Se poat ataca un contract de intretinere facut de o persoana in varsta de 82 ani, cu inceput de schizofrenie si alzaimer catre fiica ei? II lasa toata casa si pamantul din curte. Nu am la indemana diagnosticul exact insa este cu insotitor permanet.In acte insotitor este trecuta aceeasi fiica ca in contract .Problema este ca aceasta sta mai mult plecata prin Italia , la munca si cand vine acasa sta mai mult beata si cheltuie banii pensia batranei si acei bani de insotitor pe care , da, ii tot primeste de la primarie fiindca nu anunta cand pleaca din tara.Cealalta fiica, mama mea, este calul de bataie cand sunt probleme acasa, la medic, cumparat retete, haine si alte lucruri, sau aplanat conflicte insa bunica spune ca tot nu vrea sa schimbe contractul de intretinere fiinca mama mea "are de toate si cealalta nu are nimic". Bunica sta in casa dansei, nu vrea sa se mute la noi si nici nu pot spune ca ne cere sa o intretinem. In mare se descurca cu pensia pe care o are si e ajutata oarecum ( cu gatitul mesei si cumparaturi minore ) de nepot, care sta in aceeasi casa fiindca.... vrea si el casa.Macar acesta nu ii " mananca " banii. Noi o vizitam aproape in fiecare weekend.Stm la 200 km departare. Am aflat de act intamplator.Este facut anul trecut si imediat dupa , matusa a plecat in Italia, tot pe banii bunicii.
Este vreo sansa sa se anuleze actul ?Acea fiica chiar nu are grija de ea.Doar profita.
La notar nu trebuia ceruta si o adeverinta medicala ceva? Nu era nevoie de un asistent social de la primarie?
Executorul din Ploiesti a pus poprire pe conturile din Bucuresti si Ilfov.Are competenta teritoriala? Am introdus contestatie la executare si suntem in proces, insa poprirea a inceput. Toate somatiile si notificari le trimte la vechea adresa din contractul de credit, in alt judet.. La banca insa a fost anuntata noua adresa, cesiunea a fost comunicata la noua adresa, in Bucuresti, deci firma de recuperari creante avea adresa corecta cand a inmnat dosarul executorului. Totusi, dosarul de executare este la vechea adresa, in alt judet, somatiile se trimit la acea adresa si ei imi spun ca este legal fiindca este adresa la care s-a incheiat contractul de credit. Chiar este legal ce fac ei?Eu nu aflu de acele somatii decat daca se nimereste un fost vecin care sa le ia din cutia postala si sa ma anunte cu intarzieri si de 1-2 saptamani.Nu sta nimeni la cel apartament si postasul le lasa in cutie fara sa mai verifice si daca datele sunt corecte.
Am inteles ca notificarile intrerup prescriptia creditului bancar dar daca sunt urmate de o chemare in instanta in maxim 6 luni.Care notificare/ somatie se ia ca reper.Prima timisa sau ultima. Adica recuperatorii pot trimite la nesfarsit, din 6 in 6 luni notificari pentru intreruperea prescriptiei? Ce inseamna mediere in cazul lor? Faptul ca te suna sa te someze sa platesti sau sa faci o intelegere de plata?
Taxa de timbru trebuie platita la ambele instante. As vrea sa fac o cerere pentru reducerea taxei,ce a fost stabilita la judcatoria Bucuresti de 100 ron, trebuie sa o fac deasemeni la ambele instante?
Va rog sa fiti amabil sa imi mai spuneti daca notificarile , maiuri si telefoane se considera notificari si interup termenul de prescriptie.
Multumesc pentru raspuns. Ce se intampla daca am depus contestatia in ambele judete?Era ultima zi de depunere a contestatiei si am intrat in panica.Nu s-a stabili inca niciun termen la nicio instanta.
"În ipoteza în care aţi promovat o contestaţie privind lămurirea înţelesului întinderii sau aplicării titlului executoriu, competenţa de soluţionare revine instanţei care a pronunţat hotărârea ce se execută.
Când contestaţia formulată vizează un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie, competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare."
Am citit textul de mai sus si de aceea intrebam de felul in care trebuie sa depun cerere. La mine in oras sau la intanta care a emis decizia de executare?Eu vreau doar sa depun o contestare la executare.Creditul este prescris
Va rog sa imi spuneti, unde se depune o contestare a executarii silite.La judecatoria din orasul unde locuiesc in prezent eu sau la judecatoria care a incuviintat executarea, aceasta fiind in alt oras.Dosarul a fost facut pe vechea adresa, in alt judet chiar, unde eu nu mai locuiesc de cativa ani.Acum vreau sa fac o contestatie si nu stiu unde sa o depun.
Vreau sa cumpar o masina mai veche .Taxa de mediu este foarte mare insa are toate taxele,asigurare, vignita platite pana in 2015. Proprietarul a spus ca nu doreste decat ca impozitul sa nu mai apara pe adresa lui, nu il intereseaza sub ce forma iau masina.
Prin contract de comodat pot transfera impozitul pe adresa mea, insa proprietar sa ramana tot dansul?
Exista alta forma de contract prin care pot face acest lucru?