avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate gabordorina

Activitate gabordorina

Aceasi problema, doar ca eu nu am platit decat facturile scadente (tot in Arad) iar cand am spus ca doresc sa platesc si taxa de reconectare m-au conditionat ca trebuie sa semnez un contract de garantii. Ce nu inteleg eu este faptul ca in contractul semnat cu cei de la Eon nu este stipulat la Cap Plati nici o garantie ci doar penalitati de intarziere si taxa de reconectare . NU GARANTII ! Consider un abuz faptul ca incearca sa imi vare sub nas un nou contract. Deci ei nu au cum sa perceapa acea garantie decat daca tu semnezi acel contract, deci prin acordul partilor esti de acord. Partea ,,frumoasa" este ca te santajeaza si nu vor sa iti dea factura pt taxa de reconectare care este perfect legala si cuprinsa in contract . Eu am depus o plangere la Protectia Consumatorului Arad pt nerespectarea conditiilor contractuale.
In concluzie daca nu exista clauza privind garantia, nu exista nici obligatia de plata decat printr-un act aditional.
Buna ziua,

Legat de acest controversat subiect am urmatoarele nelamuriri : Daca eu cumpar o societate cu acest obiect de activitate (pt ca nu pot infiinta dupa cum se stie ) si angajez un jurist (sau mai multi), pot desfasura activitatea in mod legal ? Respectiv pot incheia contracte cu societati comerciale pe care sa le reprezint ?

Va multumesc
Buna ziua,

Firma mea este in reorganizare judiciara. Am inteles ca daca doresc sa imi recuperez debitele, fiind in reorganizare nu platesc taxe.
Doresc sa inaintez o actiune in instanta cu un debitor, iar in contract la Litigii este trecuta Camera de Comert nu Tribunalul.
Intrebare : Platesc taxe de timbru ?

Va multumesc !
Cu stima,
Dorina Gabor
Răspuns la discuția ACORDUL VECINILOR !!!!
INCREDIBIL ! Ce oameni ! Nu inteleg de ce se dau asemenea drepturi . Consider ca atunci cand deranjezi sa fii reclamat nu sa ti se impuna de catre oarecine sau oricine ce sa faci. Nu se poate sa ramana asa. Atatea conflicte .... si in fond pt ce ....
va tin la curent cu demersurile .

Va multumesc
Multumesc mult !!! Sa stiti ca si cei de la Oficiul Registrului Comertului pun accent pe acordul vecinilor mai ales daca e perete comun. Desi corect ar fi ca vecinul sa faca plangere doar daca e deranjat in vreun fel. Acest vecin e clar rau intentionat atata timp cat nu motiveaza clar de ce nu e de acord. Si el la randul lui poate fi client la un fast food si ar trebui sa isi puna intrebarea in ce fel deranjeaza el ca si client cand intra sa ii cumpere copilului un hamburgher. STUPID !!!!
Totusi nu se poate gasi o cale de mijloc cu acest drept al vecinilor. Mie personal mi se pare un abuz de drept atata timp cat nu ii deranjezi cu nimic.
Va multumesc pentru raspuns !
E atat de delicat acest aspect cu acordul vecinilor. Totusi daca deschid fara acordul acestui vecin, care se vede clar ca este intentionat negativ, ce urmari pot avea ? Nu il pot determina in nici un fel sa isi dea acordul ? Eu optez pe cale amiabila...... dar se pare ca nu se poate. Nu vrea si basta . Sau ar fi mai indicat sa obtin acordul inainte de a depune actele la ORC ?
Daca ramane ,, Gica contra " , va trebui sa inchid ,,pravalia", fiindca din toti numai el nu este de acord ? Nu este abuz de drept ? Adica un vecin decide ce activitate poate functiona intr-un spatiu comercial pentru construirea/ modificarea caruia si-a dat acordul la notar? #-o Repet nu e program non stop, nu se servim bauturi alcoolice !
Pot sa ii fac o notificare printr-un avocat si sa ii cer asa acordul, iar in caz de refuz sa deschid actiune in instanta impotriva lui ? Nu inteleg motivele pentru care refuza. Nu il deranjam in nici un fel . Stiu ca supararea lui e fata de proprietar. Invidia ca acesta face bani si el nu. Iar modul in care il poate sacai pe proprietar e acesta sa nu isi dea acordul . De ce sa am eu de suferit ? Nu e razboiul meu !!!
Sunt si presata de timp si in plus platesc chirie !!!!

Cu multumiri,
Dorina Gabor
Buna ziua,

Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru modificarea cladirii/constructiei. La adresa respectiva : strada ..... x , nr. 9, sunt patru apartamente din care unul este acest spatiu. Doi vecini si-au dat acordul, iar unul nu. Mai precis cel din dreapta cu care am perete comun. In stanga e o alta societate care si ea si-a dat acordul (nu stiu daca era necesar ).
Am hotarat sa dublam peretele comun ca in cazul unei reclamatii din partea acelui vecin sa facem dovada bunei intentii ca nu dorim sa deranjam sub nici o forma. Precizez ca activitatea este un fast - food, fara bauturi alcoolice, fara program non stop.
Intrebare : Daca acest vecin imi face reclamatie, iar eu dovedesc ca peretele ,,comun" este format din ,,2 pereti", cine are castig de cauza ?

Va multumesc,
Dorina Gabor
Răspuns la discuția ACORDUL VECINILOR !!!
Va multumesc pentru raspuns, dar daca sunt doua ziduri se cheama ca nu mai este unul singur si comun, nu-i asa ? E atat de delicat acest aspect cu acordul vecinilor. Totusi daca deschid fara acordul acestui vecin, care se vede clar ca este intentionat negativ, ce urmari pot avea ? Va trebui sa inchid ,,pravalia", fiindca din toti numai el nu este de acord ? Nu este abuz de drept din moment ce fac dovada bunei intentii prin dublarea acestui zid ? Precizez, ca mai mult il deranjeaza pe acest vecin masinile de pe strada, aceasta fiind intens circulata si nu acest fast food. La zgomotul de pe strada nu se poate opune, dar la o activitate cu program normal i se da acest drept . Adica un vecin decide ce activitate poate functiona intr-un spatiu comercial pentru construirea/ modificarea caruia si-a dat acordul la notar? Normal era de la inceput sa precizeze ce activitate se poate desfasura in acel spatiu si sa faca un acord scris cu proprietarul, nu daca se supara pe proprietar sa aibe de suferit si chiriasii.

Cu multumiri,
Dorina Gabor
Buna ziua,

Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru modificarea cladirii/constructiei. La adresa respectiva : strada ..... x , nr. 9, sunt patru apartamente din care unul este acest spatiu. Doi vecini si-au dat acordul, iar unul nu. Mai precis cel din dreapta cu care am perete comun. In stanga e o alta societate care si ea si-a dat acordul (nu stiu daca era necesar ).
Am hotarat sa dublam peretele comun ca in cazul unei reclamatii din partea acelui vecin sa facem dovada bunei intentii ca nu dorim sa deranjam sub nici o forma. Precizez ca activitatea este un fast - food, fara bauturi alcoolice, fara program non stop.
Intrebare : Daca acest vecin imi face reclamatie, iar eu dovedesc ca peretele ,,comun" este format din ,,2 pereti", cine are castig de cauza ?

Va multumesc,
Dorina Gabor - Arad