Am nevoie va rog de cateva sfaturi:
Dupa cum am scris mai sus debitorului i-a fost admisa contestatia la executare silita si a fost anulata executarea silita pentru ca executorul s-a bazat pe sumele indicate de mine- creditor fara sa fie in posesia vreunui act- venit salarial al debitorului la care sa raporteze acel procent de 33% pensie de intretinere.
Intre timp- in urma demersurilor facute de catre executor la firmele indicate de mine....s-a intrat in posesia contractului de munca al debitorului, deci al unor venituri reale (care coincid cu sumele indicate de mine).
In apel ma pot folosi de aceste noi dovezi??? adica acest contract de munca care i-a parvenit executorului dupa ce a fost admisa contestatia???
Sau voi pierde sigur si apelul deoarece se ia in considerare doar ce exista in dosarul de executare in momentul inceperii executarii silite?
Dati-mi cateva sfaturi va rog...ce ar trebui sa fac, deoarece in ianuarie am prima infatisare la apel si trebuie sa platesc taxa de timbru de 500 lei.
Revin cu noutati: Instanta a admis cererea fostului sot de reducere a pensiei de intretinere de la 33% din venitul net realizat la 33% din venitul minim pe economie.
Deci s-a modificat nu procentul ci raportarea acestuia la un alt venit.
Sunt putin uimita: el nu a dovedit cu nimic lipsa veniturilor...a depus in instanta un contract de munca incheiat din anul 2010, eu am depus un contract de munca de al lui care s-a incheiat in 2013 dar in care se specifica clar ca este cu durata de 2 ani si cu reinnoire automata.
De asemenea tot pentru dovedirea faptului ca munceste in afara tarii am solicitat sa i se cerara copie dupa pasaport...acolo se vedeau vizele de munca, deoarece el lucreaza in tari care nu sunt membre UE. Nu a solicitat nimic Instanta...pur si simplu i-a admis cererea.
Am nevoie de sfaturi, va rog...ce sa fac??? are rost sa fac recurs?????
Eu mi-am inchipuit ca daca pensia de intretinere este stabilita in procent, nu se modifica la presupusa lipsa a veniturilor.
Va rog un sfat.
Am inceput executarea silita a tatalui copiilor pentru ca nu a achitat integral pensia de intretinere. In hotarare are stabilit 33% din venitul net realizat iar el a achitat timp de 3 ani 33% din venitul minim pe economie, desi a muncit in afara tarii cu contract de munca.
Executorului judecatoresc i-am dus o copie dupa un extras de cont pe o luna unde figura debitorul cu un salariu de 2000 euro, salariu din care ar fi trebuit sa dea 33%.
De asemenea i-am spus executorului ca la Parchet in dosarul penal pentru abandon de familie exista extras de cont cu salariile lui de 2000-3000 de euro pe o perioada de 2 ani. (eu am studiat dosarul penal si am facut o socoteala a sumei restante). De asemenea s-a stabilit o suma care reprezinta creanta- suma stabilita pe baza salariilor existente in extrasul de cont de la Parchet, iar executorul a facut nenumarate demersuri catre Parchet pentru a intra in posesia acelui extras de cont. Parchetul nu a dat niciun raspuns.
Intre timp debitorul a deschis proces in care contesta executarea silita motivand ca nu e de acord cu creanta dar nefacand dovada veniturilor lui decat cu un inscris de la ITM (desi eu am specificat ca nu lucreaza in tara ci in afara tarii).
Judecatorul a acceptat contestatia si a solicitat anularea tututor actelor de executare silita pe motivul ca eu- creditoarea si nu executorul a stabilit cuantumul creantei.
Citez: " deoarece nu executorul a stabilit creanta ci a procedat la urmarirea silita pe baza sumei mentionate exclusiv de creditoare, arbitrar si in absenta unei operatiuni de determinare concreta a intinderii creantei"- astfel a fost incalcat art. 663 al 1 si toate actele de executare silita sunt supuse nulitatii"
Mentionez ca executorul a solicitat extras de cont de la Parchet, a solicitat contractul de munca al debitorului de la o firma de leasing - contract in posesia caruia a intrat executorul dar dupa inceperea contestatiei la executare.
