Va rog un raspuns avizat in situatia in care un SRL cu Caen secundar 4791 cu mentiunea ca activitatile se desfasoara la terti(in afara sediului social) si nu are activitati economice la sediul social.
Se supune obligatiei de a solicita autorizare de functionare de la primaria unde este inregistrat sediul social?
Depinde de domeniu. Daca este .ro se va folosi procedura de transfer proprietar de la www.rotld.ro. Practic persoana fizica renunta la domeniu in favoarea persoanei juridice care mai plateste inca o data taxa anuala.
Daca domeniul este .com, .net.... in principiu este aceeasi procedura de domain transfer ca cea de mai sus.
Daca domeniul este unul banal gen numelemeuciudat.ro atunci mai exista o varianta ca la expirare acesta sa nu mai fie prelungit de persoana fizica, urmand a fi inregistrat pe cea juridica. Aceasta varianta are in schimb un risc ca altcineva sa cumpere domeniul intre timp(exista boti automati care blocheaza - rezerva domenii expirate pentru 30 zile si apoi ori le achita ori renunta la ele redevenind libere).
Am si eu o problema cu inregistrarea si anume nu am primit niciun raspuns nici ca a fost inregistrata nici ca nu.
Am trimis 2 notificari online(la interval de cateva luni), prima pagina stampilata si semnata prin posta, insa pe site-ul lor nu apar ca inregistrat cautand nici dupa nume nici dupa numerele trimise pe email.
La telefon nu raspunde nimeni la ei, mi se pare bataie de joc din partea unei astfel de institutii
Multumesc pentru raspuns, dar in cazul prezentat firma nu are niciun angajat, doar asociatul unic, deci sa inteleg ca nu se poate deconta nici in proportie de 50%?
De asemenea firma este platitoare impozit pe venit(micro) si neplatitoare TVA.
Va rog un raspuns avizat, un srl cu asociat unic achizitioneaza autoturism.
Pentru deductibilitatea cheltuielilor cu diverse consumabile, combustibil, taxe si asigurari este nevoie de completarea fisei de parcurs/delegatii.
Masina fiind folosita in interes de serviciu.
Va rog un sfat despre cum se poate contabiliza cat si care este cea mai legala forma in care un SRL poate plati persoane fizice sau juridice pentru servicii de recomandare si intr-un final vanzare de produse?
Va rog niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Firma nou infiintata neplatitoare de TVA, platitoare venituri microintreprinderi. Care este termenul standard de depunere a declaratiilor/varsarea celor 3%?
2. Ce declaratii se depun pentru firma de mai sus si cand(lunar/trimestrial/semestrial)?
3. Care sunt conturile in care se introduc facturile cu serviciile de infiintare societate(ONRC/ANAF) astfel incat banii respectivi sa poate fi recuperati de asociat?
Multumesc pentru raspunsuri