor inutile?
5. Care pot fi represariile? Pot pierde definitiv banii pe care mi-i datoreaza societatea?
Răspuns la discuția Sporuri Revisal
Ce se intampla cu sporurile celor care au incetat activitatea anterior datei de finalizare a statului de plata? Practic incetarea a fost operata in Revisal cu data de 07.05.2016, deci contractele nemaifiind active la data de 16.05.2016 nu pot fi modificate.
Răspuns la discuția Sporuri Revisal
Am mai intrebat si alti colegi, fiecare procedeaza in moduri diferite, voi solicita un punct de vedere de la ITM si voi comunica pe forum.
Răspuns la discuția Sporuri Revisal
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Sporuri Revisal
Orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare. Putem fi amendati ca nu am respectat termenul de completare si transmitere?
Discuție Sporuri Revisal
Buna ziua,

In cadrul unei societati de productie cu peste 250 angajati se acorda spor de noapte si spor de week-end. Desi nu apar in contractul de munca, ci doar in Contractul Colectiv, in Revisal sporurile au fost declarate lunar, ca si valoare, ori de cate ori s-a modificat statul de plata, cel mai devreme la data de 15 a lunii urmatoare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Avand in vedere ca statul de plata pentru luna aprilie 2016 este gata abia pe 16 mai 2016, este corect sa se consemneze in Revisal ca data a modificarii sporurilor data de 16 mai 2016 sau data de 1 aprilie 2016? Pentru ca daca este corect sa completam data de 01.04.2016, este evident ca transmiterea Revisal cu modificarile aferente se poate face cel mai devreme in data de 16 mai 2016, incalcandu-se termenul de transmitere.

2. As vrea sa fac act aditional si sa trec aceste sporuri in Revisal in forma procentuala. Este corect sa declar spor de noapte in procent de 25%, in conditiile in care suma variaza de la luna la luna?


Buna ziua,
Am declarat-o pe mama mea ca si coasigurat la serviciu, dar in luna ianuarie a acestui an s-a pensionat pe caz de boala, iar pensia stabilit de Casa de Pensii este de 180 lei. Pot beneficia in continuare de deducere la impozit pentru ea?
Buna ziua,

Ma aflu in concediu pentru crestere copil pana la data de 15 august 2015. Anul acesta am absolvit facultatea si as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj ca si absolvent, dupa ce copilul implineste 2 ani.
In contractul meu de munca scrie la rubrica Locul Muncii: sediul societatii. Acum ca sediul s-a schimbat, pot fi obligat sa plec la noua locatie?