avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate valeriu77

Activitate valeriu77

Succesiune. Suntem doi frati si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului parintilor. Din motive obiective am convenit de comun acord ca unul dintre noi sa mosteneasca mai mult decat celalalt, respectiv cote de 60 % si- 40 % . Poate notarul sa stipuleze acest lucru in certificatul de mostenitor ?
Declara-l furat si anunta politia ca banuiesti la cine e.
Răspuns la discuția Pierdere apa de 20 milioane lei
cyan ai dreptate, dar ca sa faca legatura cu instalatia ta tot cei de la firma respectiva au montat cotul de dupa contor. sunt intro situatie asamanatoare, dar eu am pierderi mult mai mici
Suntem doi frati si vrem sa deschidem succesiune in urma decesului parintiilor nostri (unul in 1996 altul in 2013). Sora mea este plecata in SUA (perioada nedeterminata) si vrea sa stie ce acte trebuie sa-mi trimita pentru a putea sa o reprezint la notar.
Răspuns la discuția Act de proprietate, succesiune
OK, dna Romascanu! Cum pot sa-l determin pe notar sa ,,taie tortul`` cum vrem noi ?
Răspuns la discuția Act de proprietate, succesiune
Sunt intr-o situatie asemanatoare, eu si sora mea vrem sa deschidem succesiune in urma decesului parintilor si desi noi am convenit, de comun acord, ca unuia i se cuvine o cota mai mare decat celuilalt, notarul ne-a spus ca in urma actiunii de succesiune el trebuie sa acorde fiecaruia jumatate din masa succesorala, urmand ca dupa aceea unul dintre frati sa faca act de donatie catre celalalt conform intelegerii initiale!!!
Mi se pare aberant... dar asta e !
Suntem doi frati si dorim sa deschidem succesiune in urma decesului parintilor nostri. De comun acord am hotarat ca masa succesorala (teren intravilan cu casa de locuit) sa nu o impartim in cote egale, unuia urmand sa-i revina un procent mai mare (ex: 60%). Cum putem proceda in acest sens?