nu este vorba de ore suplimentare,caci se acorda un liber in plus fata de cele 2 zile libere prevazute de lege.Dar si in aceste conditii as dori sa stiu daca mi se poate impune sa lucrez 8 ore intr-o zi dac a nu sunt de acord.In contractul de munca este stipulat timp de lucru inegal,dar chiar si asa sa fac o norma dubla mi se pare ca nu este ok. Multumesc.
Sunt angata Part time cu 4 ore.Umeori sefii ma obliga sa prestez 8 ore in ideea ca imi dau o zi libera.Din punct de vedere legal este corect daca eu nu sunt de-acord?
Da,dar asta era intrebarea care este procedura ca promitentii vanzatori ca sa poata inscrie in CF?Ar putea exista vreo-un impediment in inscrierea lor in CF,care sa ma afecteze pe mine ca promitent cumparator?
Buna ziua!Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil la notar.In antecontract ,notarul a cerut notarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare in cartea funciara.Am primit azi raspunsul de la ANCPI.Se mentioneaza refuzul inscrierii deoarece dreptul de proprietate inscris in CF este in favoarea familiei de la care au cumparat casa,actualii proprietari.Ce trebuie sa faca actualii propritari pentru a putea fi inscrisi in CF?
Cum ma poate afecta asta pe mine ca si promitent cumparator,care am incheiat un antecontract ,dar promitentul vanzator nu este inscris in CF?Va multumesc.
Buna ziua!Doresc sa achizitionez un imobil si detin aproximativ jumatate din suma,restul urmand a fi achitat prin credit ipotecar.Cum este mai avantajos pentru mine ca si cumparator: sa fac un antecontract de v-c sau direct un contract de v-c cu clauza in care sa specific termenul pana la care ma oblig sa platesc cealalta parte din suma?Ce taxe si comisioane trebuie sa platesc in ambele cazuri?Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.Mai am o nelamurire in legatura cu creditul luat deja de tata.Daca acesta este facut in timpul casatoriei este legal sa-l obtina,fara consimtamantul mamei?Si o alta intrebare,tata poate dispune dupa bunul plac de credit fara sa-l imparta cu mama?
Buna ziua!
Parintii mei sunt in urmatoarea situatie:sunt casatoriti de peste 40 ani.Mama sufera de ciroza hepatica stadiu avansat si este in pensie de boala.Tata doreste despartirea sau divortul dar mama nu este de acord.Tata a facut un credit imens fara consimtamantul mamei.Este legal?In caz de divort ,deoarece mama are o pensie foarte mica iar tratamentul medical este mult peste venitul ei,poate obtine in instanta o pensie de intretinere de la tata?Daca da,ce procedura ar trebui urmata si cam cat ar putea reprezenta aceasta?Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns.Ramane aspectul ca administratorul refuza sa se implice sub orice forma,motivand ca toate apartamentele sunt proprietate personala.Cum poate fi motivat sau obligat sa -si respecte atributiile in calitate de administrator?
Buna ziua!
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc de 4 etaje.Vecinul de la etajul 4,de pe coloana mea,are o defectiune la instalatia sanitara,care produce efecte negative pana in apartamentul meu.Proprietarul apartamentului cu defectiunea refuza sa o repare,cerand sa platim toti de pe coloana.Administratorul refuza orice contributie a sa in solutionarea problemei.Va rog spuneti-mi ce pot sa fac in aceasta situatie?Doresc sa adaug ca proprietarul apartamentului cu defectiunea recunoaste ca la el este defectiunea dar spune ca pe el nu il afecteaza si ca n-au decat sa o repare cei agectati.Va multumesc.
Buna ziua!O persoana este pensionata de 6 luni,pe caz de boala cu drept de munca de 4 ore.Firma unde munceste da faliment.Avand calitate atat de angajat,dar beneficiind si de pensie,are dreptul la indemnizatia de somaj?Multumesc anticipat.