Buna ziua.Incepind cu data de 1 noiembrie 2013 am optat pentru concediu si indemnizatie de pina la doi ani pentru cresterea copilului.Intrebarile mele sunt :-daca voi voi incepe munca cu data de 15 septembrie 2014,voi beneficia de stimulentul de insertie si in ce suma ? [mentionez ca copilul a inplinit un an la data de 25 iulie 2014]. - ce interval de timp am pentru a finaliza dosarul pentru stimulentul de insertie daca incept munca cu data de 15 septembrie 2014 .Va multumesc.
sa inteleg ca putem sa facem acest lucru (sa mutam dosarul de indemnizatie si CCC de pe numele meu pe numele sotului), iar angajatorii nu se pot impotrivi cu nimic?
buna ziua, situatia mea este urmatoarea: beneficiez de indemnizatie si ma aflu in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, in momentul acesta copilul are un an, eu si sotul meu vrem sa mutam dosarul de numele meu pe numele lui (mentionez ca indeplineste toate conditiile legii) pentru a putea beneficia el de indemnizatie si concediu restul perioadei pana la 2 ani, iar eu sa incep munca. Intrebarea mea este: angajatorii (al meu sau al sotului) ne pot refuza, sub pretextul ca nu putem modifica optiunea initiala?
Buna ziua ,in momentul de fata sint in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani.Mi s-a propus un loc de munca [legal] in Anglia ,ce impact ar avea acest lucru asupra indemnizatiei pentru cresterea copilului?.Mentionez ca, contractul de munca se incheie in Anglia si nu are nici o legatura cu autoritatile romane. Va multumesc.
va multumesc din suflet pt raspuns, acum m-ati linistit
imi pare rau, dar nu am inteles, eu tot nelamurita am ramas. Problema se pune in felul urmator: in timp ce eram in foaie de boala la activitatea de baza, am realizat venituri din alta parte, figuram activa. In ce fel imi afecteaza acest lucru indemnizatia? De la primarie mi-a spus ca daca ma gaseste la ANAF ca intr-o parte eram in foaie de boala si in alta parte eram activa, imi pierd indemnizatia.
Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: in perioada anterioara nasterii, in lunile de sarcina am fost in concediu medical, concediu de risc de risc maternal si in acelasi timp am realizat venituri profesionale din activitatea de coordonator avon.In momentul actual sunt in concediu postnatal iar activitatea de coordonator am suspendat-o. Exista riscul sa pierd indemnizatia din aceasta cauza? Nu vreau sa solicit ca aceste venituri sa se cumuleze pt calculul indemnizatiei.
revin cu doua intrebari: exista adeverinta tip pt veniturile realizate din activitati independente? care este perioada cu care se completeaza: 12 luni anterioare datei nasterii sau 12 luni anterioare datei solicitarii indemnizatiei?
este vorba de concediu de maternitate (27 zile prenatal + 99 zile posnatal = 126 zile). Va multumesc, mi-ati fost de un mare ajutor
Intrebarea mea este urmatoarea: in perioada concediului de maternitate postnatal am dreptul sa realizez venituri din activitati independente? (sunt lider avon, iar pentru comisionul aferent fiecarei campanii se fac viramente la impozit si sanatate)