Dati-mi un sfat va rog ,,,ce pot face in apel.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare: are vreo relevanta daca in intampinare atasez condamnari ale reclamantului din trecut pentru abandon de familie (amenda penala- pentru ca a ajuns dosarul in instanta) sau mentionez faptul ca si in prezent s-a inceput urmarirea penala tot pentru abandon de familie???
Si in trecut a mintit ca nu realizeaza venituri, dar a fost descoperit cu venituri, la fel cum minte si acum cand doreste ca pensia de intretinere sa se raporteze la venitul minim pe economie.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Din 2011 exista o Hotarare prin care s-a stabilit ca si pensie de intretinere un procent de 33% din venitul net realizat.
Desi trebuia sa dea acest procent din venit, fostul sot a raportat mereu pensia de intretinere la minimul pe economie, adica achita 330-350 lei/liuna, asta in conditiile in care castiga 3000-4000 de euro. Dovada acestor venituri consta in contract de munca din perioada 2011-2013 unde se specifica acest salariu.
Acum, in luna iulie 2015 acesta a introdus o cerere in instanta de reducere a pensiei de intretinere de la 33% din venitul net realizat la 33% din venitul minim pe economie. Prin aceasta cerere el doreste sa poata plati in continuare la minimul pe economie fara sa mai raspunda penal pentru infractiune.
Eu trebuie sa fac intampinarea si nu stiu sincer cum sa cer: as solicita ceva de genul: resping actiunea lui si solicit mentinerea procentului de 33% din venitul realizat cu introducerea sintagmei" dar nu mai putin de minimul pe economie"
Astfel cand munceste raporteaza pensia la venitul net cand nu la minimul pe economie.
Pot solicita acest lucru in aceasta intampinare sau trebuie sa fac cerere reconventionala?????
Mentionez ca munceste in afara tarii si e destul de greu de depistat firma.
Va multumesc.
Am o hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere pronuntata in 5 decembrie 2011, devenita definitiva in 9 marite 2012.
In Hotarare stabileste pensia de intretinere incepand cu data pronuntarii - 5 decembrie 2011 pana la majoratul copiilor.
Incep executarea silita in 10 februarie 2015 - la ce perioada trebvuie sa ma raportez? decembrie 2011- ianuarie 2015?
Sau luna decembrie este prescrisa????
Va multumesc
Sunt infractiuni in care se spune ca daca inculpatul isi indeplineste obligatiile- fapta nu se mai pedepseste.
Indeplinirea obligatiilor echivaleaza cu executarea silita??????
In cazul de fata inculpatul a fost executat silit pentru datorie, dar s-a cerut sa fie pedepsit pentru fapta.
Va multumesc.
Am nevoie de un sfat....am depus in luna mai 2012 plangere pentru abandon de familie, de atunci am mai depus alte 7 plangeri care s-au conexat la dosarul format de prima plangere.
In luna iunie 2013 s-a facut dovada veniturilor pt perioada ianuarie 2012-martie 2013, totusi plangerile depuse in luna iulie 2013 si septembrie 2013 s-au conexat tot la plangerea din mai 2012. Asta inseamna ca trebuiesc intreprinse cercetari si pt aceste luni si ca dosarul va sta inca vreun an la politie pt cercetari, timp in care mie mi se prescrie dreptul de executare silita in vederea recuperarii pagubei.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Consider ca plangerile din luna iulie 2013 si septembrie 2013 ar fi trebuit sa constituie obiectul altui dosar.
Pot solicita procurorului sa nu mai conexeze aceste cerreri la prima cerere?....
Va rog ...un raspuns.
Intr-un dosar penal de abandon de familie in care s-a dat SUP faptuitorul a depus un act falsificat de el pe calculator: un inscris de la o firma din afara tarii, a pastrat stampila firmei, a schimbat numele firmei si a modificat data si continutul actului. Cu acest act si-a argumentat minciunile cum ca partea vatamata din dosar l-ar fi lasat fara munca si de aceea el nu a achitat pensia alimentara; in acel act falsificat se specifica ca firma ii intrerupe activitatea, nu scrie si din ce motive.
La dosar mai exista insa si extras de cont cu sume de bani virate chiar de firma care i-ar fi intrerupt activitatea exact pe perioada in care "nu avea munca".......totul din cauza partii vatamata.
Faptuitorul a mai fost condamnat in 2008 pt uz de fals.
Pot face ceva in situatia asta?
Va multumesc