Buna seara. Sunt 4 frati care au statutul de co-proprietar al unui loc de veci impreuna cu defuncta. Problema este ca unul dintre frati nu este in tara si nici nu poate ajunge in timp util. Exista vreo solutie de a finaliza procesul de inmormantare fara sa fie nevoie ca acel membru al familiei sa vina in tara sau fara sa faca o procura la consulat in care sa desemneze pe altcineva sa semneze in locul acestuia?
Daca realizez muzica creata cu ajutorul unui program(nu sunt specialist, nu am studii muzicale) cum pot inregistra acea creatie la UCMR-ADA. Din cate vad pe site-ul lor pot fi membri doar:
Sa spunem ca am creat un fundal muzical, care at fi pasii pentru a obtine drepturi de autor(daca se poate o explicatie cat mai explicita, cum ar daca ati scrie o brosura de genul "Obtinerea drepturilor de autor for dummies")?
Problema, pe scurt, este urmatoarea. Mama a patru copii este foarte bolnava(are screloza in placi + alte complicatii). Toti cei patru copii sunt co-proprietari ai casei acesteia. Este o situatie delicata pentru ca doar doi din cei patru mostenitori sunt dispusi sa o aiba spre ingrijire, in timp ce ceilalti doi invoca tot felul de motive pentru a scapa de aceasta indatorire. Se poate face ceva legal in aceasta privinta, mai exact se pot convinge aceste persoane sa-si savarseasca datoria morala fata de persoana care le-a dat viata? Daca nu se poate(aceasta fiind o intrebare care are o doza de egoism) aceste doua persoane pot fi retrase din dreptul de mostenitor?
La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de odihna, aceste perioade depinzand si de functia pe care o detii. Inteleg ca in anumite perioade nu se poate oferi concediu de odihna din pricina nivelului ridicat de munca, dar daca se poate schimba perioada cu o alta, si aceasta perioada coincide si cu tabelul firmei in care concediile se pot lua, acestia imi pot refuza aceasta optiune? Intrebare finala ar fi, pot refuza concediul de odihna? Multumesc
Asa cum probabil v-ati dat seama si din titlul postarii, intrebarea mea este urmatoarea. Sa spunem ca un coasigurat ajunge intr-un spital pentru a i se face anumite investigatii sau pentru internare, va avea nevoie de o adeverinta de la cnas? Daca da, cum se obtine aceasta, va trebui sa mearga cel care o are in grija pe persoana respectiva, ambele persoane sau doar coasiguratul? Ce documente sunt necesare pt. obtinerea adeverintei? Tin sa mentionez ca persoana coasigurata nu este pensionata.
Situatia sta in felul urmator, eu am achitat contravaloarea abonamentului pe site-ul celor de la R.A.T.B.. Ma intalnesc cu controlorii si le explic ca am platit online, aratundu-le si bonul virtual, dar ei o tineau una si buna ca lor le apare ca este expirat si ca vom astepta politia pt. legitimare(eram la capatul unei linii de masina). Bun, nicio problema, le spun ca astept, chiar daca intarzii la munca. Dupa vreo doua minute, imi spun ca pot pleca sic a imi vor trimite notificare acasa si ca ma pot judeca cu cine cred de cuviinta. Nu le-am aratat nicun act de indentitate, au vazut doar numele pe cardul din portofel. Intrebarea mea este, imi pot trimite amenda acasa. Daca da, pot face ceva in privinta asta? Multumesc anticipa!
As dori sa obtin si eu dreptul de a inchiria o garsoniera prin programul celor de la ANL. Din ce informatii am reusit sa obtin pana acum am inteles ca trebuie facuta o cerere la primaria sectorului de care apartin. As dori mai multe informartii despre acest subiect, ce trebuie sa fac concret si cat va trebui sa astept? Sunt sigur ca aceste informatii vor fi folositoare si altor tineri. Multumesc