avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate dorinv

Activitate dorinv

Răspuns la discuția calculator vechime munca
Va multumesc:)
Buna ziua.

Rog pe cineva care detine un soft bun si stie sa calculeze vechimea in munca sa ma ajute si sa imi spuna ce vechime in munca rezulta din urmatoarele perioade lucrate, inscrise in cartea de munca.

02-08-1999 - 09-08-1999
09-08-1999 - 31-12-2003
15-09-2004 - 19-04-2010

Va multumesc
Buna ziua.

Va rog luminati-ma...
O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. La viza de azi i se spune ca numai 9 luni are dreptul.
Nu mai e valabil vechime intre 5-10 ani - 12 luni?
Parca era si o OUG care prelungea cu 3 luni aceasta perioada.

Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti in conditiile actuale care din cele doua variante trebuie aleasa. Exista avantaje daca introduc o cerere privitoare la neexecutarea obligatiilor comerciale pe una din aceste acte normative in dauna celuilalt?

Multumesc.
Vechimea de 10 ani trebuie sa fie neintrerupta?
La aparitia legii care reglementa activitatea cons juridici, cei care isi exercitau acesta functie de ceva timp erau considerati consilieri juridici definitivi, fara a promova vreun examen de definitivat. Vechimea era conditia. Nu stiu ce articol era...
Acum, baroul...pentru a te primi fara examen chiar daca prin efectul legii esti cj definitiv iti cere dovada promovarii unui ex de definitivat.
Cei care au 10 ani vechime...sau mai bine de 10 ani dar fara examenul acesta nu se pot inscrie? Desi sunt consilieri juridici definitivi?
Si de unde a aparut "vechime juridica neintrerupta in profesie? Daca cineva a fost disponibilizat din cauza incetarii activitatii firmei...?
Discuție Dozator bere
Buna ziua

Vreau sa inchiriez un dozator de bere pentru vanzare de bere la pahare de unica folosinta. In curtea mea.
Va rog sa imi spuneti ce autorizatii imi trebuiesc pentru aceasta activitate.
Multumesc.
intrebare: daca cineva are 10 ani vechime ca si consilier juridic dar dupa primi 5 a urmat o perioada de 1 an de somaj se poate inscrie?
Detine cineva asa ceva? Poate calcula vechimea in munca a unei persoane?
Ultimele stiri despre hotarari si decizii
Decizia Nr. 80 / 31.03.2010 privind intrarea in profesia de avocat cu scutire de examen

HOTÃRÂREA Nr . 80

ªedinţa din 31 martie 2010

Consiliul Baroului Timiş;

Având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 109 / 9 februarie 2010, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 159/2008 privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, precum şi dispoziţiile Legii Nr. 51/1995 care reglementeazǎ primirea în profesia de avocat,
Ţinând cont de Hotarârea Adunǎrii Generale a Avocatilor membrii ai Baroului Timiş, din data de 12 martie 2010, privind primirea în profesia de avocat cu scutire de examen
Consiliul Baroului Timiş

HOTǍRǍªTE:

Preluarea dosarelor petenţilor se face la cererea acestora, se dispune urmǎrirea procedurilor legale prevǎzute de Legea nr,. 51/1995 şi Statutul profesiei de avocat, Consiliul Baroului Timiş stabilind data interviului şi modalitatea susţinerii acestuia.
Primirea în profesia de avocat cu scutire de examen se face o datǎ pe an, în luna noiembrie a anului curent.

Secretariatul Baroului va aduce la îndeplinire prezenta hotărâre, care se va afişa la sediul Baroului, sediul de Asistenţǎ Judiciarǎ şi pe site-ul Baroului Timiş.

Hotǎrârea a fost adoptatǎ cu unanimitate de voturi, în şedinţa de consiliu din data de 18 februarie 2010.

Decan
Avocat Lazar Gruneantu


[ link extern ]



Si acum...de cand se depun aceste documente la barouri si pana cand?